VW Sharan Halluv snimac.

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

RomanP
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

VW Sharan Halluv snimac.

Příspěvek od RomanP »

Prosím diagnostika mi vypsala zavadu ve Vag 3.04 ,,že je Halluv snimač mimo toleranci / G40/ a pak se ukaze po 10 km ohrati motoru i Lamsonda na katalizatoru to je dalsi zavada. Prosím o info co proto udělat,, Halluv snimač bych koupil bude asi spatny kdyz to pise Diag.
Vyrobce je Bosch PA 66-M40 a pak 1 230 329 062 ale nevidim kde to koupit a replika snad ani neni je to v rozdelovaci zkousel vycistit a nepomohlo.Snimac vypada takto podle odkazu.

http://www.1600i.de/sell/spare-parts/hallsensor.jpg
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

co máš za typ motoru?
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
RomanP
Přispěvovatel

Příspěvek od RomanP »

ADY - cod motoru. Pravě že to auto prestalo už i trochu tahnout,, musi se trochu slapnout na plyn. Někdy jako by se ten motor dusil. Rozvody jsou v poradku a 3 x kontrolovali. Benzin 2.0 a 95 rok.
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

a co snímač otáček pod olejovým filtrem? ;)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
RomanP
Přispěvovatel

Příspěvek od RomanP »

Ted koukam na eletroniku v eTechu a koukam ,ze je tam jeste jeden,,to jsem uplne pozapomel.Zitra na nej mrknu u olejoveho filtru.
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

tak počítej že to je on :D
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
RomanP
Přispěvovatel

Příspěvek od RomanP »

Ano bylo to ,tim dal jsem novy.Auto jezdi o hodne lip. Ale jeste me zlobi ta sonda katalizatoru.
Vypis zni takto :

00537 - Regulace 18-00- horni hodnota dorazu.

zkusil jsem dat jinou sondu a je to stejny a katalizator je uz vykuchany,
tak asi koupit novy kaltik ,jeste aby sonda prestala psat zavadu. Myslim ze tou hodnotu to pise kvuly tomu katalizatoru.
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

RomanP píše:Ano bylo to ,tim dal jsem novy.Auto jezdi o hodne lip. Ale jeste me zlobi ta sonda katalizatoru.
Vypis zni takto :

00537 - Regulace 18-00- horni hodnota dorazu.

zkusil jsem dat jinou sondu a je to stejny a katalizator je uz vykuchany,
tak asi koupit novy kaltik ,jeste aby sonda prestala psat zavadu. Myslim ze tou hodnotu to pise kvuly tomu katalizatoru.
no to asi tazko. ty mas na uate len jednu sondu a ta je pred katalyzatorom takze nevie zisiti ci tam kat je alebo nie.

skrtiacu klapku si vycistil a nastavil ? aky je uhol otvorenia skrtiacej klapky na volnobeh ?
RomanP
Přispěvovatel

Příspěvek od RomanP »

Takze cela skrtici klapkou s potenciometrem je novy ,,a je to nastaveno jeste od vyrobce. A nic jsme nenastavovali.Krokovy moturek to nema.

PS: Pri prudkem seslapnuti plynu, motor vydava dusivy zvuk a nechce se
rozbejhnout. Kdyz pridavam pomalinku plyn, tak motor se rozebliha plynule a ciste. Pripada mi jesly by to nemohl delat ERG na strikovaci rampe a je potlakovy ne eletronicky. Je to mozne ???
RomanP
Přispěvovatel

Příspěvek od RomanP »

Prosim napovi nekdo ,,abych se mel neceho chytit. Klapka se snad ani neda nejak nastavit nema krokovy moturek a je to hned na hridely kde je lanko plynu ??? Potenciometr je tam nastaven od vrobce a na nej neni sahnuto. Vim jak se jednou sunda tak se uz neda presne ,aspon u jinych aut.
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

Změřil bych multimetrem dobrou lambdu - pokud se napětí mění málo a je nad cca 600 mV, je směs bohatá takže bych změřil tlak paliva a ucpal odsávání benz. par z nádrže. Může to být i ovládání AGR nebo teploměry - tohle všechno ti VAG nenahlásí jako chybu pokud nejsou hodnoty překročeny. Měřič vzduchu jsem ještě polámaný neviděl, ale..
G3 Variant synchro
RomanP
Přispěvovatel

Příspěvek od RomanP »

Tak jsem vse zmeril tak trochu,,nejsem odbornik na auta,,ale snazim se a stale se mame co ucit. Prosim nekoho o odpoved co ma nastarost Halluv snimac v rozdelovaci ??? Protoze jen tak jsem zjistil po odpojeni na volnobeh
neni ani trochu znatelna zmena ve funkci motoru.
Ale myslim ze bude vada ze jiskra je po horni uvrati. Ale rozvody jsou v poradku.Tocim se okolo toho a uz pomali budu v koncich.
RomanP
Přispěvovatel

Sharan 2.0 motor ADY

Příspěvek od RomanP »

Prosim vracim se ke staremu tematu,,stale jsem to neviresil a mel jsem to u jineho opravare ,,co ale dela jine znacky Peug.

Stale me i po vymene snimace na klikove hridely pise :

Halluv snimač mimo toleranci / G40/ co stim ???

Stale to nejde rychle do otacek. Jaka tolerance ?
kevino
Aktivista

Re: Sharan 2.0 motor ADY

Příspěvek od kevino »

RomanP píše:Prosim vracim se ke staremu tematu,,stale jsem to neviresil a mel jsem to u jineho opravare ,,co ale dela jine znacky Peug.

Stale me i po vymene snimace na klikove hridely pise :

Halluv snimač mimo toleranci / G40/ co stim ???

Stale to nejde rychle do otacek. Jaka tolerance ?
g 40 je snimac vacky nie ?
Peete
Aktivista

Příspěvek od Peete »

jj, je to vacka
Nissan Primera SW 1,9 DCi
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“