Trable s kablem HEX CAN

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

střapál
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Trable s kablem HEX CAN

Příspěvek od střapál »

Zdarec chlapi.

Koupil jsem si klon kabel HEX CAN, ke kteremu mel byt "pribalen" i soft 805 CZ. Pred tím, nez kabel dorazil, jsem si zkusebne nainstaloval do notasu verzi programu Vag Com 805.1 CZ abych zjistil, ktera bije. Tento soft jsem nainstaloval BEZ OVLADACE, protoze to po mne zadny ovladac logicky nechtelo. Stejne jsem se nepohnul, protoze jak uz dnes vim, bez otestovani kabelu si ani neprdnu. Nechal jsem to tedy tak a cekal az prijde kabel. Kabel bez softu dorazil, pripojil jsem ho do USB a pochopitelne nic. Jen oznam, ze je pritomen novy HW a ze neni nainstalovan spravne. Tak jsem to teda vzdal a poslal mail dotycnemu prodejci kabelu, co teda mam delat. Dotycny se mi omluvil, ze neposlal kabel i se softem, ale ze je teda asi po kabelu, protoze jakykoliv naznak v registrech verze 805.1 CZ zpusobi zniceni, protoze kabel je schopen pracovat pouze s verzi 805.0 CZ

Takze jsem si spravnou verzi 805.0 CZ stahnul a provedl pokus, jestli to kabel prezil. Stale jsem ovsem nevedel, kde a jak nainstalovat ovladac.
Po x pokusech jsem instalacku ovladace nasel v adresari VAg Com 805.0 CZ a to jako soubor DPInst.exe a nainstaloval. Po pripojeni do USB uz je vse OK, ovladace vyzadovany uz nejsou, kabel (BEZ AUTA) blika sice cervene ale ovladace alespon zdanlive uz funguji. Druhy den jsem s timto napich feldu, nejakou 2000, kabel blikal stridave cervene a zelene. Test kabelu jsem provedl, zahlasilo to ovsem zkrat na kostru K nebo L Line nebo tak nejak a dotaz, jestli je jednotka vubec ve voze (na fungujicim aute), coz byl nesmysl.

Znovu jsem odinstal a instal 805.0 CZ, zkontroloval pripojenim kabelu cinnost USB a instalaci ovladacu. Vse OK. Dalsi zkousku jsem provedl na O2. Pripojim kabel do OBD a ten zacal trvale svitil zelene. Rikam si, no slava ! Dal jsem tedy test kabelu a od te doby trvale hlasi, ze nejsou nainstalovane ovladace. V sekci O PROGRAMU hlasi, ze nelze otestovat licenci, ikdyz LED sviti zelene, ovladace to ma (podle Vagu nema). Bylo mi receno, ze musim zformatovat komp kvuli registru te pitome a skodlive verze 805.1 a nechat znovy naladit epromku v kabelu.
Pochopitelne nezabral ani rucni regedit. Pisu tady proto, protoze se potrebuju vyhnout zformatovani kompu.

Zajimalo by mne, co si o tom myslite a hlavni dotaz - JAK OTESTOVAT SPRAVNOU FUNKCI KLON KABELU NA JINEM KOMPU , respektive jak spravne instalovat program Vag Com 805.0 CZ, ovladace a provest test kabelu.

Diky.
Co má kozy nebo kola, tak s tím budou později stejně jen samé problémy...
Package
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Package »

kabel je najskor klon a pouzil si zlu verziu a tym padom si si ho umrtvil..takze nahrat novu licenciu
Ropák je ropák....pokiaľ klepe tak ide..
střapál
Přispěvovatel

Příspěvek od střapál »

Sak to je klon, taky jsem ho chtel, ale mas presny postup jak ho vyzkouset na "cistem" notasu ?
autovtip
Přispěvovatel

Příspěvek od autovtip »

to musiš nahrat do toho kablu a nie do dalšieho notasu
střapál
Přispěvovatel

Příspěvek od střapál »

Jezis to ja vim... Asi se nevyjadruju presne. Takze - vezmu tento mozna poskozeny kabel a ujdu asi 300 metru k jinemu notebooku, kde nikdy VAG nebyl a instaluju tam spravnou verzi a to 805.0 CZ. Jak presne postupovat dale abych zjistil, jestli tento KLON kabel funguje. To znamena, kdy ho vrazit do USB, kdy instalovat ovladace, kdy provest test kabelu atd. Uvital bych odpoved od cloveka co ma presne tuto verzi softu a klon kabel, ne original.
Package
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Package »

o co ti ide....soft sa nijako neposkodi...LEN a LEN kabel..ak mas mrtvi kabel mozes skusat aj milion PC a aj babkinu dvojplotenku a aj tak nepojde....ZLY je KABEL....najskor nahrat do kablu licenciu a potom mozes skusat..inak to nepojde....zozen si niekoho kto ti opravi kabel a poslem ti k tomu aj odpovedajuci soft....s inym ti to nepojde...a ani nerob update cez net..tak isto zabijes kabel...
střapál
Přispěvovatel

Příspěvek od střapál »

JEZISI KRISTE, JAK MAM VEDET ZE JE TEN KABEL SPATNY K***A ?????? (wallbash) (wallbash) (wallbash) Jinak ti dekuji za vytrvalost a info.
Package
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Package »

to je viac nez iste..pretoze klony pri zlom software skokro vzdy odidu do vecnych lovist...ver tomu ....ak nechces mat taketo problemy kup si original a mas poo starostiach..inak keby si pouzil tlacitko HLEDAT tak by si tu o umrtvenych klonoch nasiel kopec info a nevypisoval by si tu taketo spravy..
proste sa zmier s tym ze je odpisany....posli ho spet tomu cloveku nech ti ho znovu aktivuje a pouzi soft ktory ti doda on..inym si spravis zase tieto iste problemy....
střapál
Přispěvovatel

Příspěvek od střapál »

Dik.
P
Přispěvovatel

Příspěvek od P »

I když ti ho opraví....Tak Formátu Hardisku se nevyhneš!!!!!
Pokud nechceš dopadnout stejně. :roll: A to mi věř. (LOL)
střapál
Přispěvovatel

Příspěvek od střapál »

Ja to tak tusim, ale nechci tomu verit. :D Kdyby tak nekdo vedel kam a co nekam zalézá, to by bylo zuzo...
P
Přispěvovatel

Příspěvek od P »

střapál píše:Ja to tak tusim, ale nechci tomu verit. :D Kdyby tak nekdo vedel kam a co nekam zalézá, to by bylo zuzo...
To v životě nenajdeš v registrech i kdyby ses po eeeee (rofl) ...to není pod názvem VAG že by si jen tohlenc vymazal a hotovo. (crazy) Ale je to v nějakých hodnotách v číslech. (noteeth)
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Pokud nemáš vypnutu "obnovy systému", tak tudy cesta vede. Ta pracuje s registry.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
střapál
Přispěvovatel

Příspěvek od střapál »

P píše:
střapál píše:Ja to tak tusim, ale nechci tomu verit. :D Kdyby tak nekdo vedel kam a co nekam zalézá, to by bylo zuzo...
To v životě nenajdeš v registrech i kdyby ses po eeeee (rofl) ...to není pod názvem VAG že by si jen tohlenc vymazal a hotovo. (crazy) Ale je to v nějakých hodnotách v číslech. (noteeth)
To je mi jasne, ale najit to jako porovnani velikosti pred a po instalaci na cerstvem kompu by slo, ne ? nebo podobnym zpusobem hledat zmeny od prvotni instalace OS.
yary1
Aktivista

Příspěvek od yary1 »

P píše:
Je to resitelne a v registrech to najdes kdyz vis co mas hledat.
Pro ty co se v tom moc neorientuji je par celkem prehlednych programku.
Jinak jestli si puvodne chtel vyskouset ten kabel ne druhem notesu tak je to moznost jak skusit jestli je opravdu ko.Jinak bych se priklonil k tomu ze pokud byla pouzita jina verze sw tak je kabel v tahu.
Nepanikarim,v tichosti prihlizim.
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“