Jak na vyleštění laku
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Jak na vyleštění laku
Poradí mi někdo jak pořádně vyblejskat lak na autě? mam červenou octavku a už ten lak není takovej jak by měl, tak kdyžtak mi napište nějaký přípravky popřípadě foto výsledku. Díky moc moc moc 

Octavia 1,9TDi 81kW
-
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Tempo ne!! Tempa jsou dva druhy na nový nebo na starý laky.Ten na nový laky je dobrý jako leštěnka,ale zašlý lak tím udělat moc nejde.Tempo na starý laky je -moc hrubý,dělá škrábance.Já používám na laky leštěnky 3M-perfekt III.Je to pro profi použití v lakovnách.Takže na jedno auto to asi nemá smysl si kupovat 4složky po 1Lbalení za cca 4tis.Kč+el.leštičku za cca 5tKč.Takže moje rada je nech si to udělat od nějakýho lakýry.Protože růčo na tom necháš ruce a výsledek nebude nikdy takový,jako od strojního leštění. El.leštičkou rozleštíš i drobné škrábance a jiné drobnosti,což ručně neuděláš ani náhodou.
Oprava vyvažovacích hřídelí na 2,0TDI a jiné pomsty od VW Group,www.vyvazovaky.cz
-
- Aktivista
že by tempo dělalo škrábace to toho dáváš moc že ti zaschne a drhneš, nebo je horko, já jsem letitý tempař, myčka a tempo, na tempo dávám teflon déle vydrží dávám ten jak ho na poutích zapalují na kapotě
dělám i to strojní leštění 3M celé auto olepit a 3-4krát ho obejít
je pěkná makačka na celý den a minimální investice jak píšeš 7000 kč
dělám i to strojní leštění 3M celé auto olepit a 3-4krát ho obejít

-
- Aktivista
dá se kde co ale tempo není učeno pro strojní leštěnímisoVW píše:Milos, da sa aj to tempo nanasat strojne?
to je z toho spíš šmolení, pokud je na laku silná oxid vrstva ta ruční práce tam musí být odvedena, vídíš tu hadru co je vní bordelu když utřeš, a musíš použít další, až je po popužití čistá to je teprve lak bez zoxidovaného laku
kolikrát když ten lak je totálka tak jsem ho udělal tempem vytahal ten oxid a pak strojně vyleštil 3M, dá se na to i stříkat to 3M ten silikon zlikviduje

-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Tempo NE to je samy silikon ..
.. kup si v OBI lestici kotouc na vrtacku ... sadu filc+beranek ... a puc si nekde silnou vrtacku s regulaci otacek .. pojedes na nizke otacky aby jsi to neupekl ..
.. napred na mokro filcem a pak zaver berankem nasucho ..
.. a lestenku Farecla .. jsou ruzne hrubosti .. jemna je G3
.. tahle sada te vyjde asi na 700kc max ..
.. kazdopadne je to makacka .. a auto olepit plasty ..
.. kup si v OBI lestici kotouc na vrtacku ... sadu filc+beranek ... a puc si nekde silnou vrtacku s regulaci otacek .. pojedes na nizke otacky aby jsi to neupekl ..
-
- Aktivista
Kde sa dá ta Farecla zohnat? Ešte som o tom nepočul, chcel by som ju vyskúšat.malim9am píše:Tempo NE to je samy silikon ..
AUDI A4 Avant TDI, AFN, 764, 11mm, 1749VA, jednohmota HDS, egrOFF, katOFF, soft, 288/245
malim9am píše:Tempo NE to je samy silikon ..
A dá se tím rozleštit i metla? Jde mi o to, že jsem musel stříkat a nechctěl jsem stříkat ohromnej kus, tak jsem to jak to šlo nejlíp napojil a je trochu prachu na tom přechodu, dá se to tou leštěnkou strhnout a rozleštit? Nebo máte s tim někdo zkušenost jak ten lak dostat dolu nebo rozleštit? díky
Octavia TOUR 1.9 TDI ALH
-
- Aktivista
nedá, všechno bude poznat, jedině přestříkat to místo pak do rostřiku metlou a celý díl pak přelakovat
ono to jde ale musíš mít třeba přístřikové ředidlo které se žažere do původního laku a když se zeptáš v běžné míchárně tak ani neví co to je, pak strojní leštění co to stojí se nahoře dočteš a té práce
na blatník ti stačí za 200 laku zaleješ a
miloš
ono to jde ale musíš mít třeba přístřikové ředidlo které se žažere do původního laku a když se zeptáš v běžné míchárně tak ani neví co to je, pak strojní leštění co to stojí se nahoře dočteš a té práce

na blatník ti stačí za 200 laku zaleješ a