Olej v sani vzduchu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Olej v sani vzduchu
muze mi nekdo pls poradit kde muze bejt problem kdyz mam olej v sani vzduchu? rozdelal sem sani a po obvodu steny hadice je vsude olej
Auto jezdi normalne ale musim dolejvat tak 0,5l oleje jednou za 3 mesice. mam 1,9TDI 81kW ASV, diky
Re: Olej v sani vzduchu
občas to jde ten olej i přes odvětrávání kliky (teda myslím že se to tak jmenuje) je to ta hadice co vede z toho deklu ventilů do sání a s tím dolejváním to je asi normál každej dolejvá neboj. Já dolejvám tak 1 litr od výměny do výměny to jest 10K KM a mám v sáni taky olej jsou to starší autalukyno píše:muze mi nekdo pls poradit kde muze bejt problem kdyz mam olej v sani vzduchu? rozdelal sem sani a po obvodu steny hadice je vsude olejAuto jezdi normalne ale musim dolejvat tak 0,5l oleje jednou za 3 mesice. mam 1,9TDI 81kW ASV, diky
no pokud to tim protika tak ano. jde o to jak dlouho ti to protika jestli to zacalo nebo je to treba 2 roky))) tak i tak pokud to protika turbem tak turbo odchazilukyno píše:to znamena dat novy turbo?vwphun píše:Řekl bych, že ti jde olej do sání přes kompresorovou část turba...
ale muze se dostat do sani i pres EGR
mam najeto poctivych 104tis auto je vyrobeno v kvetnu 2002... videl jsem auta ktera jsou starsi a maji najeto dvakrat tolik a zadny takovy problem nemaji.....phobos píše:občas to jde ten olej i přes odvětrávání kliky (teda myslím že se to tak jmenuje) je to ta hadice co vede z toho deklu ventilů do sání a s tím dolejváním to je asi normál každej dolejvá neboj. Já dolejvám tak 1 litr od výměny do výměny to jest 10K KM a mám v sáni taky olej jsou to starší autalukyno píše:muze mi nekdo pls poradit kde muze bejt problem kdyz mam olej v sani vzduchu? rozdelal sem sani a po obvodu steny hadice je vsude olejAuto jezdi normalne ale musim dolejvat tak 0,5l oleje jednou za 3 mesice. mam 1,9TDI 81kW ASV, diky
Tak ja mam auto 4. rok, kupoval som starsie a robil som to cistenie 1. krat, t.j. min. po 3. rokoch a 80.000 km. A to pochybujem, ze niekto predo mnou to cistil, alebo menil. Mal som nejaky problem so sanim a dozvedel som sa, ze olej v sani moze obcas robit cirkus, tak som to cistil. Sucasne ale mi bolo povedane, ze "primerane" mnozstvo oleja v sacom potrubi je normalne, dostava sa tam cez odvetranie, cez turbo a pod. Napriek tomu som to cistil a bol tam olej, ale malo, takze v pohode.
Octavia I combi r.98, 1.9 TDI, 90HP, AGR, +cip vraj 25HP a 60Nm
tak je někde závada ale jak říkál ten člověk předemnou většinou to teče přes turbo tak bud nový nebo repasovaný ale nejdřív asi najdi kudy to teče moc možností nenílukyno píše:mam najeto poctivych 104tis auto je vyrobeno v kvetnu 2002... videl jsem auta ktera jsou starsi a maji najeto dvakrat tolik a zadny takovy problem nemaji.....phobos píše:občas to jde ten olej i přes odvětrávání kliky (teda myslím že se to tak jmenuje) je to ta hadice co vede z toho deklu ventilů do sání a s tím dolejváním to je asi normál každej dolejvá neboj. Já dolejvám tak 1 litr od výměny do výměny to jest 10K KM a mám v sáni taky olej jsou to starší autalukyno píše:muze mi nekdo pls poradit kde muze bejt problem kdyz mam olej v sani vzduchu? rozdelal sem sani a po obvodu steny hadice je vsude olejAuto jezdi normalne ale musim dolejvat tak 0,5l oleje jednou za 3 mesice. mam 1,9TDI 81kW ASV, diky
Keby to jazdilo na muku, tak je to od mukyphobos píše:občas to jde ten olej i přes odvětrávání kliky (teda myslím že se to tak jmenuje) je to ta hadice co vede z toho deklu ventilů do sání a s tím dolejváním to je asi normál každej dolejvá neboj. Já dolejvám tak 1 litr od výměny do výměny to jest 10K KM a mám v sáni taky olej jsou to starší autalukyno píše:muze mi nekdo pls poradit kde muze bejt problem kdyz mam olej v sani vzduchu? rozdelal sem sani a po obvodu steny hadice je vsude olejAuto jezdi normalne ale musim dolejvat tak 0,5l oleje jednou za 3 mesice. mam 1,9TDI 81kW ASV, diky
Holt, jazdi to na olej, tak je to od oleja
Teraz vazne. Ja mam tiez olej v sani, ale to vobec neriesim. Olej to extremne nezere, tak 0,5l na 10000km. Auto taha a ma nizku spotrebu. A to je podstatne
270 tisic km
Opel Omega C 2.2DTI r.v.2001, Fiat Croma 1.9 TDid r.v. 1989 - ex
lukyno píše:muze mi nekdo pls poradit kde muze bejt problem kdyz mam olej v sani vzduchu? rozdelal sem sani a po obvodu steny hadice je vsude olejAuto jezdi normalne ale musim dolejvat tak 0,5l oleje jednou za 3 mesice. mam 1,9TDI 81kW ASV, diky
Nechci tě strašit, ale větší úbytek oleje a větší množství oleje v sání znamená, že máš netěsnost v kompresorové části turba, což znamená, že je otázkou času než ti odejde. Nejspíš ti to asi dost kouří
Měl jsem stejný problém, větší úbytek oleje a zvýšené množství oleje v sání včetně prolínání u IC. Minulý pátek se mi kouslo turbo na baranďáku v Praze (ulomená lopatka turba a velká axiální i radiální vůle rotoru turba).
Škoda Octavia 1,9TDi 81 kW r.v.1998 najeto 170 tis. km
Olej v sání = normální stav u všech TDI
Dolévání oleje = normální stav u všech TDI
Většina oleje se do sání dostane výdychem z motoru (ventilového víka)
Pro jistotu zkontrolovat vůli turba (na autě) a dálto neřešit.
Pokud se k motoru chováš slušně a není to brutálně čiplé, tak musí turbína vydržet strašně moc. (podle mě přes půl milionu km určitě)
(kámoš má 380 tis a OK,)
Dolévání oleje = normální stav u všech TDI
Většina oleje se do sání dostane výdychem z motoru (ventilového víka)
Pro jistotu zkontrolovat vůli turba (na autě) a dálto neřešit.
Pokud se k motoru chováš slušně a není to brutálně čiplé, tak musí turbína vydržet strašně moc. (podle mě přes půl milionu km určitě)
(kámoš má 380 tis a OK,)
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS