Závada tiptroniku na Audi A6 2.5 TDI
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Nováček
Závada tiptroniku na Audi A6 2.5 TDI
Mám audi A6 2,5 Tdi tiptronik a začala mě zlobit převodovka. Když tam mám D tak mi auto strašně škube ale když si řadím manuálně tak to nedělá. to je první problém a druhý že to má hodně pomalé rozjezdy a když chci najet např. na obrubník tak bez toho abych byl trošku rozjetej mi to tam nevyjede ani za jedna ani na zpátečku. Převodovka nehlásí žádné chyby.Prosím o radu děkuji
Zrovna jsem to tady psal jednomu klukovi,napiš členovi lubomt a ten ti poradí.Řešilo se to tady už mockrát a já ti z toho mohu za sebe napsat jen to,že když řadíš R-D R-D za sebou a škube to tak ta převodovka půjde brzy prdět a ještě k tomu jestli ti už tolik nezabírá...Jsou dva způsoby jak poznat špatný automat,ten první když škube a ten druhý je když zastavíš v prudkém kopci na D a auto ujíždí dozadu....(nebo zkrátka klouže)
Tady už nepomáhá ani výměna oleje,je to zbytečné...Ale napiš lubovi,on ty převodovky dělá.
Tady už nepomáhá ani výměna oleje,je to zbytečné...Ale napiš lubovi,on ty převodovky dělá.

Zodrata prevodovka kilometrami a nemenenim oleja+filtra v nej. Pomoze iba oprava alebo repas,ale opravu by som nerobil,lebo ked sklbe a lenivo sa rozbieha /klze/, tak je v tahu hydromenic,lamely,olej.cerpadlo bude uz prehriate,proste vsetky dolezite casti....Ked klze a trha,su zodrate lopatky v menici , tym sa velmi prehrieva olej,je moc zatazene cerpadlo,lebo musi hnat do menica viac oleja a menic zabera na pozadovyna vykon vo vyssich otackach. Ked sa vsetko dnu v prevodovke prehrieva,tak prevodovka je v tahu a zvycajne velmi velmi rychlo odide....cena zalezi aky ma kod prevodovka, rocnik auta a ci je to 4x4 alebo len predny nahon. dam sem za chvilu nejake fotky,aby si vedel ako to dnu vyzera. Posli mi VIN karoserie,nech viem presne co tam mas za prevodovku
Naposledy upravil(a) lubomt dne 05 led 2010, 23:42, celkem upraveno 1 x.
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
takze ak niekto nema predstavu ako vyzera hydromenic alebo takisto odbornejsie konvertor

takto vyzera zvnutra jedna cast hydromeniča,vidite doslova vydrate lopatky turbiny, sposobene je to ocel.pilinami a naslednym prehrievanim,lebo je mensia stzcna plocha lopatiek a hydromenic musi viac zaberat a takto dookola az odide

takto vyzera zvnutra jedna cast hydromeniča,vidite doslova vydrate lopatky turbiny, sposobene je to ocel.pilinami a naslednym prehrievanim,lebo je mensia stzcna plocha lopatiek a hydromenic musi viac zaberat a takto dookola az odide

PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
toto je tiez pohlad na dalsiu cast v hydromenici,vsimnite si lopatky,ake su "zubate"

toto je cast hydromenica kde je lamela

toto je cast hydromenica kde je lamela

v strede hydromenica je lozisko,ktore odchadza ako prve,vsimnite si ako je zvonka vydrate

dalsie detailne foto vydratych lopatiek

dalsie detailne foto vydratych lopatiek

takto vyzeraju nove lopatky v hydromenici

takto vyzera rozrezany novy hydromenic na casti

ked sa vo fabrike posklada a zavari dokopy,este sa vyvazuje zboku plieskami,ktore sa privaraju bodovymi zvarmi

takto vyzera rozrezany novy hydromenic na casti

ked sa vo fabrike posklada a zavari dokopy,este sa vyvazuje zboku plieskami,ktore sa privaraju bodovymi zvarmi
a toto je z druhej starny cast,kde je lamela,niekedy tam "strelia strunky" a robi to tiez galibu

a takyto humus-piliny su v prevodovke a koluju v oleji.Tie vlnky z pilin su schovane magnety pod pilinami

Naposledy upravil(a) lubomt dne 06 led 2010, 21:52, celkem upraveno 1 x.
toto je stitok na prevodovke a tie tri velke pismena FEV su kod prevodovka. Niektore sa daju aj zamienať,ale to je uz moje obch.tajomstvo,ktore ma stalo vela roboty

nabuduce poslem ako vyzeraju spalene lamely. Koncim,lebo priatelka na mna uz nepekne skuli 

No vyrera to ze "Adam Michal" ma 6-stupnovu prevodovku a to uplne meni situaciu. Kedze vtedy sa robili iba 5-stupnove,tak tam ma Multitronic,takisto to potvrdzuje ze ma iba predny nahon,4x4 Multitronic sa nerobil.Tak pockam na VIN,lebo to meni uplne situaciu. Dam sem teda este fotky nejakeho rozobrateho Tiptronicu
toro je prevodovka bez hydromenica a olejovej vane a bloku s ventilmi.

toro je prevodovka bez hydromenica a olejovej vane a bloku s ventilmi.

Naposledy upravil(a) lubomt dne 06 led 2010, 12:37, celkem upraveno 1 x.
pekne urobene videjko,len to je uz ina kapitola. Je to 8-rychlostna hybridna prevodovka quatro ktora zaroven pomaha motoru lebo ma aj vstavany el.motor a takisto zas pri jazde na napr.benzinovy motor a brzdeni dobija baterie. Tak späť ku tiptronicu.Detail na prevodovku pod olej.vanou
ako vidite,ked sa da dole vana s boxom,tak aj tak je vsetko uzavrete,nevidno poriadne ani kose s lamelami

ako vidite,ked sa da dole vana s boxom,tak aj tak je vsetko uzavrete,nevidno poriadne ani kose s lamelami