Mondeo 1.8 rv 96-vybíjí baterku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

bobánek
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Mondeo 1.8 rv 96-vybíjí baterku

Příspěvek od bobánek »

Ahoj všem.
Kamarád mě poprosil jestli se mu podívám na Mondeo - něco mu vybíjí baterku - prý to měřil a při vyplém klíčku "něco" odebírá cca 0,5 A což je dost - a dotaz zní: stává se to u Mondea jakoby častěji - jako nějaká slabina -tip co by to mohlo být ??
Venku mrzne a nemám garáž tak se chci trochu připravit,ať nemusím rozebírat celé auto.
Myslel jsem jestli třeba jako nějaký imobilizér,nebo rádio,či centrál at.
Díky za každý tip
slovacek.milos
Aktivista

Re: Mondeo 1.8 rv 96-vybíjí baterku

Příspěvek od slovacek.milos »

bobánek píše:Ahoj všem.
Kamarád mě poprosil jestli se mu podívám na Mondeo - něco mu vybíjí baterku - prý to měřil a při vyplém klíčku "něco" odebírá cca 0,5 A což je dost - a dotaz zní: stává se to u Mondea jakoby častěji - jako nějaká slabina -tip co by to mohlo být ??
Venku mrzne a nemám garáž tak se chci trochu připravit,ať nemusím rozebírat celé auto.
Myslel jsem jestli třeba jako nějaký imobilizér,nebo rádio,či centrál at.
Díky za každý tip
zkus to tady http://www.google.cz/url?q=http://www.v ... 3IW7n0alUw

já to dělám pořád stejně malá žárovečka dva vaty dráteček krokosvorky odpojím plus z baterky připojím na plus a na svorku plus jakože žárovka v síerii žárovečka vese svítí a já tahám pojistky jednu máš na levám kolenem a druhou za levým podběhem
až žárovečka zhasne tak nahla číslo pojistky když neznasne tak třeba altík žere ;) miloš
bobánek
Přispěvovatel

Příspěvek od bobánek »

S tuo věštírnou je to dobrý :o)
No a jinak díky moc,vyzkouším

a jak mám rozumět ... až žárovečka zhasne tak nahla číslo pojistky když neznasne tak třeba ...
vladosr
Přispěvovatel

Příspěvek od vladosr »

NAHLAS / cize napises / cislo poistky , aby ti vedel povedat co je vsetko na nej napojene a co moze sposobovat odber baterie .Vypalo mu pismenko -s- .
Peugeot Partner HDi 10/2001 , ABS,KLIMA,TEMP,PP
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Miloš to napsal přesně..vložit zkoušečku mezi minus pol baterie a svorku minus- kostru...Kolikrát to dělá i stahování ve dveřích nebo lehce spečené dráty...
nepropadat panice...
bobánek
Přispěvovatel

Příspěvek od bobánek »

" já tahám pojistky jednu máš na levám kolenem a druhou za levým podběhem " kde o je jako přesně ?? dá se udělat foto PLS neznám fordy a chtěl bych se na to připravit :)
Díky
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

bobánek píše:" já tahám pojistky jednu máš na levám kolenem a druhou za levým podběhem " kde o je jako přesně ?? dá se udělat foto PLS neznám fordy a chtěl bych se na to připravit :)
Díky
Jako první odpoj altík, ten tlustej cervenej drat, pak pocitac motoru a skontroluj jesli nesvítí naka lampicka, treba v kufru ten odber na to vypada. ;) Ford ma pojistky v aute , v pristrojovce u kolene, pokud je to Mondeo, tak ma este nad nohama u pedalu takovou skrinku, pak este silný za podbehem, cerna krabicka poblíž baterky. :)
bobánek
Přispěvovatel

Příspěvek od bobánek »

OK supper dík :)
pistabazar
Přispěvovatel

Příspěvek od pistabazar »

Mně to jednou dělal vadnej vypínač vyhřejvání zadního okna,byl vypnutý a ani kontrolka nesvítila a stále to cpalo proud do okna.
were
Přispěvovatel

Příspěvek od were »

bobánek píše:" já tahám pojistky jednu máš na levám kolenem a druhou za levým podběhem " kde o je jako přesně ?? dá se udělat foto PLS neznám fordy a chtěl bych se na to připravit :)
Díky

Už jsi na to kápnul co to bylo? mě před týdnem při montáži altíku do auta nalinko jiskřil,když jsem si s ním "škrtnul" o sání......musím ho znovu vyndat a zjistít proč tam jde proud...je zhruba rok po celkové repasi
bobánek
Přispěvovatel

Příspěvek od bobánek »

Tak v pondělí se k tomu koneč ně dostanu.
Je to auto známého a pořád nám to časově nevychází,bydlí ode mě 50km ... až teď tak jsem zvědavý co to bude ....
a to s ním přijede ještě jeden týpek taky má mondeo ,ale nějakou 2002 ten má zase problém že po nastartování mu na vteřinku zhasne kontrolka dobíjení ,ale pak svítí trvale,že prý to někde měl-prý altík dobrý -taky je k altíku nějaké regulační relé to mu taky měnili -a že prý je tam cca 10 druhů těchto relátek a to co on tam měl původní takže už se nedělá,tak tam dali nějaké podobné .... no jsem zvědavej ..uvidíme.
Neměl jste někdy někdo něco podobného ??
Dík Boban :)
papouch22
Aktivista

Příspěvek od papouch22 »

bobánek píše:Tak v pondělí se k tomu koneč ně dostanu.
Je to auto známého a pořád nám to časově nevychází,bydlí ode mě 50km ... až teď tak jsem zvědavý co to bude ....
a to s ním přijede ještě jeden týpek taky má mondeo ,ale nějakou 2002 ten má zase problém že po nastartování mu na vteřinku zhasne kontrolka dobíjení ,ale pak svítí trvale,že prý to někde měl-prý altík dobrý -taky je k altíku nějaké regulační relé to mu taky měnili -a že prý je tam cca 10 druhů těchto relátek a to co on tam měl původní takže už se nedělá,tak tam dali nějaké podobné .... no jsem zvědavej ..uvidíme.
Neměl jste někdy někdo něco podobného ??
Dík Boban :)
bodou zlamany draty nekde proto to sviti a nebo jednotka v altiku je spatna nebo ko... proste nejde inteligentni fordi dobijeni a proto sviti i kdyz dava 14.2v
Rapid 1.0
Focus II TDCi
BEJVALO
Roomster TDI
GIV 55KW
Focus 1.8 TDCi
Felda 1.3 LXi
bobánek
Přispěvovatel

Příspěvek od bobánek »

Nebylo by nějaké schema ?? :)
papouch22
Aktivista

Příspěvek od papouch22 »

bylo by http://leteckaposta.cz/494143369
lip to nejde do image tiskarny to netiskne a abych vyfotil obrazovku tak sem to musel zmensit.. do altu jdou 3 slaby draty na jednom je 15 a 2 jsou komunikacni s PCM kdyz je jeden z nich prerusenej auto dobiji ale sviti kontrolka.. a nebo je neco v altu v pr.. treba ta jednotka
Rapid 1.0
Focus II TDCi
BEJVALO
Roomster TDI
GIV 55KW
Focus 1.8 TDCi
Felda 1.3 LXi
bobánek
Přispěvovatel

Příspěvek od bobánek »

Super díky :) a PCM je ??? to jsou budíky ,bo? :?
Odpovědět

Zpět na „Ford“