Zaslepení EGR Fabia 1.9TDi

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

kibi
Aktivista
Odpovědi: 0

Zaslepení EGR Fabia 1.9TDi

Příspěvek od kibi »

Zdravím, vím že se tu to už řešilo a tlačítko "hledat" vím kde je....ale téma o zaslepení EGR dost nepřehledný (fota mázlý), tak jen stručně můj dotaz:

1. zaslepit EGR stačí pouze k sání viz. foto č. 1...nebo mám zaslepit i viz foto č. 2 (popřípadě jestli zaslepit obojí :) ) ??

2. žádnou hadičku k EGR odpojovat a zaslepovat nemusím ne?

předem díky za rady :)

Obrázek
Obrázek
Martin.R
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Martin.R »

Když tu trubku vyndáš tak musíš obojí. Jestli jí tam necháš (a vejde se ti tam záslepka) tak stačí jedna. Hadičku zaslepovat nemusíš.
boobika
Aktivista

Příspěvek od boobika »

a nemusí se to ještě překopat (vypnout) v řj? tak nějak jsem to pochopil při procházení diskuzí o zaslepení egr u fábie
kibi
Aktivista

Příspěvek od kibi »

díky za bleskovou odpověď ;) vyndání té trubky mezi ERR a sání asi žádné klady, nemá ne?
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

boobika píše:a nemusí se to ještě překopat (vypnout) v řj? tak nějak jsem to pochopil při procházení diskuzí o zaslepení egr u fábie
zalezi od verzie softu (niektore zaslepenie egr ignoruju, niektore hodia ,,tichu,, chybu - regulacni mez) ale starsie egr v principe nepotrebuje sw upravu
OOOO AUDI 100 C3 - s originalom spolocne iba typove oznacenie = prototyp s PD / Vorsprung durch Technik ;)
Martin.R
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Martin.R »

kibi píše:díky za bleskovou odpověď ;) vyndání té trubky mezi ERR a sání asi žádné klady, nemá ne?
To ne jen jde o to že to chce záslepku ze silnějšího plechu, jsou tam vysoké teploty a plech tl. 1mm to dlouho nevydrží. a když tam dáš třeba 5mm tak se ti tam nevejde a musíš tu trubku buď nějak naohybat nebo vyhodit a pak už potřebuješ dvě.
boobika
Aktivista

Příspěvek od boobika »

tomiisp píše:
boobika píše:a nemusí se to ještě překopat (vypnout) v řj? tak nějak jsem to pochopil při procházení diskuzí o zaslepení egr u fábie
zalezi od verzie softu (niektore zaslepenie egr ignoruju, niektore hodia ,,tichu,, chybu - regulacni mez) ale starsie egr v principe nepotrebuje sw upravu
a dá se to nějak "papírově" určit nebo je potřeba to zaslepit a nechat se překvapit?
kibi
Aktivista

Příspěvek od kibi »

boobika: tohle je Fabka RV 9/2001 emise 3 takže nepotřebuju soft úpravu ;) to jen vesměs 2003 a vejš s EU4

Martin R: díky, o tý tloušťce mi to bylo jasný...mám 3mm nerez ;) a připravený dvě tak to tam hnedka zkusim a když nevejde, půjde trubka ven (noteeth)

thanks chlapi za zodpovězení dotazu 8)
boobika
Aktivista

Příspěvek od boobika »

kibi: takže s euro3 stačí jen zaslepit? mám 2002 a taky e3
kibi
Aktivista

Příspěvek od kibi »

boobik: jasný ;) cca za hodku se o to pokusim, tak dyštak napíšu SZ a výsledkem 8)
boobika
Aktivista

Příspěvek od boobika »

jj, díky moc :D
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

kibi píše:boobika: tohle je Fabka RV 9/2001 emise 3 takže nepotřebuju soft úpravu ;) to jen vesměs 2003 a vejš s EU4

Martin R: díky, o tý tloušťce mi to bylo jasný...mám 3mm nerez ;) a připravený dvě tak to tam hnedka zkusim a když nevejde, půjde trubka ven (noteeth)

thanks chlapi za zodpovězení dotazu 8)
to ze je to EU3 neznamena ze to nehodi chybu :) osobne to mam odskusane, 1.9TD PD, starsi soft (019EG) absolutne ignoroval zaslepenie, o nieco novsi soft (019KF) sem ta hodi chybu EGR-regulacni mez nedosazena, ale vypada ze to na funkciu motora nema vplyv (ale nevylucujem ze s origo palubkou by to mohlo spustit blikajuci cirkus)
Treba vyskusat :)
OOOO AUDI 100 C3 - s originalom spolocne iba typove oznacenie = prototyp s PD / Vorsprung durch Technik ;)
Borath
Přispěvovatel

Příspěvek od Borath »

taková málá otázečka, nevíte někdo, nebo nesetkal se někdo se zaslepením EGRU VW Bora 1.9 TDI PD 85 kw (AJM) r.v.01, budu čistit turbo, tak bych to rovnou zaslepil, mam sice možnost VAG ale neumím to upravit ta jestli to hodí chybu nebo ne?
VW Touran, 1.9 TDI 77kw, BKC, DSG
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

Borath píše:taková málá otázečka, nevíte někdo, nebo nesetkal se někdo se zaslepením EGRU VW Bora 1.9 TDI PD 85 kw (AJM) r.v.01, budu čistit turbo, tak bych to rovnou zaslepil, mam sice možnost VAG ale neumím to upravit ta jestli to hodí chybu nebo ne?
VAGom by si to ani neupravil, tam ide o zasah ako pri ,,chipe,, ... ale myslim ze sa bat nemusis, ono nie je chyba ako chyba, hlavne problemy su uz az od EU4 kde to vyhadzuje chybu na plabuke,, Emise do dilny,,, u tych strasich to mozno zapise chybu do pamate ale ty ju ani nespozorujes
jantar
Sběrač informací

Příspěvek od jantar »

Mam malej dotaz,musi byt z obou stran zaslepky tesneni?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“