prúdové kliešte,aké používate?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
prúdové kliešte,aké používate?
zdravím ,chcel by som si zaobstarať kliešte na meranie prúdu ,máte nejaký osvedčený ? mal by byť samostatný s vlastným zdrojom ,myslím tým nie súčasť VAG atd..vopred díky za rady .
no nad 5A to má možná smysl ale na měření odběru pod 0,5A je to jak sekat zahradu kombajnem...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
To ze to zmeram z tesca za 100sk mi doslo, doteraz som to vzdy meral cez multimeter, lenze tam si nevies nastavit ukladanie priebehov a nezbadas ani napetove spicky. Viac sa mi paci meranie cez prudove klieste spojene s osciloskopom. Na meranie nizskych odberov sa zvycajne pouzivaju klieste cca do 40A az 50A s vysokym rozlisenim. Mas to napr. aj na vase, ale ten stoji trochu viac.
No ano, lenze ja potrebujem zaznamenat priebeh prudu dlhsi cas nie len pozriet kolko odobera a stat pri meraku sa mi hodinu stat nechce.stefi píše:naco to potrebujes tak presne merat ?,na digitale to neni take prehladne to chapem,ale na rucickovom jednoucelaku to vidis jedna basen a pamet mas v hlave aspon ja to robim tak,ked skusam starteer
dodi911 má pravdu. merat kliestami rádovo mA síce nie je moc presné ale je rýchle. Ale má jednu výhodu; kým sa ty pripojíš direkt normálnym multimetrom na nejakú R.J. tak ju resetnes a potom sa uz správa normálne bez odberu a toto sa ti pri kliestach nestanedodi911 píše:To ze to zmeram z tesca za 100sk mi doslo, doteraz som to vzdy meral cez multimeter, lenze tam si nevies nastavit ukladanie priebehov a nezbadas ani napetove spicky. Viac sa mi paci meranie cez prudove klieste spojene s osciloskopom. Na meranie nizskych odberov sa zvycajne pouzivaju klieste cca do 40A az 50A s vysokym rozlisenim. Mas to napr. aj na vase, ale ten stoji trochu viac.