Bliká kontrolka chladiacej kvapaliny pri studenom štarte

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

nexeo
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Bliká kontrolka chladiacej kvapaliny pri studenom štarte

Příspěvek od nexeo »

Ahojte, môžte mi prosím poradiť, co môže byť špatné, keď po naštartovaní auta bliká (aj zvukovo signalizuje) červená kontrolka chladiacej kvapaliny? Po prejdení cca 200 metrov, kontrolka zhasne. Vody v nádobke je dosť - medzi ryskami MIN a MAX. Robí to len pri mrazoch, keď je voda studená (pri ranných štartoch). Dával som kontrolovať bod tuhnututia chladiacej kvapaliny a bol -35 'C.
Ukazovateľ teploty na prístrojovke po naštartovaní je samozrejme v ľavej krajnej polohe.

Je vadné čidlo výšky kvapaliny alebo čidlo teploty kvapaliny alebo niečo iné?

Ďakujem.
Audi A4, 8B, 3.0 TDI
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

a nemas znecistenu nadobku alebo kontakty ktore su ponorene v G12 ? skus to vyplachnut.
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

ako pise kolega, vycistit kontakty. Niekedy ich staci oskrabat srobovakom.
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
Peete
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Peete »

vetsinou je snimac hladiny ko, nekdy pomuze vyplachnuti, ale vzhledem k cene te expanzky to menim.
Nissan Primera SW 1,9 DCi
misa.89
Aktivista

Příspěvek od misa.89 »

mám stejnej problém v těchto teplotách....zapípá, rozsvítí se, chcípnu, nastartuju znova a je po problemu:-)
1. Octavia 19TDi GLX+(klima) AGR, 1998, trysky DSLA150P520, jednohmota ATD + organika, upgrade MAF,EGR+KAT off, 550000km; 5W40; puky Audi TT, + 3cm UP, 4x disk, VAG
2. Octavia 19TDi Elegance ASV 2002, ,Xenony, Webasto, Tripling, 99 kW, brzdy 288mm.
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

misa.89 píše:mám stejnej problém v těchto teplotách....zapípá, rozsvítí se, chcípnu, nastartuju znova a je po problemu:-)
Oskrabat srobovakom a prihnut tie kontakty trochu k sebe. Ak to nepomoze, zhodit nadobku a vyvarit s octom, alebo kyselinu citronovu. ;)
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
misa.89
Aktivista

Příspěvek od misa.89 »

misoVW píše:
misa.89 píše:mám stejnej problém v těchto teplotách....zapípá, rozsvítí se, chcípnu, nastartuju znova a je po problemu:-)
Oskrabat srobovakom a prihnut tie kontakty trochu k sebe. Ak to nepomoze, zhodit nadobku a vyvarit s octom, alebo kyselinu citronovu. ;)
neni čas (LOL) a hlavně v týhle zimě u bytovky se mi do toho nechce, ale když se mi to stalo poprvé, samozdřejmě jsem zkontroloval (noteeth)
1. Octavia 19TDi GLX+(klima) AGR, 1998, trysky DSLA150P520, jednohmota ATD + organika, upgrade MAF,EGR+KAT off, 550000km; 5W40; puky Audi TT, + 3cm UP, 4x disk, VAG
2. Octavia 19TDi Elegance ASV 2002, ,Xenony, Webasto, Tripling, 99 kW, brzdy 288mm.
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

misoVW píše:
no to by ma mama hnala z kuchune (rofl) mozes este napisat aky hrniec pouzit, kolko octu, kolko vody a ako dlho varit ? alebo nemas DP ? (rofl)
Peete
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Peete »

misoVW píše: Oskrabat srobovakom a prihnut tie kontakty trochu k sebe. Ak to nepomoze, zhodit nadobku a vyvarit s octom, alebo kyselinu citronovu. ;)
nova ve skodovce stoji asi 400,- ja ji kupuji za 250,- , nez se s tim vyvarovat, to jsem delal driv a stejne se mi to za 14dni vratilo, ze to zase blika ;)
Nissan Primera SW 1,9 DCi
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

vyvarat nie je myslene doslovne :) Staci horuci ocot naliat do vymontovanej nadobky, tak aby kontakty ponorene a nechat stat. Co nevyvaras rychlovarnu kanvicu od vodneho kamena? Je to skoro to iste..... :D :D
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

misoVW píše:vyvarat nie je myslene doslovne :) Staci horuci ocot naliat do vymontovanej nadobky, tak aby kontakty ponorene a nechat stat. Co nevyvaras rychlovarnu kanvicu od vodneho kamena? Je to skoro to iste..... :D :D
ok mam tu jednu nadobku uz som ju chcel vyhodit tak to skusim. dik caf
jirka.f
Přispěvovatel

Re: Bliká kontrolka chladiacej kvapaliny pri studenom štarte

Příspěvek od jirka.f »

nexeo píše:Ahojte, môžte mi prosím poradiť, co môže byť špatné, keď po naštartovaní auta bliká (aj zvukovo signalizuje) červená kontrolka chladiacej kvapaliny? Po prejdení cca 200 metrov, kontrolka zhasne. Vody v nádobke je dosť - medzi ryskami MIN a MAX. Robí to len pri mrazoch, keď je voda studená (pri ranných štartoch). Dával som kontrolovať bod tuhnututia chladiacej kvapaliny a bol -35 'C.
Ukazovateľ teploty na prístrojovke po naštartovaní je samozrejme v ľavej krajnej polohe.

Je vadné čidlo výšky kvapaliny alebo čidlo teploty kvapaliny alebo niečo iné?

Ďakujem.
šroubovákem to chvíli vodírej a bude to OK :-)
Skoda Octavia, nafta, L&K, 81 KW, 2001, najeto 185 tis
otapa
Přispěvovatel

Příspěvek od otapa »

tak to je zajímavé - mně to začalo dělat včera - jen s tím rozdílem,že to po zahřátí musím vypnout a po novém startu je vše v pořádku. A VAG mlčí - není tam žádná závada...Asi tedy budu zítra tím šroubovákem škrábat a pak dám vědět.
VW Transporter T5,čip Reesha-Huml
VW Passat 2,0 CR 103kW /zásluhou TDIfuna 184PS,400 Nm
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

otapa píše:tak to je zajímavé - mně to začalo dělat včera - jen s tím rozdílem,že to po zahřátí musím vypnout a po novém startu je vše v pořádku. A VAG mlčí - není tam žádná závada...Asi tedy budu zítra tím šroubovákem škrábat a pak dám vědět.
vag tuto zavadu nezobrazuje ;)
otapa
Přispěvovatel

Příspěvek od otapa »

Tak jsem se ještě včera a dnes na to díval a mám dva poznatky.
Za prvé - pokud zapnu dálkou předělaný předehřev na nezávislé topení a auto se stačí ohřát,pak je při startu vše v pořádku.
Za druhé - šroubovákem jsem to trošku podráždil a je to zadím dobré - uvidíme jak dlouho.
VW Transporter T5,čip Reesha-Huml
VW Passat 2,0 CR 103kW /zásluhou TDIfuna 184PS,400 Nm
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“