Opravdu tak dobrý vůz?

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

jarek.hanak
Nováček
Odpovědi: 0

Opravdu tak dobrý vůz?

Příspěvek od jarek.hanak »

Dobrý den,
chtěl jsem se jen zeptat:Opravdu je Ford Focus tak dobrý vůz mezi nižší střední třídou a ojetinami?Za měsíc si chci pořídit auto a jasný favorit je právě Focus 1,6 74 kW (r.v. kolem 2001).Všude na něj slyším a čtu jen chválu,skoro bez závad.Možná jen ta koroze a ten nepřesný palivoměr.A ještě jedna otázka.Na internetu jsem v mnoha článcích četl,že Focus je německý vůz a je tam znát ta německá škola a že je vyráběný v Německu.Já myslel,že Ford je americká značka,nebo se mýlím?Je to myšleno tak,že Ford má v Německu pobočku,kde se vyrábí právě Focusy?Předem děkuji za odpověď,s pozdravem
Hanak J.
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Žádný z u nás běžně prodávaných Fordů neviděl Ameriku ani na letáku, všechno jsou evropské vozy a ve většině případů se vyrábějí v Německu.

Focus není špatná volba, ale můj favorit to rozhodně není.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
wojto33
Přispěvovatel

Příspěvek od wojto33 »

hnije to jak hovado ... ak sa s tym vyrovnas tak je to celkom dobre auto :)
NEVO
Přispěvovatel

Příspěvek od NEVO »

takto ti to poviem, brat ma focusa a 2001 sice diesla ale to nevadi
jazdi sa na to super ma to celkom dobry podvozok a je to aj celkom slusne odhlucnene. aj radenie ma presne, ale riadenie sa mi az tak moc nevidi?
No dost bolo chvaly : narazniky total nahovno staci maly tuk a je ta diera, na prednych ramenach hrdza na zadnej naprave tak isto. svetla plastove al etotal doskriabane od skaliek. Takze si poriadne porozyslaj co kupis, ale ja ti ho neodporucam (LOL)
nafta je dobra, benzin este lepsi, ale radsej by som to nepil
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

... ročník 01, což je tak cca 200tkm... to už je soudobý Ford zralý na investice... proto ty ceny 8)
GIV Variant TDi ???kW
bombastiq
Aktivista

Příspěvek od bombastiq »

ford a opel nebrat jsou to auta z jiné planety
děsný jebky nechtěl bych to do baráku ani náhodu !!!!
a když má člověk na těch autech něco dělat tak se asi pozvrací
ty jejich technický řešení jsou otřesný

už někdo někdy viděl aby když chci sundat vanu sem musel vyhodit převodovku ???? a když chci vyndat ventilátor topení tak
palubovka ven

opla dělaj proto aby ford nebyl nejhorší auto !!!!!
--775914666--stačí zavolat :) , Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL
Martin.R
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Martin.R »

bombastiq píše:ford a opel nebrat jsou to auta z jiné planety
děsný jebky nechtěl bych to do baráku ani náhodu !!!!
a když má člověk na těch autech něco dělat tak se asi pozvrací
ty jejich technický řešení jsou otřesný

už někdo někdy viděl aby když chci sundat vanu sem musel vyhodit převodovku ???? a když chci vyndat ventilátor topení tak
palubovka ven

opla dělaj proto aby ford nebyl nejhorší auto !!!!!
Jj svatá pravda mam ho dva roky jako služebák a je to utrpení v tom jezdit. Furt se na tom něco sere. Mam tdci a je to děs. Je to 4roky starý mam na tom najeto cca 160tis. Koroze je na tom taky kvalitní (prahy dveře lemy...) ford to nechce vzít na záruku, ale při každý prohlídce napíšou do servisky že antikorozní ochrana a lak je v pořádku................................ Takhle bych moch pokračovat hodně dlouho ale to nejhlavnější jsou sedačky to je fakt děs. Mam z nich za ty dva roky totálně v prdeli záda...............
TDI tech
Aktivista

Re: Opravdu tak dobrý vůz?

Příspěvek od TDI tech »

jarek.hanak píše:Dobrý den,
chtěl jsem se jen zeptat:Opravdu je Ford Focus tak dobrý vůz mezi nižší střední třídou a ojetinami?Za měsíc si chci pořídit auto a jasný favorit je právě Focus 1,6 74 kW (r.v. kolem 2001).Všude na něj slyším a čtu jen chválu,skoro bez závad.Možná jen ta koroze a ten nepřesný palivoměr.A ještě jedna otázka.Na internetu jsem v mnoha článcích četl,že Focus je německý vůz a je tam znát ta německá škola a že je vyráběný v Německu.Já myslel,že Ford je americká značka,nebo se mýlím?Je to myšleno tak,že Ford má v Německu pobočku,kde se vyrábí právě Focusy?Předem děkuji za odpověď,s pozdravem
Hanak J.
Forda neber, vsetko je spravene jak u debilov, nic nezozenies, nic sa neda kupit samostatne ale iba po sadach. Vsetko je v palcovej sustave takze na metricke lozisko z pracky za 20 korun rychlo zabudni. A tie loziska v prevodovke sa seru jedna radost. Polovica fordu je vyrobena v anglicku druha vo francuzku a poskladali to dohromady v nemecku. Jedine plus Focusa je naozaj vynikajuci podvozok, maloktore auto dokaze v zakrutach s tuningovim podvozkom to co Focus so seriovym. Ale to je asi tak vsetko. Tie 16V zazihove Zetec motori su v celku fajn, ale ked sa zacnu srat tak uz ho jedine zhodit z poriadne vysokej skaly. Vznetove motori su katastrofa. V celku sa radsej poobzeraj po niecom inom. Fordy su velmi lacne a aj napriek tomu sa tazko predavaju. Radsej nieco z dielne VW alebo FIAT.
Anas
Přispěvovatel

Příspěvek od Anas »

Male Fordy jsou Evropske a velke jako Ford Crwon Viktoria jak maji policaiti v americke filmy tak to jsou Americke, a ovsem i ty velky pickupy.

Podle VIN tak focus je Nemecky, a uz jsem videl par technicaku ktere je napsano ze vyropa je Spanelsko.

Posledni par let tady Focus se dost prodava, ale ceny po ujety hned jdou dolu (Jako kazde ne Japonske auto) ktere jsem vne jezdil tak jezdi pohodlne, krome jedne auto od kolegy, kdybych rovnam muj TDI s jeho 1.6 benzin tak muj TDI je tichi .. nevim proc .

Ale Tady odbornici Ti poradi lip, hlavne co se tyka poruchy, upravu, dily .. atd.
Skoda Octavia 4x4 1.9 TDI, 66KW, rv. 2002
Motor AGR
Dubai, U.A.E
NEVO
Přispěvovatel

Příspěvek od NEVO »

presne ako vravi TDI tech, podvozok super ale zabudol poznamenat ze len do vtedy kym ti nezhrdzavie (rofl) (rofl) (rofl)
nafta je dobra, benzin este lepsi, ale radsej by som to nepil
karel4
Aktivista

Příspěvek od karel4 »

Klidně to kup, ono ZE VŠECH AUT BUDE NAKONEC FORD! :-)
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

Nevím, co pořád máte s tím skvělým podvozkem (jízdí vlastnosti)... nevím, z čeho jste tak odvázaní... žádnej extra zázrak to teda není 8) ... nebo jenom "papouškujete" něco, co jste někde četli? (rofl)
GIV Variant TDi ???kW
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Mal som moznost soferovat starsi model focusa 1.8TDDI a po serpentinach drzal naozaj dobre, ked to mam porovnat s mojou O1 combi tak hned v prvej zakrute by mi uz urcite utekal zadok.
Martin.R
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Martin.R »

TDI tech píše:Mal som moznost soferovat starsi model focusa 1.8TDDI a po serpentinach drzal naozaj dobre, ked to mam porovnat s mojou O1 combi tak hned v prvej zakrute by mi uz urcite utekal zadok.
No to nevim jak už jsem psal tak mam služebního Tdci a ten podvozek je katastrofa. Má to nepřesný řízení a zadní náprava si v zatáčkách dělá co chce. Když ho pošleš do zatáčky trochu ostřeji tak nedej bohu hnout volantem o milimetr vedle jinak tě prdel předběhne tak rychle že nestihneš mít ani průjem. Ale zase se opakuju jestli potencionálnímu kupci záleží i trochu na zdraví a nebolavejch zádech tak jednoznačně nebrat. Po ujetejch 400km v kuse se bude dávat dohromady tejden jak bude vyřízenej.
lenka
Přispěvovatel

Příspěvek od lenka »

Závěr necht si každý udělá sám (rofl) vy ste mu naložily
VW Gruppe or DIE !!!
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“