VW passat B5 - nefunkčný zadný stierač

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
lipko
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

VW passat B5 - nefunkčný zadný stierač

Příspěvek od lipko »

Ahojte, na uvedenom aute r. 98 combi nefunguje zadný stierač. Prestal fungovať zo dňa na deň. Neviem si už rady! Motorček som odskúšal cez nabíjačku a funguje normálne. Na konektore mám stálich 12 V ale sú tam 4 vodiče a neviem ako je tento obvod riadený - spínaný. Premeral som aj prepinač - páčku - tá spína. Na konektore nad zadným blatníkom som tiež nameral tie napätia, ako pri motorčeku. Poistka ja OK, relátko som nenašiel a nie som si istý či to nejaké relátko ovláda? Skúste poradiť, ako ďalej?
cippis
Přispěvovatel

Příspěvek od cippis »

zarostlý ložisko stěrače, rozebrat a vyčistit, hřídelí vede trubička ostřikovače, bude orezlá, tak si ji nepřetrhni
Superb 2,0 Tdi DSG Style, A6 3,0 TDI Q S-line, M. Pajero I. 2,5 Td do lesa
lipko
Přispěvovatel

Příspěvek od lipko »

Písal som, že som to skúšal cez nabíjačku a stierač stieral. Jediné čo mi to urobí teraz keď to pozapájam v aute je to, že to len bzukne a pootočí sa prevodovka motorčeku o niekoľko zubov a dosť. Toto mi to urobí vždy keď zopnem páčku!
amater
Aktivista

Příspěvek od amater »

nalavo pod pristrojovkou je ovladanie - taka najvacsia krabicka medzi relatkami - napravo nad listou svoriek....
lipko
Přispěvovatel

Příspěvek od lipko »

Tam som prekontroloval relátka, tú krabičku som si tam všimol. mám to teda chápať tak, že to je ovládenie zadného stierača?
amater
Aktivista

Příspěvek od amater »

lipko píše:Tam som prekontroloval relátka, tú krabičku som si tam všimol. mám to teda chápať tak, že to je ovládenie zadného stierača?
stieracov ako takych.... cyklovac a podobne.... lisili sa podla toho ci ma auto len predne stierace alebo aj zadny alebo dazdovy senzor.... skus to vymenit a uvidis....
lipko
Přispěvovatel

Příspěvek od lipko »

OK, skúsim niečo na výmenu a uvidím.
Hobby
Přispěvovatel

Příspěvek od Hobby »

Stěrače na B5 by měly mít elektroniku přímo na stěrači.Zkus přeletovat.Je tam krytka kterou sundáš a uvidíš plošňák.
Octavia 1.9 TDI PD,4x4,ATD,100Kw
lipko
Přispěvovatel

Příspěvek od lipko »

Keď som mal vomku motorček, tak som prekontroloval aj tie súčiastky pod tou krytkou. Vyčistil som to a pozrel pod lupou, no nič som tam nenašiel.Zaráža ma to, že ten motorček po každom zopnutí len "mungne" a potom nič. Ovládanie motorčeku teda zabezpečuje ten obvod pod tou krytkou alebo tá krabička pri relátkach. Aby som to nezháňal a nakoniec nič . . .
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“