GALA - popis

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Sid
Sběrač informací
Odpovědi: 0

GALA - popis

Příspěvek od Sid »

Ahoj, nemáte někdo podklady, adresu či záznam z měření na signálu GALA. Potřeboval bych cokoliv co se tohoto signálu týká. Zatím jsem našel pouze útžky o funkci tohoto signálu. Mělo by se jednat o signál z hallovy čidla na rychloměru a využívá se pro navigace a rádia.

Díky.
váha
Aktivista

Re: GALA - popis

Příspěvek od váha »

Sid píše:Ahoj, nemáte někdo podklady, adresu či záznam z měření na signálu GALA. Potřeboval bych cokoliv co se tohoto signálu týká. Zatím jsem našel pouze útžky o funkci tohoto signálu. Mělo by se jednat o signál z hallovy čidla na rychloměru a využívá se pro navigace a rádia.

Díky.
No a co tě zajímá?TO je signál pro rádio,když tu funkci zapneš,tka podle ryhclosti vozidla ti ubírá a přidává hlasitost
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
ceti
Přispěvovatel

Příspěvek od ceti »

zdar Side nebo Vaho, mam Golf 2 (Diesela, to je ale blba poznamka,co?) a chci tam nacpat VW Gamma radio co ma GALA vstup. U benzinaku jsem se dozvedel, ze maj vystup na Gala z rozdelovace (Stejnej jako tachosignal) a potazmo primo z tachace kde maj na zadni strane vyvedenej GALA pin (drat bud bilozlutej nebo modrobilej). Ale muj GTD tachac tam tenhle vyvod samozrejme nema. Odkud mam teda u sebe vyvyst ten GALA signal !!?? Za jakoukoli odpoved nejlepe s fotkou budu vdenej.
UKRADENO 1.7.2015 Pha-Lipence: Muj cernej Golf 2 GTD X1 Kamei.. Stoppt Tierversuche=nehmt Golffahrer !
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

Gala signál je pro zvyšování hlasitosti autorádia v závislosti na rychlosti vozidla určovaný k potlačení okolního ruchu zvýšením hlasitosti jinak jde využít i pro zapojení navigace ale navigace potom "nevidí" jak a kam zatáčíte pouze je to pro ní údaj o rychlosti a nebývá ve městě tolik přesná ;)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
ceti
Přispěvovatel

Příspěvek od ceti »

Zdar Ladas, to vim, ze ten drat slouzi k ovladani hlasitosti v zavislosti na rychlosti, dokonce jsem se i docet, ze se ten snimac jmenuje Hall-Geber, na kterym je 12 V a ze cim rychlejc jedes tim se napeti snizuje a tak to radio vi, ze ma pridat na hlasitosti. Otazka zni KDE se tahle vec nachazi u Dieselaku s mechanickym nahonem na tachac aneb kam ten drat od radia pripojit !!? Viz muj Golf 2 GTD ! Vi to nekdo ?
UKRADENO 1.7.2015 Pha-Lipence: Muj cernej Golf 2 GTD X1 Kamei.. Stoppt Tierversuche=nehmt Golffahrer !
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

Asi Hall-geber in getride ja? ale halův snímač převodovky diesel verze nemá vždycky jsem viděl jen náhon takže jestli nejni u budíků ten kablík pro MFA displej se spotřebou tak ho buď budeš muset vymyslet nebo na to zapomenout možná by to šlo chytit z mezikostky pro taxíka a elektronický taxametr ale to by asi něco stálo ;)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
ceti
Přispěvovatel

Příspěvek od ceti »

Genau, der Hall-Geber direkt am Getriebe, den findest du aber nur noch bei den neueren Modellen ohne Tachowelle..
..Je sorraz..to jen ze setrvacnosti, zkousim totiz paralelne i nejaky rozumy vytahat na www.motor-talk.de Nene, na tom tachaci zadnej jinej vyvod nejni (jako u benzinu nebo vubec gti co meli MFA-MultiFunktionsAnzeige), mam starsi elektriku 1987, Asi to vypada tak, ze si budu muset nejdriv ten snimac nekde poridit a pak vykoumat kam ho napasovat.. o taxiku me ani nemluv, taxikaril jsem 6 mesicu a to mi staci na celej zivot. Kdybych to tehda vedel tak jsem tam tu kostku vyrval a vzal si ji domu.
Stejne je me to zahadou, vzdyt VW Gamma 2 radio bylo u "lepsich" modelu uz tehdy, nechce se me verit, ze ke GTD tyhle radia jako extra vybavu nikdy nenabizeli a nebo pokud jo, ze jim tam ta Gala funkce na rozdil od Benzinu nefungovala..?
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

asi jo G2 ohne gala funktion,tschuss :D
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
ceti
Přispěvovatel

Příspěvek od ceti »

Scheisse..
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

Du must vielen suchen ja? ;)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
ceti
Přispěvovatel

Příspěvek od ceti »

Ja klar, hab heute schon den ganzen Tag gesucht (Xucht :):):) ), aber leider nix gefunden :(

Ted me napada, mely vubec i ty novejsi GTD Golfy (1988-1991) s novejsi elektrikou nejakej vyvod ? Ja jsem si vsimnul, ze treba moje budiky jsou od Motometer (s 1-nim konektorem) a ty novejsi od 1988 jsou od VDO )Myslim, ze maj 2 konektory).. Ale momentalne o nikom nevim u koho bych se moh podivat zezadu na jeho novejsi budiky
rami
Aktivista

Příspěvek od rami »

Asi placnu blbost.Nebere to signal od ABS ?
Okta combi Tdi 66Kw Elegance, MR 02, ALH, 297 614 km
Ladas
Aktivista

Příspěvek od Ladas »

nebere ;)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
ceti
Přispěvovatel

dalsi poznatek

Příspěvek od ceti »

Toz jsem se pidil dal a po sehnani si originalniho prospektu k radiu VW Delta 2 jsem se dopidil se k tomuto:
Pro zabudovani radii Gamma 2 nebo Delta 2 VW 191035192(A) do 'novyho' Golfu 2 (1.6 GTD) coby nadstandartni vybaveni je potreba pro aktivaci GALA funkce priobjednat i tyto 2 dily:

-GALA Induktivgeber VW 321907344
-GALA Anschluss set VW 321051344

Tyto jsou u VW k nesehnani, ponevadz uz jsou delsi dobu samozrejme stazeny z programu, aneb pokud nekde budou k mani tak leda v nejakym obchode zastrceny. Timto prosba pro vsechny zucastneny, o jakoukoli informaci kde tyto sehnat budu vdecnej !

P.S: Je samozrejme mozny, ze to samy lze pouzit i z jiny znacky nez VW pokud to delal nekdo jinej nez vw.
ceti
Přispěvovatel

Příspěvek od ceti »

Tak uz jsem to konecne nasel jak to vypada !

GALA-Geber: ET-Nr. 321 907 344 Preis: 22,91 € inkl. MwSt.

k pripojeni napr. na Gamma radio pro VW Golf 2 D/GTD nebo Bus T3 D/TD.
V nabidce to jak jsem uz psal ale uz nemaj..

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“