Turbo - výměna?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Sběrač informací
Turbo - výměna?
Potřeboval bych poradit.Koupil jsem si před 3 měsíci VW Passat 1,9TDI PD 85kW,má čip. Auto normálně fungovalo, a před pár dny jsem chtěl vyrazit na delší výlet, ale nastal problém.Nastartoval jsem motor a začal se mi třást a myslel jsem, že to nic není ,tak jsem se rozjel a po chvíli motor nešel do výkonu a začal jít modrej kouř od výfuku.Pak mi vyběhly otáčky do červenýho a rychle jsem to chcípl.Auto jsem odtáhl do servisu.A tam mi řekli, že mi odešlo turbo, a před měsícem mi měnili olej a chtěl bych vědět jestli se turbo posere olejem (dřív tam byl polo a při výměně tam dali plno 0W-30).nemáte s tím někdo zkušenost?Můžu použít repasované turbo? A znovu ten olej 0W-30?
-
- Sběrač informací
-
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
0-30W bych opravdu do starýho passata necpal už proto,že je to PD.Radčí bych tam dal polosyntetiku přímo pro PD(10-40W),nebo longlife 5-30W-ten není tak řídkej. Jinak ten olej to turbo asi nepopravil ale kdo ví.Na těhle prvních PD ty turba odcházej často. 

Oprava vyvažovacích hřídelí na 2,0TDI a jiné pomsty od VW Group,www.vyvazovaky.cz
Re: Turbo - výměna?
Stalo se m i totéž u Octávky, měl jsem kouslou lopatku na turbu. Nic jiného než načasováníHonza14.01 píše:Potřeboval bych poradit.Koupil jsem si před 3 měsíci VW Passat 1,9TDI PD 85kW,má čip. Auto normálně fungovalo, a před pár dny jsem chtěl vyrazit na delší výlet, ale nastal problém.Nastartoval jsem motor a začal se mi třást a myslel jsem, že to nic není ,tak jsem se rozjel a po chvíli motor nešel do výkonu a začal jít modrej kouř od výfuku.Pak mi vyběhly otáčky do červenýho a rychle jsem to chcípl.Auto jsem odtáhl do servisu.A tam mi řekli, že mi odešlo turbo, a před měsícem mi měnili olej a chtěl bych vědět jestli se turbo posere olejem (dřív tam byl polo a při výměně tam dali plno 0W-30).nemáte s tím někdo zkušenost?Můžu použít repasované turbo? A znovu ten olej 0W-30?

Ten olej to nepopravil, na starší TDi klasiku 10W40.
A s tím turbem tam můžeš dát repas, ale pozor od koho

Škoda Octavia 1,9TDi 81 kW r.v.1998 najeto 170 tis. km
-
- Sběrač informací
-
- Sběrač informací
-
- Sběrač informací