Golf 3 tdi,i po geometrii táhne do leva.

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

gregys
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Golf 3 tdi,i po geometrii táhne do leva.

Příspěvek od gregys »

zdar,potřeboval bych radu někoho znalýho věci,byl jsem na geometrii,s tím že jsem měnil přední tlumiče a péra a auto potom táhlo trochu do leva,tak mě seřizovali odklony a sbíhavost a prej by to mělo bejt ok,dali mě papír od tý geometrie,co vyjel z tý mašiny.když jsem ale odjížděl ze servisu domů,tak jsem byl nas....j,protože to táhlo do leva možná ještě víc než předtím a stálo mě to nějakejch 700kč za tu geom.ou shit a auto stejně táhne do leva. (wallbash)
Mirek12
Přispěvovatel

Příspěvek od Mirek12 »

to ti to auto ani neprojíždeli?? nebylo navalené , změř zadní kola k předním
Toledo II 00 1.9 TDi AHF
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Pozor - táhnutí k jedné straně nemusí vůbec způsobovat geometrie. Může to dělat klidně brzda nebo ložisko kola, dokonce i poškozená pneumatika. Ale tím neříkám, že nemůže být geometrie špatně.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
colorconceptGT
Přispěvovatel

Příspěvek od colorconceptGT »

a uz si prezul...???
take som liecil...tiez geometria a brzdy a tak a nakoniec majitel nemal oznacene pri prezuvani predne a zadne a obul ich striedavo....tj na predku mal minulorocnu jednu prednu a jednu zadnu....nebolo vidiet rozdiel v dezene nafukane boli rovnako ale auto tahalo jak svina...po prehodeni na jdnej strane s predu do zadu islo jak elektricka
...
VW GOLF III VARIANT 1.9TDI COLORCONCEPT r.98
travel242fx
Přispěvovatel

Příspěvek od travel242fx »

colorconceptGT píše:a uz si prezul...???
take som liecil...tiez geometria a brzdy a tak a nakoniec majitel nemal oznacene pri prezuvani predne a zadne a obul ich striedavo....tj na predku mal minulorocnu jednu prednu a jednu zadnu....nebolo vidiet rozdiel v dezene nafukane boli rovnako ale auto tahalo jak svina...po prehodeni na jdnej strane s predu do zadu islo jak elektricka
...
tak tak tie som mal nieco podobne robili to gumy ,isiel som na geometriu a ta ukazala ze je vsetko v poriadku tak som zemenil prave kolesa za lave a prestalo to tahat do jednej strany .sranda no... (noteeth)
colorconceptGT
Přispěvovatel

no menit z prava do lava to moc nieje dobre najme u viac jazdenych pneu ...po stranovej zamene za mozu skrutit kordy...a potom mas s toho jagurtovac...tak to trasie...najme v malych rychlostiach...
Tuniak
Nováček

Příspěvek od Tuniak »

musel si nieco zle poskladat. Po vymene tlmicov a strun sa geometria nepohne. skontroluj to
colorconceptGT
Přispěvovatel

pokial mu robili pred tym geometriu na vytrepanych tlmicoch tak ju ma zle urobenu..resp odklon...na novych bude ina ovsem pokial menil aj ulozenia...ak nie nemal by byt vyrazny rodiel...
gregys
Přispěvovatel

Příspěvek od gregys »

Dík za rady,dával jsem tam tedkon zimáky a tu geometrii mi dělali na těch zimákách,dělali to na laserové geom. a všechno je prý ok,tak nevím... :?
Palda
Sběrač informací

Příspěvek od Palda »

gregys píše:Dík za rady,dával jsem tam tedkon zimáky a tu geometrii mi dělali na těch zimákách,dělali to na laserové geom. a všechno je prý ok,tak nevím... :?
Zkus pootačet levym kolem jestli nedrhne
Škoda Fabia 1.2 HTP 12V
Škoda Forman 1.3i
ZETOR 3011 23 PS r.v. 1962
dury2
Aktivista

Příspěvek od dury2 »

Přehoď mezi sebou přední kola, když to pak potáhne na druhou stranu, je to jasné.
Kdo říkal, že diesel patří jenom do traktora, tak určitě nikdy nejel v TDi.
VW Passat 96kW Highline, soft od RudisTDic,
Golf I Cabrio r.v. 1982 motor 1,6 GTi s dabl karbec
Luke
Přispěvovatel

Příspěvek od Luke »

S tímto tématem mívám také často problémy. Pokud se dělají nové tlumiče, určitě se něco na geometrii musí změnit. Já teda měnil i uložení a měl jsem potom volant hodně nakřivo. Ale pokud to táhlo a táhne dál, bude to v něčem jiným. Vsadil bych na ty pneumatiky. Ale taky není pravda, že pokud táhne auto např. do leva a prohodím přední pneumatiky mezi sebou, že by to mělo táhnout doprava, pokud to je gumama. Měl sem takovou zkušenost, že auto táhlo hodně doleva, prohodil sem přední mezi sebou a byl klid. Gumy byly nový a byly to michelinky. Takže určitě to zkus prohodit, měl bych poznat změnu. Ale rozhodně kdyby to pohohlo, nenechávej to tak, mají předepsaný směr. ale možná sem tě nepochopil dobře. Auto táhlo i před geometrií? dal si zimní kola a stále táhne? Ještě otázka, táhne to jen při přidání plynu nebo i na volnoběh třeba z kopce? Protože potom by to taky mohla prý dělat poloosa
Volkswagen Jetta 1.9 TDi PD 77kW r.v.07
Jakmile dořeším leasing, bude Jetta na prodej
gregys
Přispěvovatel

Příspěvek od gregys »

To je zajímavej postřeh,to jsem ještě nezkoušel,na neutrál z kopce,jestli to taky táhne do leva,ale myslím si že to bude těma gumama,protože jsem tam dal zimíky a šel jsem na geom. a předtím na alu kolech letních to asi nedálo.
Bugs.Bunny
Aktivista

Re: Golf 3 tdi,i po geometrii táhne do leva.

Příspěvek od Bugs.Bunny »

gregys píše:zdar,potřeboval bych radu někoho znalýho věci,byl jsem na geometrii,s tím že jsem měnil přední tlumiče a péra a auto potom táhlo trochu do leva,tak mě seřizovali odklony a sbíhavost a prej by to mělo bejt ok,dali mě papír od tý geometrie,co vyjel z tý mašiny.když jsem ale odjížděl ze servisu domů,tak jsem byl nas....j,protože to táhlo do leva možná ještě víc než předtím a stálo mě to nějakejch 700kč za tu geom.ou shit a auto stejně táhne do leva. (wallbash)
Hoď sem ten protokol z geometrie a hned uvidíme jestli je to geoškou nebo něčím jiným. ;)
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... light=bugs

----------------777 32 60 32----------------
gregys
Přispěvovatel

Příspěvek od gregys »

Obrázek
Tak tady je ten protokol:
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“