Na co si dát pozor při koupi Ford Focusu

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
jarek.hanak
Nováček
Odpovědi: 0

Na co si dát pozor při koupi Ford Focusu

Příspěvek od jarek.hanak »

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat,na co si dát největší pozor při koupi Ford Focusu první generace (r. v. 1998-2004).Je to jistě skvělé auto,všude chválené,ale i tak se jistě mohou najít nějaké nedostatky nebo slabší části tohoto vozu.Chci si za měsíc pořídit ojetinu tohoto vozu,tak abych věděl,kam se podívat první a na co si dát pozor.Předem děkuji za odpověď,s pozdravem
Hanak J.
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Na vsetko je to anglican krizeny s francuzom ktory dohromady dali nemci. Hruza des. Odporucam nekupovat!!! Fordy sa vyrabaju len preto aby Renault nebol najhorsi.
Package
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Package »

ale no....su aj horsie....
Ropák je ropák....pokiaľ klepe tak ide..
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

To co napsal TDI tech :D ... spousta věcí řešených způsobem, jak se levou nohou poškrábat za pravým uchem přes díru v prde*i :o + koroze
... o skvělích jízdních vlastnostech (podvozek) jsem toho také mnoho četl, nicméně nijak unešený jsem z toho teda fakt nebyl (LOL)

Ono je dobré pochopit, že v dnešní době není nic zadarmo... a tudíž proč jsou ceny Fordů tak nízko :)

A jakou chceš motorizaci?
GIV Variant TDi ???kW
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

no zas tak hrozný to není, problém je koroze, podvozek celkem ujde i co se týče výdrže, na hovno jsou sedačky, ale s tím asi nic nevymyslíš, praskaj pružiny na řadící páce, u benzínů dost odchází zapalovací cívky kvůli svíčkám, doporučuji snížit odtrh pod 1mm, jinak mě osobně by sraly tvrdý plasty na palubovce a otevírání kapoty klíčem ;)
maros4341
Aktivista

Příspěvek od maros4341 »

u TDDI cerpadla
u TDci vstrekovace
maros
Rozumieme Vášmu autu
+421903905655
Peete
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Peete »

neni to tak strasny, co je fakt vymysl, je uz zminovany zamek kapoty, podvozek je dobrej, motory radeji v benzinu a spis ,16 jak 1,8, jedou zhruba stejne a na 1,6 je nizsi spotreba. Kdyz s necim srovnavat, tak s auty stejne tridy, o co je lepúsi Opel nebo Renault?? A radsi si koupim par let staryho Focuse nez novou Dacii...kazdy auto ma svoje, tady jsou lidi, kteri uprednostnuji VW group, avers znam spoustu jinych, co na to nadavaji. Neridil bych se informacemi typu Forda nebrat, Japonec nakonec apod., spis bych posbiral konstruktivni info a rady. Podle me neni Focus nejhorsi volba
Nissan Primera SW 1,9 DCi
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Ford=FixOrRepairDaily ... pro Cechy: FurtOpravovatRuznyDily (rofl)
Vim, to protoze jsem byl tri nucen pouzivat (crazy)
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
1pavel
Aktivista

Příspěvek od 1pavel »

Forest píše:Ford=FixOrRepairDaily ... pro Cechy: FurtOpravovatRuznyDily (rofl)
Vim, to protoze jsem byl tri nucen pouzivat (crazy)
já myslel že jezdíš radši fordem než vw (rofl)
A5 3.0 TDI 210 KW pracovní
škoda 120 L zábava
G7 GTD
cippis
Přispěvovatel

Příspěvek od cippis »

kašli na povídačky z hospody a soustřeď se na:

korozi lemů dveří ( pod ztvrdlým silikonem na vnitřku, pokud ještě neopadal)
u TDDi, jestli to vůberc jede - čerpadlo
pak se podívej na výkon v papírech a na krytu motoru měl by být 66kW, ale je sem dotaženo spousta služebáků z venku se sníženým výkonem na 55kW ( kvůli lokálním daním)
jesti to moc nehulí - EGR je součastí sacího potrubí a mění se to komplet za 8k
Jinak jak píše HUML, sedačky nic moc, bolí záda.
Opotřebení klíčů, hledej auto s centrálem
Na zamykání kapoty klíčem mám opačný názor, co by za to dali majitelé OII s xenonama , že.... (LOL)
Superb 2,0 Tdi DSG Style, A6 3,0 TDI Q S-line, M. Pajero I. 2,5 Td do lesa
M3POWER
Přispěvovatel

Příspěvek od M3POWER »

ahoj nevím jakou chceš motorizaci ale tdci je v poho-pokud budeš brát správnou naftu a adetivo viz vif tak vstřiky budou ok a navíc to dobře jede a za málo.já osobně mám mondeo 2004 tdci 96kw a jsem spokojen mám naj 8tis km bez problému spotřeba 5,6l pruměr a navíc to jede dobře žádný turboefekt no comon rail :) a je tam rozvodový řetěz, takže snad dobře pořídíš.zdar :)
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Musite si uvedomit ze Ford ako celok je v nasich koncinach velmi nestandartne auto. To znamena ze vsetko je spravene jak u debilov. Co sa tyka Dieselov tak horsi motor na svete neexistuje. Pouzivaju vstrekovaci system Delphi (Lucas) ktory je velmi poruchovy a extremne citlivy na kvalitu paliva. Cerpadla a hlavne vstreky odchzadzaju jedna radost a tu musism podotknut ze Delphi/Lucas v nasich koncinach vie spravit len malokto a tam sa plati kamarat a nie malo. Boscha tu spravi kde kto v kazdej garazi za normalne peniaze ale Delphi/Lucas je iny cenovy level. TDDI pouzivaju ten nestastny vstrekovaci system BOSCH VP-44 (spolupraca Bosch a Delphi). Kto vie ocom hovorim tak mi da zapravdu. Tie zazihove Zeteci nic moc, akurat tie 16V motory 1.6/1.8/2.0 ako tak spolahlivo funguju, ale ked sa na nich posere elektronika (a ona sa posere) tak stym nikto neda rady. Dostupnost ND nic moc a ceny origo dielov takisto.
NEVO
Přispěvovatel

Příspěvek od NEVO »

mame doma focusa 2001 1.8 tddi 66kW
jazdne vlastnosti viac nez dobre, aj akceleracia vyborna, celkom slusne odhlucnenie interieru.
narazniky nahovno, trochu tuknes tak uz praskaju a prasklina sa casom zvacssuje, hniju dvere od spodu(hlavne zadne) podvozok tiez kvitne,
takze ja osobne ti odporucam nebrat, za tie prachy to nestoji radsej doloz a kup si Golfa IV
este som zabudol tie sedacky, tak ked si do nich sadnes budes mat dojem ake su super sportove a ako ta dobre drzia v zatackach ale ked po dlhsej dobe vystupis tak ako by si dostal naraz desat kopancov (wallbash)
nafta je dobra, benzin este lepsi, ale radsej by som to nepil
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“