Nejde nastartovat- relé????
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Nejde nastartovat- relé????
Zdravím všechny příznivce TDíček. Mám takový problém s Oct. TDI 81KW. Někdy se mi stane (intenzita výrazně roste), že zastavím s teplým autem, vypnu motor no a když jdu třeba za 1-5 minut nastartovat,tak to nejde. Můžu točit třeba "celej den"a nic. Nejdříve mě napadlo, že by mohl být problém s nedostatkem nafty, případně že by systém nasával někde vzduch. Potom jsem zkusil, při tom když to nešlo nastartovat několikrát zapnout a vypnout zapalování a až potom nastartovat, což vždy pomohlo a auto chytlo nadrc. Z toho jsem nějak vydedukoval, že by to mohlo být nějaké spínací relé, že se třeba neodlepí atd.... Vag nehlásí nic. Kde by jste hledali závadu a popřípadě jak poznat,tedy pokud by to mohlo dělat relé, že již není v pořádku.
Děkuji moc za radu.
Děkuji moc za radu.
Octavia L&K, TDI 81 kw
Re: Nejde nastartovat- relé????
Už to tady je , dej hledat.....Ondra píše:Zdravím všechny příznivce TDíček. Mám takový problém s Oct. TDI 81KW. Někdy se mi stane (intenzita výrazně roste), že zastavím s teplým autem, vypnu motor no a když jdu třeba za 1-5 minut nastartovat,tak to nejde. Můžu točit třeba "celej den"a nic. Nejdříve mě napadlo, že by mohl být problém s nedostatkem nafty, případně že by systém nasával někde vzduch. Potom jsem zkusil, při tom když to nešlo nastartovat několikrát zapnout a vypnout zapalování a až potom nastartovat, což vždy pomohlo a auto chytlo nadrc. Z toho jsem nějak vydedukoval, že by to mohlo být nějaké spínací relé, že se třeba neodlepí atd.... Vag nehlásí nic. Kde by jste hledali závadu a popřípadě jak poznat,tedy pokud by to mohlo dělat relé, že již není v pořádku.
Děkuji moc za radu.
Pssat Variant Comfortline 2004,1.9 TDi PD 96kW ,AWX (chip+EGR off)
VAG nic nehlásí. Žádná chyba,žádný problém. Problém je v tom,že mi to vždy udělá v tu nejhorší možnou chvíli a nemám po ruce notebook ani čas to nějak řešit. Zvláštní je, že to udělá vždy jen u teplého motoru.misoVW píše:ak Ti kontrolka normalne preblikne, tak relem to nebude.Skus VAG.
Octavia L&K, TDI 81 kw
kamarádovi se to taky takhle projevovalo a bylo to relé 109, nakonec to prostě nenatočil, ale to už i ta kontrolka žhavení neblikla to relé bylo úplně vytavený (ne kontakty) Od té doby OK
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS 

Tak ještě jednou. Vyměnil jsem to relé 109. Myslel jsem si, že je vše ale dnes se situace znovu opakovala. Točil jsme tak cca.5s než to chytlo. Čili stejná situace jako předtím. Problém je v tom,že to udělá jen občas a VAG vůbec nic nehlásí. Dnes,když se mi auto nedařilo nastartovat,tak jsem odpojil čidlo teploty a auto chytlo okamžitě.Kde mám hledat chybu. Je mi jasné, že po odpojení čidla teploty dává jednotka vyšší dávku na start. Čidlo ukazuje teplotu v pořádku.Jde mi o to,že auto jinak startuje v pohodě. Může mít špatné čidlo teploty vliv na to,že by auto nešlo vůbec nastartovat, popřípadě dá se nějak zjistit, zda je v pohodě.
Díky za každou radu.
Díky za každou radu.
Octavia L&K, TDI 81 kw
zkusit zvednout startovací dávku nebo namontovat relé pro teplý start viz.http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=1932
Dojet spravímOndra píše:VAG nic nehlásí. Žádná chyba,žádný problém. Problém je v tom,že mi to vždy udělá v tu nejhorší možnou chvíli a nemám po ruce notebook ani čas to nějak řešit. Zvláštní je, že to udělá vždy jen u teplého motoru.misoVW píše:ak Ti kontrolka normalne preblikne, tak relem to nebude.Skus VAG.

G5 TDI - 66KW - 3X OFF + VB + čip a Plusko jede líp
G5+ko TDI -77KW + 3X OFF + Oleg Hybrid = 142 MAHA kw Mvolessoft
G5+ko TDI -77KW + 3X OFF + Oleg Hybrid = 142 MAHA kw Mvolessoft
Kde bych tě našel???toby66kw píše:Dojet spravímOndra píše:VAG nic nehlásí. Žádná chyba,žádný problém. Problém je v tom,že mi to vždy udělá v tu nejhorší možnou chvíli a nemám po ruce notebook ani čas to nějak řešit. Zvláštní je, že to udělá vždy jen u teplého motoru.misoVW píše:ak Ti kontrolka normalne preblikne, tak relem to nebude.Skus VAG.
Octavia L&K, TDI 81 kw