když vytočim na volnoběch motor nad 2 tisíce a rychle pustím plyn, tak při pádu otáček se ozývá z motorového prostoru divný zvuk.Jako když jde podtlak do sání nebo nevim kam, prostě to nejde poznat odkud to jde. připomíná mi to zvuk jak když voda vytejká z vany a vcucne se do odpadu

zkoušel jsem odpojit ventil N75 (ten pod stěrači s bílou hlavičkou) a přestalo to.Je to tedy tím?
jinak auto občas padá do nouzáku, ale jen když je studený motor -přesněji nemá ještě rovných 90stupnů,ale o něco méně.Tak kolem 2000-2500 otáček na plný plyn to vypadne, pak stačí restartovat motor a už to neudělá ani když to točim do omezovače do toho největšího krpálu.Tohle zřejmě bude malinko přidřený VTG

zkusím tedy vyměnit ten ventil, sehnal jsem si hned jinej, ale z Golfa 81kW a ten má jinej konektor

kolik stojí nový a kde se dá sehnat? Mě ho známý nabízí nový za 3500,- a to se mi zdá moc a hlavně nevím jestli to je tím.
VAG hlásí jen chybu překročení plnicího tlaku, ale pokud to nespadne do nouzaku, tak nehlásí nic.