Benzín do nafty - Aký pomer
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
SVKKlobasa
- Sběrač informací
Benzín do nafty - Aký pomer
Ahojte. Chcem sa opýtat, v týchto mrazoch je vraj dobre doliat do nafty nejake aditívum aby nafta nehustla (nekryštalizovala) posobeným nízkych teplot. Dopočul som sa že je vhodné priliať benzín. A tak moja otázka znie, aký pomer benzínu k nafte. Pre tych ktorí nepochopili tak: Kolko benzínu mám pridať na 10 litrov nafty. Dakujem
Škoda Octavia 1, 1.9 TDI, 81KW, SLX, EGR-OFF
- Bugs.Bunny
- Aktivista
-
SVKKlobasa
- Sběrač informací
Dakujem za informácie. A ešte jedna podotázka: Cez tieto zimy mi kamarat poradil, aby som pri štartovaní nechal aspon 2x prežhavit naftu. To znamená, potočit klúčikom počkat kym žhavenie zhasne a zase zapnut a nech prežhaví. Zistil som že sa mi potom ovela lahšie štartuje a naskočí to ako sa povie "na brnk". Neškodí to nejak niečomu inému? Je mi jasne že žhavičom to 2x neprospieva.
Škoda Octavia 1, 1.9 TDI, 81KW, SLX, EGR-OFF
Ak myslis to auto v tvojom podpise, tak to ti musi chytat na prve nazhavenie na brnk. inak je nieco zle. Skus vymenit zhavice a uvidis. Ja pridavam na plnu nadrz nafty tak liter benalu... V - 20-ke dva dni auto stalo a nastartovalo na brnk po prvom nazhaveni. Tankoval som tusim u Agipu. Kamarat tankoval na slovnafte, dorana mu nafta zamrzla... Samozrejme nemal vymeneny palivovy filter, ktory bol do polky zamrznuty - sama vodicka. 

no nevím ale nezamrzám a zdá se mi tišší chod ale možná to je jen pocitmisoVW píše:Ladas, citis nejake zlepsenie? Starty, chod motra, vykon, atd.......?
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
-
slovacek.milos
- Aktivista