Můžete mi poradit? Potřebuji vyměnit dveřní zámek u řidiče u Golf IV r.v.99, vysí mi na takovém malém lanku co vede do kliky a nejde mi to vyháknout - hlavně nevím kde a nechci ho zničit.
Poraďte prosím
V případě že by jste měli na prodej tento typ zámku tak ho rád koupím označení na něm je PA 6,6,GF 30
z boku dveri vytoc do leva sroubek az na konec a vytahni z venku vlozku z kliky,pak vem maly sroubovak a vyloupni tu umelou hmotu co je na konci lanka a jeto.
az to budes davat dohromady tak si dej pozor at lanko nani napnuty musi byt mirne volny
Ještě trochu jinak...vezmi za madlo vnější kliky až na doraz a potom lehce vyšroubuj ten šroubek dokud to zlehka jde .pak pust kliku a vytáhni vložku zámku. poté vyhákni to lanko.
Ale netoč až na konec, jinak se ti to rozsype dovnitř dveří. A tomu já říkám ošemetná situace....
A když už jsme u toho, tak je lepší vyndat celou kliku i ten spodní díl, co je ve dveřích vevnitř, budeš se tam okolo toho zbytečně je*at... Je to jeden šroubek, takovej malej, bezvýznamnej...
Pokud neotočíš klíčem ve spínačce ve chvíli, kdy je zámek odpojenej, tak se nic nestane, závadu to nenačte a pokud je načtená, tak se po výměně z ní stane sporadická a ta se pak po padesáti startech automaticky vymaže. Zámek i s chybou bude fungovat normálně...
No jenže to "na konec" znamená u některých aut to jakoby zatuhne (opře se to o doraz), a u některých je ten doraz skoro neznatelnej a vypadne pak celej zajišťovací mechanismus do dveří. BÁC... . A je o zábavu postaráno...