seat cordoba -pozde sa hreje motor
Moderátoři: šulda, Moderátoři
seat cordoba -pozde sa hreje motor
je to motor 1.9 sdi aqm .velmi pozde sa zohreje na prevadzkovu teplotu,pri zapnutom kureni na 3 alebo 4 sa zohreje max na 60 stupnov ,termostat meneny 2x . Kedy sa má zapínat prihrievanie vody? Može mi niekto poradit co s tym? Dík.
Další blazen co pustí topení naplno a ceka až se ohřejemisoVW píše:Cez leto sa hreje normalne? krajne riesenie je kupit benzina...
takhle se neohřeje nikdy. Je to naft, přiní vstrik, ma malo zbytkoveho tepla protože ma velkou učinost, pro velký mraz ma tri žhavicí svícky pro ohřev vody. Jinak po studeným startu a chladnem motoru nepoustet topení naplno, jen 1/4 -1/2 a vetrak na 2 stupen. Protože takhle se sotva voda v motoru ohřeje a ty ji hned topením vychladis. Bud to natoc tak 1O minut predem než pojedes, samozrejmě s vyplým vetrakem a nebo si kup benzina. Ale zapina, musí být teplota vzduchu pod nulou a teplota vody taky, když je pres noc -3 tak to rano sepnout nemusí, protože voda v bloku ma treba este 3 stupně.adamx píše:doteraz bolo všetko v pohode po10km jazdy už sa pohla ručka na teplomeri aj ked bol vonku mraz. Prihrievanie vody vobec nezapina.