Ahoj,
nemá někdo zkušenosti s firmou Racingbox(viz odkaz)? http://www.racingbox.cz/
Chci čipnout 1.9 TDI 110 kW ARL a váhám mezi powerboxem a klasickým čipem. Chci to hlavně kvůli diplomové práci, takže by byl pro mě zajímavější powerbox....
Ahoj, pro tebe bude lepší powerbox, jelikož by byl asi problém obhájit změny které byly provedeny v obsahu paměti řídící jednotky. Při měření můžeš kdykoliv odpojit, zapojit, však to znáš. Škoda že powerbox neumí proporcionálně navýšit i plnící tlak (množství nasávaného vzduchu), to by bylo úplně o něčem jiném. Jinak za ty peníze určitě do chipu. Větší nárůst výkonu a kroutícího momentu.
Proč to není ono hlavně v létě? Pro mě by byl vhodnější powerbox hlavně z toho důvodu, že klasickým chiptuningem se zabírá většinou káždým rokem v diplomové práci někdo. Kdežto powerboxem asi moc lidí ne. Bojím se navíc, že by mi to už jako téma nemuseli vzít....jelikož je to pořád dokola. Jinak bakalářku jsem dělal na powerbox na svém G III 81 kW TDI. Pro upřesnění...tento GIV 110 kW je mého otce....zatím...
Jinak děkuji za nabídku chiptuningu od Dieselpower...budu o tom vážně přemýšlet. Má ještě někdo nějaký typ na kvalitní chiptuning, popřípadě powerbox?:-)
Vypadá že i přes to, že jsi zpracoval bakalářku na box, tak o tom nemáš moc páru. "Chiptuning" čiže změna software, pokud je udělan kvalitně, nelze srovnávat s powerboxem - např.RacingBox. Tato krabička neumí nic jiného, než odporem oblbnout ŘJ a prostě lineárně v celém rozsahu přidat naftu. Nevím, co víc se dá o tom napsat. Na RacingBoxu je jeden potenciometr, kterým měníš odporovou hodnotu a tém přidáváš naftu....toť vše...
Nedá se říct,že bych o tom neměl vůbec páru. Ale úplnej odborník v tomhle nejsem...to přiznávám. Takže podle tebe Racingbox v žádným případě ne? Jak dlouho si ho měl na autě? Byl jsi s ním na brzdě? Jinak, kdybych se rozhodl pro chip od Dieselpower, tak kam bych měl zajet....do Chomutova?Nebo přijedou ke mně?....to asi ne,že...?;-)
K tobě asi nepřijedeme , musíš přijet do Chomutova. Velká výhoda, kterou budeš mít, když si necháš udělat chip u DP je graf z měření výkonu před a po úpravě, který můžeš dát do své dimplomky a hned máš zaplněný 2 A4.
Teda sorry nechci nikomu dělat reklamu, ale jestli bych se měl rozhodnou mezi boxem za 7800kč nebo profi chipem včetně brzdy za 8000 + dph tak je moje volba jasná, ale je to tvoje věc, s tím boxem nevyžiješ to, co pod kapotou máš