Zdravím
Začalo mi najednou v motoru něco klepat, ozývá se to odněkud z jedné hlavy motoru.
Audi A6 2.5 TDI AFB, r.v.98, najeto 256000km.
Nevíte, co by to mohlo být a co s tím ??
Moc díky za radu
je to divny,zkus udelat to,ze se rozjedes treba na 3 nebo 4 a pustis plyn,jestli bude to cvakani slyset,tak to dela neco v hlave(vacka,hydrostel,vahadlo) a jestli to uplne stichne,tak je to nakej vstrik zkus a uvidis
No já mám zase pocit, že by to mohlo bejt nějaký vahadýlko. Tenhle rok a tyhle kilometry by už na to měl nárok. Ať to bude vstřik nebo něco v hlavě stejně musí dolů ventilový výko. Jo a opatrně, slabší nátury nemusí ustát co tam bude.
Vento, AFN 81kw + čip (zatim nevim kolik ale jede líp než orig. 81kw )
vita píše:No já mám zase pocit, že by to mohlo bejt nějaký vahadýlko. Tenhle rok a tyhle kilometry by už na to měl nárok. Ať to bude vstřik nebo něco v hlavě stejně musí dolů ventilový výko. Jo a opatrně, slabší nátury nemusí ustát co tam bude.
vita píše:No já mám zase pocit, že by to mohlo bejt nějaký vahadýlko. Tenhle rok a tyhle kilometry by už na to měl nárok. Ať to bude vstřik nebo něco v hlavě stejně musí dolů ventilový výko. Jo a opatrně, slabší nátury nemusí ustát co tam bude.
Stejně jako vstřik. Utohohle motoru sou dva problémy: špatnej materiál vaček a problémy s mazáním. Když se sejdou, tak celej vršek odejde. To vahadýlko nemá žádný přesný vedení (je jenom cvaklý na hydroštos), jestli je nějak oběhaný může tam trochu jezdit a občas cvakat občas ne. Druhá možnost kolísání tlaku v hydroštelu. Nebo se tyhle dvě věci doplňujou. Jak sem psal: sundat ventildekl a bude jasno.
Vento, AFN 81kw + čip (zatim nevim kolik ale jede líp než orig. 81kw )
No tak to se asi mám na co těšit.
Děkuju všem za komentáře. Myslel jsem si, že pravidelnou údržbou se těmhle problémům vyhnu - olej měním po 10000km - ale jak je vidět, tak prostě co se má stát - stane se.
Dám vědět, až budou kryty hlav dole.
takze je to hydrostel, neviem kolko a ako dlho mas v motore olej ale kup 1 l nejakeho husteho oleja SAE 30w50 a uvidis ako to stichne , mal som to iste