Volant niekedy pri rozbehu a brzdení ťahá do strany

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
nexeo
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Volant niekedy pri rozbehu a brzdení ťahá do strany

Příspěvek od nexeo »

Ahojte,

vedeli by ste mi prosím poradiť, čo môže spôsobovať, že volant niekedy pri rozbehu alebo brzdení ťahá do strany? Musím vtedy vynaložiť protisilu, aby som auto vyrovnal. Objavuje sa mi to len niekedy.

Ďakujem.
Audi A4, 8B, 3.0 TDI
norok86
Přispěvovatel

Příspěvek od norok86 »

Zkus si zkontrolovat silentbloky v ramenou jestli nemaji vule nebo horni ulozeni tlumicu.
Naposledy upravil(a) norok86 dne 04 bře 2009, 22:27, celkem upraveno 1 x.
laumar
Přispěvovatel

Příspěvek od laumar »

pozri : gumy ,geomertia alebo sklon vozovky !
SEAT ALHAMBRA 1,9TDI,81kw/110hp,1999, AFN ,jednohmota, EGR-OFF , KAT-OFF , 440 000 KM
nexeo
Přispěvovatel

Příspěvek od nexeo »

norok86 píše:Zkus si zkontrolovat silentbloky v ramenou jestli nemaji vule nebo horni ulozeni tlumicu.
Je pravda, že to začalo robiť až od výmeny silentblokov v prednom ramene - tie veľké. Mal som tam predtým Powerflex, ale vybiehali z ramena, tak sme ich dali preč a dali tam tie plné z S3ky. Zároveň sa ale aj robil repas tlmičov, tie boli tiež von, ale uloženie sme nemenili (to som menil cca pred rokom).

Zaujímavé, že to robí len niekedy pri tom rozbehu alebo brzdení. Navyše pri jazde auto neťahá do strany.
Audi A4, 8B, 3.0 TDI
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Mě takovoudle neplechu dělá služební caddy 1.9 tdi 77kw 2008, ale jen přï zátahu na jedničku a dvojku tahá doprava. Na dlaší kvalty už to není tak výrazný. Geometrie byla už jednou dělaná a auto má 20000km najeto. :?
Oct asv 2000, DieselPower
misa.89
Aktivista

Příspěvek od misa.89 »

já bych to viděl na geometrii..nejsou sjetý gumy po stranách?
1. Octavia 19TDi GLX+(klima) AGR, 1998, trysky DSLA150P520, jednohmota ATD + organika, upgrade MAF,EGR+KAT off, 550000km; 5W40; puky Audi TT, + 3cm UP, 4x disk, VAG
2. Octavia 19TDi Elegance ASV 2002, ,Xenony, Webasto, Tripling, 99 kW, brzdy 288mm.
lukaa
Sběrač informací

Příspěvek od lukaa »

Zvlnene kotuče
Keď niečo nevieš to ešte neznamena že si hlupi.
1pavel
Aktivista

Příspěvek od 1pavel »

Jestli jsi zkusil prohodit kola mezi sebou a bez výsledku , nech skontrolovat odklony .
A5 3.0 TDI 210 KW pracovní
škoda 120 L zábava
G7 GTD
Luke
Přispěvovatel

Příspěvek od Luke »

To samý mi dělalo Picasso, při rozjezdu tahalo do strany, při brždění zase na druhou stranu. Nikdy sem to úplně nevyřešil. To brždění mi začalo táhnout po výměně kotoučů a destiček na předku. Všechno chodilo jak mělo, nic nebylo zalehlý, ale na válcích jedna strana brzdila víc. Nikdy sem to neodstranil úplně. Myslím že to byl problém každopádně v brzdách. Ale k tomu táhnutí při rozjedu, vyměnil sem zadní silnetblok na rameni a myslím že to přestalo, už si to moc nepamatuju. Pokud ti oba problémy nastaly po výměně silentbloků, hledej problém tam. Pochopil jsem, že si měnil jeden silentblok na jednom rameni, jestli je jinej než ostatní, mohlo by to být třeba ono. Může být třeba měkčí, co já vím a kolo ti cestuje. Zkusil bych se na to zaměřit.
Volkswagen Jetta 1.9 TDi PD 77kW r.v.07
Jakmile dořeším leasing, bude Jetta na prodej
Luke
Přispěvovatel

Příspěvek od Luke »

Pája 19 píše:Mě takovoudle neplechu dělá služební caddy 1.9 tdi 77kw 2008, ale jen přï zátahu na jedničku a dvojku tahá doprava. Na dlaší kvalty už to není tak výrazný. Geometrie byla už jednou dělaná a auto má 20000km najeto. :?
K tomu to asi takto, taky mi to dělalo u novýho auta, bylo mi řečeno že je to poloosama, nevyváženost, že je to běžný ale kupodivu to asi přestalo, už to nepozoruju. Zkus ještě počkat. A nebo zase nejjednoduší věc přehodit kola.
Volkswagen Jetta 1.9 TDi PD 77kW r.v.07
Jakmile dořeším leasing, bude Jetta na prodej
Jozef Kráľ
Přispěvovatel

Re: Volant niekedy pri rozbehu a brzdení ťahá do strany

Příspěvek od Jozef Kráľ »

nexeo píše:Ahojte,

vedeli by ste mi prosím poradiť, čo môže spôsobovať, že volant niekedy pri rozbehu alebo brzdení ťahá do strany? Musím vtedy vynaložiť protisilu, aby som auto vyrovnal. Objavuje sa mi to len niekedy.

Ďakujem.
delají to silenbloky v prdných ramenách
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“