1,9TDi PD

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

danone
Sběrač informací
Odpovědi: 0

1,9TDi PD

Příspěvek od danone »

Zdravím. Pojde mi superb 1,9TDi PD AWX 96Kw na rastlinný olej zo supermarketu, bez niakeho prerábania??? V akom pomere to mam miesat? Je tu niekto s týmto motorom kto na tomfičí ??? Uz som si tu precital snad vsetky temy ale stale mam strach to tam naliat.
slovacek.milos
Aktivista

Re: 1,9TDi PD

Příspěvek od slovacek.milos »

danone píše:Zdravím. Pojde mi superb 1,9TDi PD AWX 96Kw na rastlinný olej zo supermarketu, bez niakeho prerábania??? V akom pomere to mam miesat? Je tu niekto s týmto motorom kto na tomfičí ??? Uz som si tu precital snad vsetky temy ale stale mam strach to tam naliat.
už tu někdo popisoval že mu PD jede velmi dobře
PD má i režim ohřevu paliva, múžeš se mrknout vagem v bloku měřených hodnot na teplotu paliva,

a jak píšeš je to hlavně o strachu pokud máš strach musíš ohřívat,proplachovat,přepínat, ředit, atomizovat,
nebo tankovat jen tu strašnou naftu

pokud strach přejde lej to tam vesele a jezdi svižně :-D v zimním období se na olej nejezdí musel bys mít prostě nějakou přestavbu :-D
moje logo je tu známé nalej a uvidíš miloš
live69
Aktivista

Příspěvek od live69 »

mám ten samej motor v pasatu a bych to tam nenalil ani náhodou! Ale dej vědet jak to dopadlo (rofl)
OI TDI PD 4x4 COMBI, 312/260, TT, VB,PP 1043,FMIC,HDS,FMH ,HP-sporting,17 SPIDER,D5WSC-TP5, 193/421 PRODÁNO :-)
T5 TRANSPORTER 1,9PD,
CBR 1000RR
ZAJÍMÁM SE O BUDOUCNOST, PROTOŽE V NÍ HODLÁM STRÁVIT ZBYTEK ŽIVOTA.
slovacek.milos
Aktivista

live 69 píše:mám ten samej motor v pasatu a bych to tam nenalil ani náhodou! Ale dej vědet jak to dopadlo (rofl)
tak to prověř zařadíš se do klubu první nalití :-D já tu viděl ve strážnici naftu 23.70 včera tak je to s olejem zatím na mrtvém bodě miloš
slovacek.milos
Aktivista

ještě jsem si vzpoměl psal to snad radluk že první diesel motor když představoval světu jan diesel tak běžel na burákový olej

tak všichni kdo jezdí na naftu (LOL) je vlastně přestavba :-D miloš
rasol
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasol »

Milosi,

ked Diesel predstavoval motor na burakovy olej, tak tomu motoru uz rastli prve chlpy. Prvy funkcny motor bezal 10. 8. 1897
Držím sa hesla: Nehádaj sa s blbcom, mohol by ťa pomýliť
slovacek.milos
Aktivista

rasol píše:Milosi,

ked Diesel predstavoval motor na burakovy olej, tak tomu motoru uz rastli prve chlpy. Prvy funkcny motor bezal 10. 8. 1897
jo rasol já ten film viděl ten motor byl na špalku a prskal

a rasol zajímá mě tvůj názir bylo to na burákový olej dík a ten diesel? miloš
etylek
Přispěvovatel

Příspěvek od etylek »

slovacek.milos píše:ještě jsem si vzpoměl psal to snad radluk že první diesel motor když představoval světu jan diesel tak běžel na burákový olej

To je pravda, akorát se jmenoval Rudolf Diesel (LOL)
slovacek.milos
Aktivista

etylek píše:
slovacek.milos píše:ještě jsem si vzpoměl psal to snad radluk že první diesel motor když představoval světu jan diesel tak běžel na burákový olej

To je pravda, akorát se jmenoval Rudolf Diesel (LOL)
dneska je josefka tak bude josef diesel :-D miloš
jericho-3
Aktivista

jízda s 1.9PD na olej ze supermarketu

Příspěvek od jericho-3 »

Nechápu,jak někoho může napadnout,jezdit s vozem,který má spotřebu okolo 5 litrů nafty na olej ze supermarketu,nebo jiné náhradní paliva...Při opravách starších typů dieselů jezdících na biopalivo/tam to jakž takž šlo/se stávalo,že biopalivo rozežralo těsnící gumičky v čerpadle a to teklo jako cedník ze všech stran,nebo se zaseklo ,nejraději v plném plynu ,což je velice příjemné...V prvním případě stála oprava min.5000kč,a v druhém tak 20000,takže se čerpadlo nakonec zahodilo...Což je poměrně velká ůspora...Když jsem nesl čerpadlo do diesel servisu k starému pánovi,on mě uviděl a již od dveří řval,co mi to sem neseš za upatlanej sráč....Již na dálku poznal,že to jezdilo na bio naftu...Tak mu říkám,ale lidem to tvrdí v televizi,tak na to jezdí..Nebudu psát jeho odpověd,byla by neslušná..ˇPovídá,dej si do lednice skleničku s naftou a skleničku s bio naftou a všechno ti dojde...A to auto se nesmí na delší dobu odstavit,protože se zalepí...Proto nechápu,jak někdo do nepoměrně složitějšího a náchylnějšího motoru může dát jiné palivo,když i k tomu správnému je dobře dodávat i aditiv...
nepropadat panice...
slovacek.milos
Aktivista

Re: jízda s 1.9PD na olej ze supermarketu

jericho-3 píše:Nechápu,jak někoho může napadnout,jezdit s vozem,který má spotřebu okolo 5 litrů nafty na olej ze supermarketu,nebo jiné náhradní paliva...Při opravách starších typů dieselů jezdících na biopalivo/tam to jakž takž šlo/se stávalo,že biopalivo rozežralo těsnící gumičky v čerpadle a to teklo jako cedník ze všech stran,nebo se zaseklo ,nejraději v plném plynu ,což je velice příjemné...V prvním případě stála oprava min.5000kč,a v druhém tak 20000,takže se čerpadlo nakonec zahodilo...Což je poměrně velká ůspora...Když jsem nesl čerpadlo do diesel servisu k starému pánovi,on mě uviděl a již od dveří řval,co mi to sem neseš za upatlanej sráč....Již na dálku poznal,že to jezdilo na bio naftu...Tak mu říkám,ale lidem to tvrdí v televizi,tak na to jezdí..Nebudu psát jeho odpověd,byla by neslušná..ˇPovídá,dej si do lednice skleničku s naftou a skleničku s bio naftou a všechno ti dojde...A to auto se nesmí na delší dobu odstavit,protože se zalepí...Proto nechápu,jak někdo do nepoměrně složitějšího a náchylnějšího motoru může dát jiné palivo,když i k tomu správnému je dobře dodávat i aditiv...

když něco nechápeš začni číst jsou tu taky různé přestavby s ohříváním výplachy, čti si taky datumy kolik stála nafta a olej,

na olej moc lidí asi nejezděí ceny oleje zas tak příznivé nejsou

pokud ti chčije čerpadlo a navštívíš diesel servis tak tam prostě musíš zaplatit od deseti nahoru
nebo taky přehpdíš gufero za stovku a příprafkem za 190 korun čerpadlo přečistíš

maš skupinu šílenců co na to jezdí a prostě je to baví, někdo skáče z nebe, někdo chlašče, někdo se prohání 200 na motorce a tak to chodí :) miloš
netopier
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od netopier »

Milosi, stale si mi neodpisal na sz ohladom RS 09 :))
Seat Cordoba 1.9 TDI,VKLR, Dbilas, HFLO-X, 12mm, 4bar MAP, FMIC,keramika
O III 2.0 TDI
PORSCHE 968 Targa
PORSCHE 944 TURBO S
Š1000MB 1967
jericho-3
Aktivista

bionafta

Příspěvek od jericho-3 »

miloši,ale tady nejde o simering,tomu bio tak nevadí,ale tady jde o gumičky které propouští,a do diesel servisu to dávám proto,abych pro zákazníka měl doklad ,že čerpadlo bylo v odborném servisu,protože nemám servis na opravu čerpadel...to mohu dělat pro sebe,nebo pro kamarády...Cerpadloˇpřežije dva motory,když se do něj a do paliva nepletou nějací vševědové,kteří si myslí,že zrovna oni na něco převratného přišli...vše již tady už bylo...a když opravuji motor,a zjistím,že dotyčný jezdí na bio,tak to čerpadlo musím dát do servisu/samozřejmě když mu něco je/ protože pouze doklad zákazníka přesvědčí...Dneska přece každý čech všemu rozumí,nejlépe u piva,každý číšník vozil auta,nenajdeš blbce,který řekne,já jsem z jiného oboru....
nepropadat panice...
oldaf
Aktivista

Re: bionafta

Příspěvek od oldaf »

jericho-3 píše:miloši,ale tady nejde o simering,tomu bio tak nevadí,ale tady jde o gumičky které propouští,a do diesel servisu to dávám proto,abych pro zákazníka měl doklad ,že čerpadlo bylo v odborném servisu,protože nemám servis na opravu čerpadel...to mohu dělat pro sebe,nebo pro kamarády...Cerpadloˇpřežije dva motory,když se do něj a do paliva nepletou nějací vševědové,kteří si myslí,že zrovna oni na něco převratného přišli...vše již tady už bylo...a když opravuji motor,a zjistím,že dotyčný jezdí na bio,tak to čerpadlo musím dát do servisu/samozřejmě když mu něco je/ protože pouze doklad zákazníka přesvědčí...Dneska přece každý čech všemu rozumí,nejlépe u piva,každý číšník vozil auta,nenajdeš blbce,který řekne,já jse m z jiného oboru....

Asi jsi nikdy neviděl čerpadlo uvnitř, ty dva ó kroužky co jsou na čerpadle vyměním za 3 hodinky i s demontáží a montáží. A pokud mi jednou za 150 tisíc začne chcát čerpadlo tak mě to nerozhodí. Pokud si někdo do auta naleje olej tak aspoň ví co má v nádrži, na rozdíl od těch co jezděj na pumpu a myslej si jak dělaj dobře když si natankujou ty sajrajty co nazívají naftou.
Pavel
Přispěvovatel

Příspěvek od Pavel »

A smutný taky je že jericho-3 nechápe rozdíl mezi bio-naftou a rostlinným olejem, ale takovejch jsem potkával 2 z 5. Začneš o rostlinným oleji a oni tě začnou poučovat o bio-naftě. Škoda mluvit. Už mi začínají tyhle lidi vytáčet, nic si nepřečtou a rozumů rozdávají a když začnou ješte poučovat tak to je havárie lidský osobnosti totál.
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“