http://aukro.cz/item659009939_univerzal ... y_dar.html
a ještě se chci zeptat, jestli s obyčejným KKL kabelem, když si na něj koupím redukci na nějakyho pežota nebo citroena tak jestli mi to povalí nebo ne? mě se zdá že to bude chtít hexcan

díky
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Ten je tak akorád super přetáhnout s tím někoho po zádech ,jestli chceš zažít hodiny pokusů a zklamání ,kup to.Smajda píše:Zdravím pánové, chtěl bych se zeptat, zda tento kabel je opravdu tak super na všechny auta, nebo je to kec. Jelikož za tu cenu se mi to zdá nějaký divný. Diky za odpovědi
a ještě se chci zeptat, jestli s obyčejným KKL kabelem, když si na něj koupím redukci na nějakyho pežota nebo citroena tak jestli mi to povalí nebo ne? mě se zdá že to bude chtít hexcan![]()
díky
tak na to je velmi dobry...xixixi...som sa dobre pobavil...taketo vyuzitie ma este nenapadlopett píše:Ten je tak akorád super přetáhnout s tím někoho po zádech ,jestli chceš zažít hodiny pokusů a zklamání ,kup to.Smajda píše:Zdravím pánové, chtěl bych se zeptat, zda tento kabel je opravdu tak super na všechny auta, nebo je to kec. Jelikož za tu cenu se mi to zdá nějaký divný. Diky za odpovědi
a ještě se chci zeptat, jestli s obyčejným KKL kabelem, když si na něj koupím redukci na nějakyho pežota nebo citroena tak jestli mi to povalí nebo ne? mě se zdá že to bude chtít hexcan![]()
díky
lenze tu je ten problem...ked nevie co je OBD diagnostika myslis ze mu to pomoze ked mu povies auta ktore splnuju OBD dignostiku...Pepa1 píše:Nejprve prostudovat fórum a pak septát - už se ta větička opakuje mockrát.
Tvůj dotaz - s kabelem KKl jde ledasco, ale kromě koncernu to jsou jen náznaky diagnostiky.
S HEX CAN uděláš nejen koncern, ale i motorové jednotky vozů, které splňují OBD diagnostiku (většinou benzíny od r.v.2000 a diesel od 2002).
Ale opravdu jen motory.
Pokud se chceš diagnostice věnovat profi, pak na začátek je skvělá volba KTS 502 - zde:
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... hlight=kts
Možná ti to přijde dost peněz, ale věř, že se brzy vrátí.
A navíc Joe (prodejce KTS502) je na KTS opravdu odborník.
naprosto s tebou suhlasim..ja som na tom nejako podobne...niesom vystudovany automechanik ale elektrikar..auta som zacal robit lebo ma to bavilo a tak som tam kde som..ale musis uznat ze take zakladne veci ako co vie tento kabel ELM327 a podobne uz je skoda rozoberat..ja sam tu mam o tom tolko prispevkou ze az..Pepa1 píše:Package, nic ve zlým, ale hrubý popis, která auta umí OBD píšu v závorce.
Navíc když má KKL, tak předpokládám, že VAG už zná - tzn. live data, akční členy....
Nevím - možná jsi k vědomostem přišel tím, že jsi študoval a pak jsi teprve uváděl poznatky do praxe.
Já to měl jinak - jsem vyučenej elektrikář, ale už asi 15let dělám auta a asi 12 let už jen autoelektriku. Vše co dnes umím jsem si sám naštudoval všude možně, ale nejvíc mě pomohlo to, že jsem něco dělal, a když jsem tomu nerozuměl, tak jsem si to naštudoval. Tím jsem si alespoň nezanes mozek teoretickejma poučkama, které většinou v praxi ani nepotřebuješ, ale učil jsem se vždy jen to, co praxe vyžadovala.
Nic proti teoretice, ale vždy je to potřeba ihned převézt do praxe - jinak se ti to vykouří. Jak to má ale převézt do praxe s holejma rukama?
To se snadno naučíš, je to dobrá diagnostika. Než koupit nějaký klump, tak raději počkej a šetři.když tak nad tím přemýšlím, to není otom, že si pořídím KTS a jsem machr. musím se s ní nejdřív naučit dělat...
omlovat se nemusis...staci ked si zoberies z tohoto co najviac a tak sa zlepsis...vela zdaru pri diagnostikeSmajda píše:omlouvám se všem, které jsem naštval mým dotazem není to jenom zde na fóře ale i na spoustu dalších fórech, že je dobré využívat tačítko hledat. já ho používám ale na todle mě to nenapadlo použít pardon.![]()
fórum studuju dnes a denně protože je tu spoustu zajímavých věcí, ale jak říkáte teoreticky je to nanic, lepší je praxe. Jenže jsem hold student, tak musím studovat teoreticky, než začnu vidělávat a budu si moci dovolit KTS. A když tak nad tím přemýšlím, to není otom, že si pořídím KTS a jsem machr. musím se s ní nejdřív naučit dělat...
díky všem za vysvětlení, a omlouvám se, nějak začít musím
idealne by bolo, keby ministerstvo skolstva preplacalo KTS 502 ako skolsku pomockuSmajda píše:Jenže jsem hold student, tak musím studovat teoreticky, než začnu vidělávat a budu si moci dovolit KTS. A když tak nad tím přemýšlím, to není otom, že si pořídím KTS a jsem machr. musím se s ní nejdřív naučit dělat...