Zdochnutie motora a vypadok elektriky pocas jazdy

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

janchi999
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Zdochnutie motora a vypadok elektriky pocas jazdy

Příspěvek od janchi999 »

Zdravim Vas. Potreboval by som poradit ohladom jednej zavady.
Tu je vypis z VAGu :

Adresa 09 -------------------------------------------------------
Řídící jednotka: 7M3 962 258 S
Komponent: Multifunkt.Einh 0001
Kódování: 04105
Opravna #: WSC 00020
4 Nalezeny chyby:
00969 - Pojistka vyhrivani zadniho skla (S41)
37-10 - Defekt - Sporadicky
00989 - Pojistka pro odpojeni spotrebicu (S153)
00965 - Pojistka houkacky (S158)
00966 - Pojistka ukazatelu smeru jizdy (S151)

Poistky som prezrel vsetky, su v poriadku. Okrem tohto uz ziadnu inu chybu nevypisalo. Prvy krat sa mi to stalo minuly tyzden a az do vcera to slapalo bez problemov. Vcera mi to zdochynalo na volnobehu pri zapnuti xenonov a za jazdy to tiez stale robilo. Asi na pol sekundy vsetko zhaslo a same znova naskocilo (elektrika, svetla, budiky, motor). Co sa tyka toho zdochnutia auta, tak uplne nakomplet. Zhasnu budiky, svetla, motor. A este som si vsimol, ze ked nastartujem auto a necham bezat na volnobehu, tak mi vnutorne osvetlenie v interieri kmita. Svieti slabsie, silnejsie, slabsie... v rychlych intervaloch. Co sa tyka voltmetra na pristrojovke, tak tiez kmita zo 14 na 13 V... Este jednu vec som si vsimol a to, ze ked som na volnobehu zapol xenony, auto zdochlo, uplne zhasla elektrika ale uz auto nenaskocilo. Po asi 5 sekundach sa zrazu rozsvietili budiky a svetlo nad pedalmi. Voltmeter z 0 vyskocil na 12 V a mohol som klucom znova nastartovat. No, a vsimol som si to, ze som mal vynulovane hodinky. Presne tak, ako ked sa odpoji baterka. Co sa tyka tych xenonov, nieje to pravidlo, ze to zhasne pri ich zapnuti. Zhasne to aj ked nesvietia, alebo ked zapnem trebars klimu. Ak mi viete poradit, co to moze sposobovat, budem velmi vdacny.
Volkswagen Sharan II, r.v.2002, 1.9 TDI, AUY, 85kw / 115 konikov + 1 kon za volantom :D
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

vyhriaty kontakt v poistkovom boxe na akumulatore. privod z alternatora-dobijanie. ;)
janchi999
Přispěvovatel

Příspěvek od janchi999 »

kevino píše:vyhriaty kontakt v poistkovom boxe na akumulatore. privod z alternatora-dobijanie. ;)
Zial, to som uz kontroloval a dokonca aj opravoval kabel z alternatora do poistkoveho boxu. Predtym sa kabel prehrieval, teraz je v poriadku. Vdaka za ochotu.
Volkswagen Sharan II, r.v.2002, 1.9 TDI, AUY, 85kw / 115 konikov + 1 kon za volantom :D
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

janchi999 píše:
kevino píše:vyhriaty kontakt v poistkovom boxe na akumulatore. privod z alternatora-dobijanie. ;)
Zial, to som uz kontroloval a dokonca aj opravoval kabel z alternatora do poistkoveho boxu. Predtym sa kabel prehrieval, teraz je v poriadku. Vdaka za ochotu.
skoda vyzeralo to slubne :(
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

xenony su origo ?
janchi999
Přispěvovatel

Příspěvek od janchi999 »

kevino píše:xenony su origo ?
Ano, xenony su original.
a3anko
Přispěvovatel

Příspěvek od a3anko »

kabelaz od aku ?? ukostrenie, plusovy kabel ?? nieje nejako seknuty ??
VW G3 GTI TDI "20 jahre ", zatial seria
janchi999
Přispěvovatel

Příspěvek od janchi999 »

a3anko píše:kabelaz od aku ?? ukostrenie, plusovy kabel ?? nieje nejako seknuty ??
Kabelaz od akumulatora vyzera byt v poriadku, kostra tiez. Svorky, aj ocka na kabloch som ocistil a zavada stale pretrvava. Osobne si myslim, ze tato moja zavada ma nieco spolocne s defektnymi poistkami, ktore mi vypisal VAG. Skusim este zhodit poistkovu skrinku a pozriet na stav kablov, ci nahodou niekde nieje studeny spoj, alebo zaoxidovany kabel. Pripadne, poskodene relatko... A co alternator? Nemohol by to on sposobovat, ze ma vypadky a prestane na sekundu vyrabat prud?
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

janchi999 píše:
a3anko píše:kabelaz od aku ?? ukostrenie, plusovy kabel ?? nieje nejako seknuty ??
Kabelaz od akumulatora vyzera byt v poriadku, kostra tiez. Svorky, aj ocka na kabloch som ocistil a zavada stale pretrvava. Osobne si myslim, ze tato moja zavada ma nieco spolocne s defektnymi poistkami, ktore mi vypisal VAG. Skusim este zhodit poistkovu skrinku a pozriet na stav kablov, ci nahodou niekde nieje studeny spoj, alebo zaoxidovany kabel. Pripadne, poskodene relatko... A co alternator? Nemohol by to on sposobovat, ze ma vypadky a prestane na sekundu vyrabat prud?
ak keby mal altik vypadky siel by si ten kratky cas na aku a auto by nezdochlo.
Non1
Přispěvovatel

Příspěvek od Non1 »

kevino píše:
janchi999 píše:
ak keby mal altik vypadky siel by si ten kratky cas na aku a auto by nezdochlo.
A preblikla by kontrolka dobíjania....
Pokiaľ to má kolesá alebo kozy, tak s tým budú čoskoro problémy...
Richi
Přispěvovatel

Příspěvek od Richi »

Podobnou záhadnou závadičku jsem kdysi měl a po několika dnech jsem nakonec zjistil, že jen prokluzuje řemen při větší zátěži.
Nejprve mi několikrát při jízdě všechno zhaslo a rozeřval se alarm, nicméně motor šel opět natočit, no a ve svém velkém finále mi umřelo auto a ani za boha nechtělo chytit na kvalt z kopce dolu asi 500 m.
Bylo to ale benzínové auto, ne TDI a ani ne Škoda.
janchi999
Přispěvovatel

Příspěvek od janchi999 »

No, u mna bude problem asi len v elektrike. Cela ta zavada trva pol sekundy. Auto same zhasne a hned naskoci. Bez toho, aby som ho musel klucom znova startovat. A co spinacia skrinka? Uvazujem uz aj nad takou moznostou. Ona ta moja zavada vyzera tak, ako ked sa vypne uplne kluc a hned sa znova otoci do polohy startovania. Akurat, ze sa to udeje v tom casovom rozmedzi 0,5 sekundy... Kazdopadne, zostava mi uz len to rozobrat a ist postupne od alternatora az do hlavnej poistkovej skrinky. Je mozne, ze to bude len niekde studeny spoj a pri otrasoch pri nastartovanom motore to robi zlotu...
Smoke
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smoke »

relátka? nebo napájení do pojistkovky
DTchip.cz chiptuning, měření výkonu

Audi A5 3.0tdi 176kw- 318k 711Nm.
Audi A3, 1756, AGR 90k@241k 557Nm - prodáno
janchi999
Přispěvovatel

Příspěvek od janchi999 »

Smoke píše:relátka? nebo napájení do pojistkovky
po vycerpani vsetkych moznosti, asi v tomto bude chyba. Takze, uz mi len zostava to cele rozobrat a zistit, ci su funkcne. Ale je mozne, ze ked je relatko zle, ze to VAG nezisti? Pretoze VAG mi zahlasil chybu len na tych 4-och poistkach, pricom vyzeraju byt dobre a spotrebice, ktorych sa to tyka, normalne funguju.
Non1
Přispěvovatel

Příspěvek od Non1 »

Nepoznám to auto, ale asi tie poistky budú mať spoločné napájanie a tam niekde bude chyba. Chcelo by to vidieť schému. Bez schémy to chce ísť od batérie až po poistkovku a možno pozrieť ukostrenia.
Pokiaľ to má kolesá alebo kozy, tak s tým budú čoskoro problémy...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“