Kopanec do repráků při vypnutá zápalka
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Kopanec do repráků při vypnutá zápalka
Dobrý den mám dotaz ohledně audia mám na autě které jsem si koupil peugeot 306 namontovaný zesilovač alpine 2 kanálový 4 vyvody zadní repro 4 kanál,320 w ,problém spočívá v tom že když vypnu zapalování tak to kopne do repráků,nevíte v čem je problém,rádiem to nebude asi nejspíš typoval bych to na ten zesík ,jedna věc ty repráky jsou napojené na dva vývody takže pře sebe ,ptal jsem se jednoho slaboproudaře a ten mi říkal že by tam dal diody že by tam mohl tect zpětnej proud.Jaký na to máte názor?
Nejsem moc přes audio, takže asi neporadím nejjednodušší způsob. Co to ale 100% odstraní: Jedno relé dát na odpojení repro, které bude ovládané od zapal. Druhé relé do napájení zesilovače, ale to napájení dát na sv.30 a ne na 15. Ovládání relé pak na sv.15 přes diodu a ještě na cívečku relé dát kondík, aby odpadlo později než to první.
Takže ti to nejprve odpojí repro a pak teprve zesilovač.
Takže ti to nejprve odpojí repro a pak teprve zesilovač.
Lepší je měřit, než někomu věřit.
No zesilovač nevim jak tam dlouho je vypada že ho koupil už ojetý ,to pepa neměl by si někde podrobnější info jako jaky rele použít a diodu a ten kondík?Jsem se ještě moc tima zesilovačema nezaobiral vždycky sem řešil rádia:-)tak mě nekamenujte:-),Ted sem si vzpoměl zesilovač je napojenej přímo na baterku.
Zesilovač je teď zapojen tlustým na baterku (sv.30) a slabým na klíček (sv.15), raději to zkontroluj.
Všechna relé maj cívky na 12V.
Relé co odepíná repro musí mít tolik spín. kontaktů, kolik máš využitých vývodů ze zesil. na repro. Pokud takové relé nemáš, musíš tam dát více relé aby jsi dosáhl počtu kontaktů.
Ten kondík musíš zkusit jak velký (podle odporu vinutí cívky relé), ale min. 1000M/25V. Stačí když odepne vteřinku po vyp. klíčku.
To relé u zesil. přijde zapojit takto:
Přerušíš slabej od klíčku, napojíš ho na silný (sv30) přes spínací kontakt relé s kondíkem. Cívku relé pak ovládáš tím přívodem od klíčku zapojeným přes diodu.
Někdy dokonce stačí jen to relé v napájení zesilovače (nemusí se ani dávat relé na odpoj. repro). Vyzkoušej to.
Kdyby jsi tomu stále nerozuměl, přečti to tomu slaboproudaři, on to pochopí a nakreslí ti schéma a možná ti nadělí i nějaký šuplíkový relé.
Všechna relé maj cívky na 12V.
Relé co odepíná repro musí mít tolik spín. kontaktů, kolik máš využitých vývodů ze zesil. na repro. Pokud takové relé nemáš, musíš tam dát více relé aby jsi dosáhl počtu kontaktů.
Ten kondík musíš zkusit jak velký (podle odporu vinutí cívky relé), ale min. 1000M/25V. Stačí když odepne vteřinku po vyp. klíčku.
To relé u zesil. přijde zapojit takto:
Přerušíš slabej od klíčku, napojíš ho na silný (sv30) přes spínací kontakt relé s kondíkem. Cívku relé pak ovládáš tím přívodem od klíčku zapojeným přes diodu.
Někdy dokonce stačí jen to relé v napájení zesilovače (nemusí se ani dávat relé na odpoj. repro). Vyzkoušej to.
Kdyby jsi tomu stále nerozuměl, přečti to tomu slaboproudaři, on to pochopí a nakreslí ti schéma a možná ti nadělí i nějaký šuplíkový relé.

Lepší je měřit, než někomu věřit.
Nemusí dělá mi to origo rádio a Helix zesík, prostě vypne dřív elektroniku rádia než spínání zesíku, taky jsem to řešil...extrem píše:Pokial je ten zosilnovac novy (dobry) tak je blbo zapojeny.
RIP _ O1 - L&K- 159PS/388Nm by Reesha
Sharan II AUY - stand by
VW T2 Doka "wally" - 1,6/34kW - 1976 -- to 120 kW
Sharan II AUY - stand by
VW T2 Doka "wally" - 1,6/34kW - 1976 -- to 120 kW
To zapínání a vypínání zesilovače by mělo bejt ovládaný autorádiem( dneska už ten ovladací vývod má každý) pak to nemůže dělat takovýhle věci. Taky je důležitý jakým způsobem je vyveden audio signál z toho autorádia. Jsou tam cinche?
Protože pokud odpojíte ovládání od toho zesilovače,tak ten zesilovač je okamžitě hluchej a nevydá ani hlásku! Dám krk za to,že to je blbě zapojený
Pak nerozumím tomu zapojení těch repro,co to je pres sebe? Pokud myslíš paralelně tak doufám,že jsi dodržel min.zatěžovací impedanci?
Protože pokud odpojíte ovládání od toho zesilovače,tak ten zesilovač je okamžitě hluchej a nevydá ani hlásku! Dám krk za to,že to je blbě zapojený
Pak nerozumím tomu zapojení těch repro,co to je pres sebe? Pokud myslíš paralelně tak doufám,že jsi dodržel min.zatěžovací impedanci?
Octavia 1.9TDi 66KW motor ALH r.v 2001
BMW E46 330d 150Kw Touring, individual, speciální edice r.v 2004 M57/TU
BMW E46 330Ci cabrio r.v 2005 M54
BMW E46 330d 150Kw Touring, individual, speciální edice r.v 2004 M57/TU
BMW E46 330Ci cabrio r.v 2005 M54