Chci se zeptat o kolik se při přibližně zveda plnící tlak turba při čipu na motoru 66kw TDI (AHU)?nezkrátí se tim rapidně i přes zpravné zacházení jeho životnost?
Ale jestli nechceš nic drastickýho tak bych asi volil cestu výměny trysek, uděláš i údržbu a pokud se k tomu chováš slušně tak i AHU s výrobním číslem do 100tis ustojí trysky 150P764 a budeš mít cca 120-125ps
ja už tam právě čip mám,dával jsem tam čipovanou jednotku od kámoše co ji měl v golfu,je čipovaná od firmy diesel technik...a právě mě zajíma jestli to turbo něco vydrží,když víc tlačí,dokonce je to i slyšet že víc syčí...nemáte s tim někdo nějaké zkušenosti?
efektivita? v pohode. ja som písal koľko zatiaľ drží, a nie o efektivite. sám som zvedavý koľko ešte zvládne. ja to beriem ako test. nevyskúšaš, nezistíš
alpiners2 píše:efektivita? v pohode. ja som písal koľko zatiaľ drží, a nie o efektivite. sám som zvedavý koľko ešte zvládne. ja to beriem ako test. nevyskúšaš, nezistíš
asi tak v poho to nebude- tím je myšlen obrovskej protitlak ve výfuku toho malého turba, to že to jede neznamená že fachčí supr nemluvně o přetáčení turba...
DTchip.cz chiptuning, měření výkonu
Audi A5 3.0tdi 176kw- 318k 711Nm.
Audi A3, 1756, AGR 90k@241k 557Nm - prodáno
a jeste mam jeden problém,když ho táhnu chvíli v tahu třeba řadim 3800ot.min tak mi spadne do nouzáku a musim to chcípnot a znova nastartovat...zkoušel jsem měnit ventil N75(starší),a to zas nechce uz tolik táhnout ve vyších otačkách tak kolem 3tis.ot. a odost mín syčí turbo...
alpiners2 píše:efektivita? v pohode. ja som písal koľko zatiaľ drží, a nie o efektivite. sám som zvedavý koľko ešte zvládne. ja to beriem ako test. nevyskúšaš, nezistíš
asi tak v poho to nebude- tím je myšlen obrovskej protitlak ve výfuku toho malého turba, to že to jede neznamená že fachčí supr nemluvně o přetáčení turba...
vies mi povedat kedy konci ucinnost turba? aky je napriklad tlak ked uz prestava byt ucinne. ja som to testoval, takze viem kde ma hranice. ty si to testoval ze tak pises?
mužu vědět jak jsi to testoval? nebo alespoň jaký máš přetlak ve výfuku před turbem? proč je u mnohem většího turba (130 nebo 150k) bezpečný tlak jen o 15% větší?
já to netestoval ale jsu si jist, že to je na popravu toho maličkého, ale k tomu se vyjádří jiní....
já jen vým že při výměněně za větší při stejném tlaku jede lépe, proč asi
DTchip.cz chiptuning, měření výkonu
Audi A5 3.0tdi 176kw- 318k 711Nm.
Audi A3, 1756, AGR 90k@241k 557Nm - prodáno
a k tym tvojim 130, 150 turbam. neporovnavaj obtokove turbo ktore ma vyfukove plyny vedene este aj cez klapku s variabilnym turbom ktore klapku nema. potom prides na to ze na variabilnom tolko nenalozis ako na obtoku.