Klíma OII

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
palas
Nováček
Odpovědi: 0

Klíma OII

Příspěvek od palas »

Pozdravujem.V mojom prípade OII, 2.0TDI, 103KW, 91 tk pri dravjšej jazde, vyšší výkon napr. pri jazde po diaľnici alebo ak ju viac preženiem a pri zapnutej klíme AUTO počujem taký klepot alebo štekanie v oblasti motora. Vypnem klímu a po chvíli to prestane. Pri bežnej, kľudnej jazde to nepočuť. Skúšal som nechať bežať dlhší čas na voľnobeh, klíma naplno a vôbec sa to neprejavilo. Po väčšom zaťažení motora opäť to štekanie. Kamarát mi hovoril, že by to mohlo byť nedostatkom oleja v chladiacej kvapaline. Zdvihnem kapotu, počúvam kompresor ale zvuk sa mi zdá, ako keby išiel zo zadnej, spodnej časti motora.
Ďakujem za odpoveď.
Octávia II 2.O TDI 103kW
Domanický Jozef
Přispěvovatel

Příspěvek od Domanický Jozef »

Skúšal niekto tlaky v okruhu na vysokých otáčkach?Bolo už niečo robené s klímou?O tom oleji pochybujem.
palas
Nováček

Příspěvek od palas »

V týchto veciach som úplný začiatočník, uvedenú OII som kúpil pred dvoma týždňami. Ako sa dajú zmerať tie tlaky? Dá sa to cez VAG, alebo nejako špeciálne? Ohľadom klímy neviem uviesť, či bolo s ňou niečo robené. Vozidlo bolo kúpené v SR a v servisnej knihe o tom záznamy nie sú. Octávka je r.v. 2006, motor BKD. Prípadne napíšte, kto podľa VIN zisti pôvod a servisnú históriu. Ďakujem.
Octávia II 2.O TDI 103kW
Domanický Jozef
Přispěvovatel

Příspěvek od Domanický Jozef »

Tlaky sa dajú zmerať len u chladiara.Pýtal som sa preto,či to náhodou niekto nepreplnil(dal viac chladiva,ako mal).Vo veľkých otáčkach je aj tlak na tlačnej strane vysoký,tak či to nemá niečo spoločné.Ešte ma napadol ventilátor.Aj ten môže zapnúť až v tlakoch.Treba proste zistiť,či to má niečo spoločné s chladivom alebo je to mechanická porucha.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“