ESP v T4
Moderátoři: šulda, Moderátoři
ESP v T4
Ahoj chlapi, obracím se na toto fórum s problémem, který nastal v mojí T4. Letos v zimě jsem měl totální havárii, po které následovala výměna karoserie. Jako správný fanda a blázen do těchto aut jsem se rozhodl, že si při strojení nové karoserie dodatečně namontuju ESP. To se taky stalo, ale už několik měsíců řeším stále jeden a týž problém a nevím si rady, auto bylo už i u několika odborníků, kteří se touto problematikou zabývají, ale stále nic. Stále se mi objevují 2 závady, a to "spínač brzdových světel - nevěrohodný signál " a " snímač tlaku brzd " . Podotýkám, že řídící jednotka ESP je zkomunikovaná s ostatními systémy, CAN Busem atd., několikrát jsem zkusil dát nový brzdový spínač, i tlakový snímač, dokonce celý ESP hydroblok, hlavní brzdový válec, i jinou ŘJ. Problém se stále opakuje, ale v nastavení kroku spínače na pedálu to také není, tam už se vyzkoušely snad všechny polohy. Po nastartování vše zhasne a vše je bez závad. Pokud ale šlápnu na brzdu, naskočí chyba hned. Pokud se rozjedu a bez brzdění vyjedu třeba na dálnici, chyba naskočí až po několika minutách, někdy dříve, někdy později, ale vždy i pokud se nedotknu brzdového pedálu. Ten samý problém má i jeden můj kamarád, taky na T4 a u dodatečně montovaného ESP. Víc hlav víc zmůže a tady už je každá rada drahá, dokáže mi někdo pomoct? Za vyřešení této záhady samozřejmě rád zaplatím, pokud by do toho někdo chtěl jít. Díky Marek 
-
ladislav.trenka
- Sběrač informací