Chtěl bych se zeptat jestli je na výměně zadních tlumičů u fábie něco, co by mě mohlo zkomplikovat práci.
Chtěl bych si je vyměnit sám a tak se radši zeptám než začnu něco dělat.
Jen pozor aby jsi neodšrouboval oba dva zaraz.náprava by se ti moc vyklopila a pružiny vybrnkou ven.Nejlepší je mít rameno nápravy na něčem položené a tlumič mírně stlačený.
Tomas6 píše:Jen pozor aby jsi neodšrouboval oba dva zaraz.náprava by se ti moc vyklopila a pružiny vybrnkou ven.Nejlepší je mít rameno nápravy na něčem položené a tlumič mírně stlačený.
nemusi se podkladat, staci udelat jednu stranu a pak druhou, max. 20 minut prace
A možem sa opýtať, čo sa všetko musí vymieňať pri výmene zadných tlmičov ako napr. kryt tlmiča, doraz, uloženie ....???
A netreba vymeniť spolu s tlmičami aj pružiny?
Mám najazdených 270 000 km a zadné tlmiče som ešte nemenil.
dakujem za odpoveď
U tchánové fábie jsem si všiml, že u zadních tlumičů má upadenou dole tu krytku, tzn. že ta naleštěná tyčka tlumiče je vidět. Je potřeba vyměnit celý tlumič nebo stačí vyměnit ten doraz a krytku?
Stačí jen doraz.Krytce nic nebude.Ta je plastová.Jinak můj poznatek je ten že ikdyž se odšroubují oba tlumiče tak pružina nevystřelí,ba dokonce když se chce vyndat musí se vypáčit ven.