1.9 SDi ASY nemá výkon
Moderátoři: šulda, Moderátoři
1.9 SDi ASY nemá výkon
Zdravím, mám takový problém, kamarád mi dal na opravu Fabii 1.9SDi kod motoru ASY, auto je bez výkonu, ale jakože úplně, na rovince s větrem v zádech 100 km/h.Diagnostika nic neukázala, žádná chyba, auto startuje na brnk, motor má normální chod, najeto 207000.Váhu vzduchu to nemá, EGR ventil chodí a chodí i klapka v sání.Napadá mě už jen čerpadlo.
Je někdo stejného názoru?Jinak už nevím, ten motor je tak jednoduchej, tam není moc co měnit.
Je někdo stejného názoru?Jinak už nevím, ten motor je tak jednoduchej, tam není moc co měnit.
Nafta patří do TDi!
-
- Aktivista
výfuk je úplně nový, od předu až do zadu, byl rozpadlý kat, tak mu v servise měnili komplet.beli píše:čau nedávno jsem dělal něco podobného taky stejný typ motoru ale v cadyně , diagnostyka mlčela , filtr taky nepomohl, nakonec byl upně ucpaný kat a výfuky taky. odpoj to u motoru a pokud máš dvojítý konec na zadním dílu výfuku jeden ucpy třeba rukou a zkus to profouknout pusou musí to jít lechce.
jinak motor necuká, nekouří.Chová se úplně normálně, jen nemá výkon.
Nafta patří do TDi!
čidlo jsem zkoušel, odpojil jsem ho a vyskočila chyba, EGR funguje, odpojil jsem hadičku a znovu za chodu motoru připojil, měnil se při tom zvuk motoru.A když jsem odpojil podtlakovou hadičku bylo slyšet dosednutí ventilu.pafka píše:na filtr boxu je čidlo teploty nas. vzduchu, to zkontroluj, a vedení k němu, a egr ventil
Nafta patří do TDi!
-
- Aktivista
ještě jsem si vzpoměl odpoj vratku od čerpadla a nech ji protékat do flašky jestli se tam ta nafta sotva protláčí je ucpaný ventil na horním deklu čerpadla
v tělese čerpadle roste tlak a snižuje se výkon pomáhá to chem.čistění
taky jsem měl u sdi že se mi přibrzdovala přední kola dostat auto přes kilo celkem nemožné a zničeho nic po rovince dvojka
, pak to zas jelo
miloš
taky jsem měl u sdi že se mi přibrzdovala přední kola dostat auto přes kilo celkem nemožné a zničeho nic po rovince dvojka

přibržďování kol bych pozanl, ale tu spátečku když tak zkusím, respektive budu tlumočit dál.Protože už si auto vzal, že ho potřebuje.slovacek.milos píše:ještě jsem si vzpoměl odpoj vratku od čerpadla a nech ji protékat do flašky jestli se tam ta nafta sotva protláčí je ucpaný ventil na horním deklu čerpadla
taky jsem měl u sdi že se mi přibrzdovala přední kola dostat auto přes kilo celkem nemožné a zničeho nic po rovince dvojka, pak to zas jelo
miloš
Nafta patří do TDi!