Passat B5 převodovka!!!

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
kaad
Aktivista
Odpovědi: 1

Passat B5 převodovka!!!

Příspěvek od kaad »

Asi před týdnem jsem si poprvé všimnul, že mi při řazení 3.rychl. stupně mírně škrknou zuby v převodovce. Dělá to hlavně při podřazení nebo když dvojku trochu roztáhnu a přeřadím na trojáka. Je mi jasný, že odchází synchron, ala přesto se chci zeptat jestli někdo zkoušel nějakou fintu jako např.nějaké aditivum do oleje apod. Nebo jestli má cenu např. vyměnit olej. Později to budu řešit asi výměnou převodovky. Opravovat převodovku je vždycky dost náročné. Díky za rady.

Passat B5 V6 2,8 syncro
kaskader
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od kaskader »

Myslím, že tá výmena oleja by určite stála za to. Odporúčam vždy najskôr vyskúšať lacnejšie riešenia. Aditíva všeobecne nemusím, okrem zimnej medicíny do nafty.
Prečo nie audina? Lebo Medveď!
Ex: A4 1.9TDI Quattro AVF 2003
Bajzík
Přispěvovatel

Příspěvek od Bajzík »

dělá to jak telé tak studené? dej to někomu kdo tomu rozumí a vymění ti jen to co je třeba, kamarád měl stejný problém na 1.9tdi 81kw audi
Warlockvw
Přispěvovatel

Příspěvek od Warlockvw »

kaskader píše:Myslím, že tá výmena oleja by určite stála za to. Odporúčam vždy najskôr vyskúšať lacnejšie riešenia. Aditíva všeobecne nemusím, okrem zimnej medicíny do nafty.
suhlasim s tym olejom,vyskusat vymenit za novy a uvidi sa ;)q

mne to urobilo par krat tiez,ze pri davani stvorky mi tam nesla a vymacol som dvakrat spojku a uz isla :o som sa aspon na chvilu citil ako v Prage V3S ...ach jaj (rofl)
Profesionálne zváranie TIG-AC/DC,opravy zváraním auto-moto dielov-ocel,nerez,hliník.Zákazková kovovýroba

Škoda Octavia Combi 1,9 TDI 4x4,74 kW,ATD,6-ti kvalt-repas prevodovky od p.Ivan Sixta
lubomt
Aktivista

Re: Passat B5 převodovka!!!

Příspěvek od lubomt »

kaad píše:Asi před týdnem jsem si poprvé všimnul, že mi při řazení 3.rychl. stupně mírně škrknou zuby v převodovce. Dělá to hlavně při podřazení nebo když dvojku trochu roztáhnu a přeřadím na trojáka. Je mi jasný, že odchází synchron, ala přesto se chci zeptat jestli někdo zkoušel nějakou fintu jako např.nějaké aditivum do oleje apod. Nebo jestli má cenu např. vyměnit olej. Později to budu řešit asi výměnou převodovky. Opravovat převodovku je vždycky dost náročné. Díky za rady.

Passat B5 V6 2,8 syncro
daj si to spravit,zase az take drahe to nie je,ci cakas az nebudes moct radit? a az potom zaroven vymen olej
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
zizalak
Aktivista

Příspěvek od zizalak »

Pokud je to ve fázi, že to jakoby zadírá než zasuneš rychlost, žádná finta nepomůže, synchron se dá udělat.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“