jak dlouho se dá skladovat nafta
Moderátoři: šulda, Moderátoři
jak dlouho se dá skladovat nafta
chtel bych se zeptat jestli máte nekdo zkušenosti jak dlouho vydrží nafta zavřená v sudu od oleje např. ve sklepě, jak doba ovlivní její kvalitu a podobně a jak dlouho by se tedy běžně mohla skladovat myslím tím např. kolik let?
Dneska se do nafty přidává MEŘO - biosložka. která takovou životnost nemá, a to hlavně v létě - velké teplo a skladování v průsvitných plastových nádobách jí nedělá dobře. Biosložka se vlivem teploty kazí a v naftě se začne po čase dělat takový šlem.
Dneska doporučují skladovat v létě tak měsíc ( informace z Čepra ).
Dneska doporučují skladovat v létě tak měsíc ( informace z Čepra ).
tomsuva píše:ted jsem koukal na naftu co mám asi 2 roky v sudu ve sklepě vytáhl jsem ji ode dna a je krásěn čirá a čistoučká bez kalu kdyby byla špatná, byla by asi zakalená nebo tak nejak takže si myslím že ješte bez problémů vydrží

-
- Aktivista
a co letna nafta v zime? ked je v 200L sude letna nafta tak v zime ked je v noci -15 a cez den 0 tak z toho je asi len plny sud masla, hovorim o skladovani vonku, resp. v stodole, nevykurovanej garazi atd... a to bude asi aj problem natankovat, pripadne velky problem ked sa aj natankuje do auta a nasledne v noci zamrzne a upcha filter a sme dojazdili... 

Audi A6, 3.0TDi AvantQ, BMK 165kW@220kW, VW Touran, 1.9TDi, BKC 77kW@96kW, '06