B5 netopí

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
blechav1
Nováček
Odpovědi: 0

B5 netopí

Příspěvek od blechav1 »

Zdravím,mam B5 passata,a netopí mi. Když zvíšim otáčky tak topí. Jak se zastaví,tak přestane u plně topit,a děla to občas. Dával jsem novou vodní pumpu. Tak nevím je si se mam pustit do hlavy. Dik :?
dodi911
Aktivista

Příspěvek od dodi911 »

Pokial mas climatronik, tak poriadne vsetko zohrej a daj econ, po chvili by to malo topit. Ak nepomoze odpoj hadice od radiatora a skus napr. cez hadicu pustit vodu, ci ma dobry prietok, akk nie vymen radiator. Pokial ti to pretim topilo v pohode, mal by pomoct ten econ, klapky by mali byt v pohode.
blechav1
Nováček

Příspěvek od blechav1 »

Climatronik,je v pohodě,ale kdyby to byl radiátor,tak to bude dělat pořád.Tady se stane že to topí někdy bez problémů na volnoběh
zizalak
Aktivista

radiator

Příspěvek od zizalak »

1) proměř odber predehrevu
2) klimatronic - základní nastavení
3) klimatronic - test akčních člěnů
4) osahat hadice, které vedou do radiátoru :-)

typuju radiátor může být málo průchozí a občas se zahřeje občas ne dělalo mi t stejně,

Pokud ho budeš vyměňovat musím palubka dolů, vypustit klima. Doporučuju průplach Calgonitem ;)
Ren'as
Přispěvovatel

Re: radiator

Příspěvek od Ren'as »

zizalak píše:1) proměř odber predehrevu

typuju radiátor může být málo průchozí a občas se zahřeje občas ne dělalo mi t stejně,

Pokud ho budeš vyměňovat musím palubka dolů, vypustit klima. Doporučuju průplach Calgonitem ;)
taki jsem proplachoval ;)
Audi A4 Tdi AFN 81kw r.98, S764,EGR off
jarovr
Přispěvovatel

Re: radiator

Příspěvek od jarovr »

Ren'as píše:
zizalak píše:1) proměř odber predehrevu

taki jsem proplachoval ;)

Tiež som to preplachoval, ale nie len radiator ale cely chladiaci system, aby som si bol isty, že je to čiste cele.
blechav1
Nováček

Příspěvek od blechav1 »

Tak jsem to vyřešil,bylo to těsnění pod hlavou.Tětka je to ok.
PAIA
Přispěvovatel

Příspěvek od PAIA »

ahoj mam podobný problém na boře auto topí tak nějak normálně možná trochu slabějc ale když na to pořádně šlápnu během chvíle začne foukat ledovej vzduch a až cca po 3 min klidnější jízdy začne znovu topit.zkoušel sem na volnoběh při ohřátým motoru šahat na hadice do topení a vstup je vařicí výstup o trochu mín ale taky teplej a v autě na 3 na klimatroniku fouká ledovej vzduch.vodní pumpa je v poho vracečka teče plná do nádobky tak nevím jestli by to mohla dělat klapka neboc co?? (LOL)
bejvalo :vw bora variant highline 1.9tdi 85kw
vw multivan t5 2.5tdi+chip 15%
nyní vw sharan 1.9tdi 96kw+chip 20%
colorconceptGT
Přispěvovatel

Příspěvek od colorconceptGT »

PAIA píše:ahoj mam podobný problém na boře auto topí tak nějak normálně možná trochu slabějc ale když na to pořádně šlápnu během chvíle začne foukat ledovej vzduch a až cca po 3 min klidnější jízdy začne znovu topit.zkoušel sem na volnoběh při ohřátým motoru šahat na hadice do topení a vstup je vařicí výstup o trochu mín ale taky teplej a v autě na 3 na klimatroniku fouká ledovej vzduch.vodní pumpa je v poho vracečka teče plná do nádobky tak nevím jestli by to mohla dělat klapka neboc co?? (LOL)
chybu mas podla vsetkho v tlakovej klapke...ta reguluje mnozstvo vtekajuceho vzduchu do kabiny...jej pohyb je zavysli na rychlosti a inych faktorov..

napoj to na diagnostiku alebo si pohladaj aj tu na fore samodiagnostiku climatroniku...urcite budes mat zavadu tlakovej klapky V71...
pripadne spravit zakladne nastavenie a zava sa ukaze...vacsinou
VW GOLF III VARIANT 1.9TDI COLORCONCEPT r.98
PAIA
Přispěvovatel

Příspěvek od PAIA »

no ale myslýš že klapka by měla vliv na plyn hlavně to dělá jen při zátěži na volnoběh třeba ne ale když jí naložim tak okamžitě fouká studenej.napadlo mě těsnění pod hlavou ale jiný příznaky tam nejsou vše je zatím v pohodě :?
Ren'as
Přispěvovatel

Příspěvek od Ren'as »

Spíš počítej že ti profukuje těsnění. Já jsem najezdil z ko těsněním hafo km. Při ostřejší jízdě fouká a zavzdušnuje topení při pomalé se odvzdušnuje a je vše ok. To plechové těsnění se přizvedne nebo roztáhne a pak se vráti zpět. ;) Přepad pod nadobkou je suchý?
Audi A4 Tdi AFN 81kw r.98, S764,EGR off
PAIA
Přispěvovatel

Příspěvek od PAIA »

no právě že pod nádobkou je to zatím v poho,taky si to myslým protože to přesně naznačuje to že když de do zátěže tak profoukne.takže asi počkám jestli se to zhorší abych měl jistotu a budu se do toho muset pustit (wallbash)
milan jurczaK
Nováček

Příspěvek od milan jurczaK »

PAIA píše:no právě že pod nádobkou je to zatím v poho,taky si to myslým protože to přesně naznačuje to že když de do zátěže tak profoukne.takže asi počkám jestli se to zhorší abych měl jistotu a budu se do toho muset pustit (wallbash)
nemas co riesit daj stahnut a odtlkovat hlavu + nove tesnenie a musi jachat jak vino
PAIA
Přispěvovatel

Příspěvek od PAIA »

hm budu muset ted sem na to ještě koukal a když na to šlápnu tak dou bublinky do nádobky tkže je to jasný :(
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“