diagnostika Ford
Moderátoři: šulda, Moderátoři
diagnostika Ford
Poradí mi někdo jak vymazat chyby, popřípadě přečíst alespon motor u focus c-max? Dělám jen klasiku VW...Ale tohle bych potřeboval protože to nejede. Díky za případný námět.
Re: ford
Tak jsem sehnal už druhého Fordistu s notesem, ale zatím nikdo nenačetl ani jednu jedinou jednotku....morose píše:Uff to nikdo neumí přečíst fordy mobilněmorose píše:Umíte někdo z Prahy a okolí přijet a napíchnout mi toho c-maxe? Raději to zaplatím, nemám už čas a nervy laborovat.
Tak přátelé - koho to zajímá, ford focus c-max nekomunikuje s žádnou OBD diagnostikou. Komunikuje pouze po vlastním vnitřním okruhu, otestuje si jednotky, vypíše že ESP je Failure, Engine system failure, Total (!)EPB Failure a to je tak asi všechno... Jednotku airbagu jsem nechal naprogramovat. Podle posledních informací je možné, že airbag modul přesto vysílá crash data a blokuje komunikaci zvenku...Ale ani po odpojení není žádná změna. Prý by to mohlo fungovat takto:
1.náraz - vyletí přední airbagy, zapíšou se crash data.
2.jednotka airbagu vyšle signál do jednotky ABS
3.jednotka ABS zablokuje elektronickou parkovací brzdu (EPB)
4.asi se něco zapíše i do PCM protože startér nejde spustit
Otázka zní co dál...pokud mi blbě nebo vůbec nenaprogramovali tu airbagovku tak koupit novou (7500,-) a doufat, že se komunikace rozběhne?
Nebo zná někdo jiné řešení? Už na tom pracuje několik borců kterých si vážím a vím že obvykle umějí, ale tohle ještě neviděli.... Jsem na středu objednaný do forda kde mě náležitě svlíknou z kůže......
1.náraz - vyletí přední airbagy, zapíšou se crash data.
2.jednotka airbagu vyšle signál do jednotky ABS
3.jednotka ABS zablokuje elektronickou parkovací brzdu (EPB)
Otázka zní co dál...pokud mi blbě nebo vůbec nenaprogramovali tu airbagovku tak koupit novou (7500,-) a doufat, že se komunikace rozběhne?
Nebo zná někdo jiné řešení? Už na tom pracuje několik borců kterých si vážím a vím že obvykle umějí, ale tohle ještě neviděli.... Jsem na středu objednaný do forda kde mě náležitě svlíknou z kůže......
Na focuse nejde po naraze nastartovat lebo sa ti odpoji privod paliva. Zda sa mi ze vypinac je niekde pri spolujazdcovi ale neviem ci to plati aj na c max.
Na focuse nejde po naraze nastartovat lebo sa ti odpoji privod paliva. Zda sa mi ze vypinac je niekde pri spolujazdcovi ale neviem ci to plati aj na c max.