Spínač spojky

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
skramo
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Spínač spojky

Příspěvek od skramo »

Mám Toledo 1Z, dnes jsem si nechal kontrolovat předvstřik, vše v pořádku, ale bylo mi řečeno, že na spojk. pedálu je spínač, který dává ŘJ signál zda je spojka vyšlápnutá nebo ne. Protože mám údajně spínač údajně pořád sepnutý (spojka je vymáčknutá) tak ŘJ jednotka snižuje výkon moptoru aby nedocházelo k rázům nebo tak nějak. Tak mi to bylo řečeno. Jelikož jsem toto dnes slyšel poprvé a ani na fóru jsem nic podobného nečetl, tak jsem se chtěl zeptat odborníků jestli to opravdu je tak a jestli mám ten spínač vyměnit. Závadu ŘJ nehlásí.
Díky za odpovědi
misa.89
Aktivista

Příspěvek od misa.89 »

je to tak, ale jak jste přišli na to že je KO? v bloku měřených hodnot?
1. Octavia 19TDi GLX+(klima) AGR, 1998, trysky DSLA150P520, jednohmota ATD + organika, upgrade MAF,EGR+KAT off, 550000km; 5W40; puky Audi TT, + 3cm UP, 4x disk, VAG
2. Octavia 19TDi Elegance ASV 2002, ,Xenony, Webasto, Tripling, 99 kW, brzdy 288mm.
skramo
Přispěvovatel

Příspěvek od skramo »

Já nevím jak na na to přišel,nebyl jsem u toho, ale je to kluk kterýmu věřím a myslím si , že se vyzná a tak když říká, že jednotka dostává signál , že je spojka pořád vyšlápnutá tak má asi pravdu. Takže tvůj názor je také vyměnit? Dá se nějak říct nebo popsat o kolik a v při jakých otáčkích to snižuje výkon, asi blbá otázka.
misa.89
Aktivista

Příspěvek od misa.89 »

zkusil bych se na něj nejdřív kouknout a pak kdyžtak vyměnit, nebude to drahá sranda...
1. Octavia 19TDi GLX+(klima) AGR, 1998, trysky DSLA150P520, jednohmota ATD + organika, upgrade MAF,EGR+KAT off, 550000km; 5W40; puky Audi TT, + 3cm UP, 4x disk, VAG
2. Octavia 19TDi Elegance ASV 2002, ,Xenony, Webasto, Tripling, 99 kW, brzdy 288mm.
skramo
Přispěvovatel

Příspěvek od skramo »

V pátek na něj mrknu a když tak vyměním, měl bych mít jinej, díky.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

I když ho odpojíš nic to nenahlásí.

Je potřeba se spojit s jednotkou motoru, měřené hodnoty, blok 6 a políčko 2.
Standartně je tam 000, když sešlápneš pedál spojky tak tam musí být 001, když sešlápneš brzdu tak 110 a když oba pedály tak 111.
hugo
Přispěvovatel

Příspěvek od hugo »

Spinace na pedalech jsou stelovatelne. Je mozne, ze ho mas jen zasunuty nebo zasekly. Jinak se da sehnat za par stovek.
KARLIN80
Přispěvovatel

Re: Spínač spojky

Příspěvek od KARLIN80 »

skramo píše:Mám Toledo 1Z, dnes jsem si nechal kontrolovat předvstřik, vše v pořádku, ale bylo mi řečeno, že na spojk. pedálu je spínač, který dává ŘJ signál zda je spojka vyšlápnutá nebo ne. Protože mám údajně spínač údajně pořád sepnutý (spojka je vymáčknutá) tak ŘJ jednotka snižuje výkon moptoru aby nedocházelo k rázům nebo tak nějak. Tak mi to bylo řečeno. Jelikož jsem toto dnes slyšel poprvé a ani na fóru jsem nic podobného nečetl, tak jsem se chtěl zeptat odborníků jestli to opravdu je tak a jestli mám ten spínač vyměnit. Závadu ŘJ nehlásí.
Díky za odpovědi
podla mna je to hlúpost RJ ani nerozpozná že je spinač nefunkčný pokial nemáš tempomat ten vtedy nefunguje
skramo
Přispěvovatel

Příspěvek od skramo »

A má to opravdu vliv na výkon motoru, nějak se mi to nezdá, proto se ptám.
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

skramo píše:A má to opravdu vliv na výkon motoru, nějak se mi to nezdá, proto se ptám.
ovplyvnuje to hlavne chovanie motora pri preradovani (vibracie, klesanie otacok a pod.) aspon podla oficialneho SSP :D i ked osobne som nespozoroval az taky rozdiel (zda sa mi akurat ze otacky pri aktivnom spinaci zo spojky klesaju pomalsie nez pri neaktivnom ale hadat sa nebudem :) ), samo ze bez tohto signalu (chyba v RJ) tempomat nefunguje.
OOOO AUDI 100 C3 - s originalom spolocne iba typove oznacenie = prototyp s PD / Vorsprung durch Technik ;)
l3030
Přispěvovatel

Příspěvek od l3030 »

Možná ta sešlápnutá spojka něco dělá, protože já když chci jen tak s vyřazenou rychlostí sešlápnout plyn, tak to leze do otáček jak lemra ale když sešlápnu spojku tak to se to po přidání pěkně zvedá ten otáčkoměr.
VW Passat Variant BLUEMOTION TDI, 2007 /100kW,320Nm/
Seat Cordoba 1.9SDi /ASY/ r.v. 2003 + chip /53kW 150Nm/

!!! na prodej !!! - Seat Arosa 99, 1.0MPI /ANV/
kafo
Sběrač informací

Příspěvek od kafo »

presne toto iste robi aj mne tak ten snimac tam ma nejaku ulohu
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“