Bufík starej sharan D3W problém

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

autoelektrika
Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

Bufík starej sharan D3W problém

Příspěvek od autoelektrika »

Nevíte někdo co může být s D3W u starého sharana,když na 10 vteřin se rozeběhne dmychadlo,pak ztichne,začne žhavit,ale nastane problém,že nezačne dávkovat naft. čerpadlo.Naftové čerpadlo naťukám přímo od topení a nafta kape a čerpadlo ťuká.Prostě topení nedává impuls.Svíčka nová.Nevíte,jestli to jde napíchnout na vag?Slyšel jsem,že D3W nejde.Dííky
bodyvlk
Přispěvovatel

Příspěvek od bodyvlk »

D3W opravdu přes VAG nejde. To může být způsobeno několikerými závadami (špatná svíčka, čidlo hoření, přerušený kabel k čerpadlu), tady Ti asi opravdu poradí přímo v servisech, které ty bufíky opravují, mají na to diagnostiku). Jak naťukáš čerpadlo? To ho máš odpojené ze svorkovnice na bufíku? Aby jsi si nespálil výstupy na čerpadlo přímo na bufíku.
autoelektrika
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od autoelektrika »

Jasný,konektor mám odpojený.Topení jsem měl komplet rozebrané,dal jsem nové těsnění,svíčku a komplet jsem ho vyčistil.Myslím si že to nebude jednotka,protože se rozebíhá.Právě nevím jak zjistit co může být v háji.Nedá se to čidlo plamene nějak proměřit?zárověň si myslím že by to mohlo být i jedním z těch dvou teplotních čidel.To ale taky neznám hodnoty a nemůžu je proměřit....
bodyvlk
Přispěvovatel

Příspěvek od bodyvlk »

Projdi si pořádně konektory, jestli není nějaký povytažený. Pak asi opravdu diagnostika v servisu na topení. Jedině tam to dokáží vyčíst a vymazat. Zkus ho nechat třeba den úplně odpojený, třeba se vymaže sám, ale to nemám vyzkoušené. Vyzkoušenémám, že pokud tam je vše v pořádku, tak se rozeběhne i když předtím z nějakého důvodu nemakal.
Ykka
Přispěvovatel

Příspěvek od Ykka »

Nevím jak tady ale u Volva je na topení tepelná ochrana zapojená do série s čerpadlem nafty a když se přepálí tak nespíná čerpadlo. Ta ochrana je taková kostka jako tranzistor a je na ní napsáno Thermix. Má 2 vývody které jsou za normálních okolností průchozí.
bodyvlk
Přispěvovatel

Příspěvek od bodyvlk »

Todle to nemá
miraspetrowski
Přispěvovatel

Příspěvek od miraspetrowski »

bodyvlk píše:Todle to nemá
dej se po hadičce od bufiku k nadrži, a narazíš na el.ventil,kterej k němu otvírá naftu, řídí si ho ř.j. bufíku může bejt vadnej,nebo jen zalehlej,ale chce změřit jestli do něj jde proud hned když má naskoči_otevřít,je tam před ním ještě malej filtřík paliva,temůže bejt taky zasekanej bordelem...můj případ, akdyž pumpička nedá na žhavičku naftu,nechytne,teplot.čidlo se neohřeje,dá to pravděpodobně signál ř.j.a ta to do pár sekund vypne, zahulí ti to aspoň?
moskvich 412, lada 2105, š 120ls,p 309 grd,toyota corolla-mazánek,sharan1 1,9TDI 81kW černá metla-šachovnice na blatníku
Belmondo
Přispěvovatel

Příspěvek od Belmondo »

miraspetrowski píše:
dej se po hadičce od bufiku k nadrži, a narazíš na el.ventil,kterej k němu otvírá naftu, řídí si ho ř.j. bufíku může bejt vadnej,nebo jen zalehlej,ale chce změřit jestli do něj jde proud hned když má naskoči_otevřít,je tam před ním ještě malej filtřík paliva,temůže bejt taky zasekanej bordelem...můj případ, akdyž pumpička nedá na žhavičku naftu,nechytne,teplot.čidlo se neohřeje,dá to pravděpodobně signál ř.j.a ta to do pár sekund vypne, zahulí ti to aspoň?
Tenhle problém s bufikem mám přesně já. Ten el. ventil je tedy pod podlahou zhruba někde v prostředku? A ten filtr - to je baňka, nebo je vní papír.filtr?
VW Sharan 1,9 TDi ASZ 2003
miraspetrowski
Přispěvovatel

Belmondo píše:
miraspetrowski píše:
Tenhle problém s bufikem mám přesně já. Ten el. ventil je tedy pod podlahou zhruba někde v prostředku? A ten filtr - to je baňka, nebo je vní papír.filtr?
něco jako filtr z plexi uvnitř kartuše u pumpy za 20 kč dává se to na hadičku skoro u všeho pod autem je to na téčku na přívodu nafty aventil taky vtěch místech nelze přehlédnout
moskvich 412, lada 2105, š 120ls,p 309 grd,toyota corolla-mazánek,sharan1 1,9TDI 81kW černá metla-šachovnice na blatníku
Belmondo
Přispěvovatel

Příspěvek od Belmondo »

Díky, juknu na to.
zdenace
Aktivista

Příspěvek od zdenace »

Ty toto jsem řešil u auta, zkusil jsem snad vše. Nepodařilo se to odstranit, asi vadná řj. Oprava už jedině servis bufíků. Musel jsem koupit druhé, starší a vše OK.
Belmondo
Přispěvovatel

Příspěvek od Belmondo »

Já si myslím, že vadná ř.j. bufiku nebude. Když nastartuju, bufik naskočí, z výfuku se začne bíle kouřit, dmýchadlo je slyšet. Zhruba po 10 vteřinách ale vypne. Tzn. buď je někde něco přicpaný (sem tam kápne mi nafta z výfuku bufíku - evidentně ulitý) a ř.j. bufík sama vypne a nebo nevim,. :?
bodyvlk
Přispěvovatel

Příspěvek od bodyvlk »

Velmi mnoho kouře je opravdu špatné spalování. U novějších je to sítkou, ale u D3W není. Může být teoreticky špatné čidlo hoření. A le to už jsme probírali. Na palivovým vedení do bufíku není žádný filtr, žádný el. ventil - kromě čerpadýlka a žádná tepelná ochrana. Pokud tedy máš opravdu novou a stopro funkční svíčku, tak se opravdu domluv někde v servisu na topení. Na ty D3W mají oni originál diagnostiku.
miraspetrowski
Přispěvovatel

bodyvlk píše:Velmi mnoho kouře je opravdu špatné spalování. U novějších je to sítkou, ale u D3W není. Může být teoreticky špatné čidlo hoření. A le to už jsme probírali. Na palivovým vedení do bufíku není žádný filtr, žádný el. ventil - kromě čerpadýlka a žádná tepelná ochrana. Pokud tedy máš opravdu novou a stopro funkční svíčku, tak se opravdu domluv někde v servisu na topení. Na ty D3W mají oni originál diagnostiku.
vlez pod starý model sharana ,alhy, nebo galaxe, a pokud byl v tovarně (portugalsko země původu)namontovali,tak to tam mají všechny tak jak píšu,proto že mě to pěkně školilo a měl jsem to celé venku, jak to půjde udělám fotky a dám je sem,mám jeden buf venku na opravu-výměna svíčky
Belmondo
Přispěvovatel

Příspěvek od Belmondo »

To Miras:
nejdřív zkusím pod podlahou ten ventil s filtrem a uvidím. Bufíka můžu rozhodit vždycky.
Bufik je origo z fabriky, žádná dodělávka a svíčka je nová.

Za fotky ale budu rád. Díky
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“