OPEL DIAGNOSTIKA
Moderátoři: šulda, Moderátoři
OPEL DIAGNOSTIKA
Zdravim lidi
dneska sem skousel diagnostikovat opel omega 2,5 TD...
sehnal sem si notebook s com portem , kkl kabel do com portu a k tomu opeltech2 a abcom
podle toho co sem se docetl by to s touhle kombinaci melo jit bez problemu az na piny v kabelu ale diagnostika motoru by mela jit pres pin 7 coz by mel byt na kkl kabelu defaul.
komunikaci mi to ale bohuzel nenavazalo ani v jednom programu nevite v cem sem mohl udelat chybu ?
(sou na com port potreba drivery ??)
dneska sem skousel diagnostikovat opel omega 2,5 TD...
sehnal sem si notebook s com portem , kkl kabel do com portu a k tomu opeltech2 a abcom
podle toho co sem se docetl by to s touhle kombinaci melo jit bez problemu az na piny v kabelu ale diagnostika motoru by mela jit pres pin 7 coz by mel byt na kkl kabelu defaul.
komunikaci mi to ale bohuzel nenavazalo ani v jednom programu nevite v cem sem mohl udelat chybu ?
(sou na com port potreba drivery ??)
Má, prostě přes některé chipy seriových portů to nechce chodit. Zkus snížit transfer size na COMu (Nastaveni se dela Tento pocitac / Vlastnosti / Spravce zarizeni / Porty (COM a LPT) / Serial Port (COMx) / Vlastnosti / Port Settings / Advanced) - záleží na výrobci ovladače portu. (mě to chodí na 64 bytes)
no bohuzel nemam tedka auto na testovani ale pak skusim snizit ten transfer rate a uvidim no tak to sem si nevybral zrovna nej notes no
a ja ho schanel tak dlouho este tam skusim promerit to napeti a uvidime no
jinak v nastaveni mam nejakej 9600 bitu za sekundu
datove bity 8
Parita : žádná
počet stop bitu : 1
řízení toku : žádné

jinak v nastaveni mam nejakej 9600 bitu za sekundu
datove bity 8
Parita : žádná
počet stop bitu : 1
řízení toku : žádné