Zdravim, chtěl bych se zeptat jestli se může olej vypustit klasicky výpustným šroubem na vaně motoru? Někde jsem slyšel že u TDI se musí vysát. Tak nevím
Atomig tdi píše:Zdravim, chtěl bych se zeptat jestli se může olej vypustit klasicky výpustným šroubem na vaně motoru? Někde jsem slyšel že u TDI se musí vysát. Tak nevím
je mi vceklu jasné že ten šroub tam není jen tak pro parádu, proto se ptám. Někde jsem četl, že u TDI je hliníková vana i šroub a že by se to mělo vysát (?).
Ak by si mal moznost to vysat, je to lepsie, pretoze z vane vsetok olej nevytecie. Ale my to bezne z vane vypustame, a tak to bezne robi vacsina servisov.
Opel Omega C 2.2DTI r.v.2001, Fiat Croma 1.9 TDid r.v. 1989 - ex
vysavaj to v servisech protoze jsou liny a kdyz to vypoustis spodem bejvas i zasranej a je to trochu pracnejsi. Nevim jak na slovensku ale me z TDIcka vytece vsechen olej z vany staci se podivat na ten sroub a pouzit to kulaty co ma na krku
Co jsem u TDi viděl vany tak mají ještě prolis aby ho vyteklo co nejvíc.
Já obvykle dělám, že z pilnosti až olej kape tak naleju cca 3 deci novýho a nechám ho jen protéci motorem.
Tom
Já mám nájezdy, tak to tam vždycky šťouchnu předkem a už se točí! Kámoš řikal, že u nich ve firmě budou pořizovat ten výcuc, tak třeba příště zkusím i to.
Odsávání má obrovskou výhodu: není risiko, že se strhne závit na vaně. Dost často se stane, že to někdo má načaté a tak si dá vyměnit olej a pak se starej. Bude tvrdit, že to měl v naprostém požádku a starej se. Minimálně jednou za měsíc vyrábím abnormální zátku, protoře někdo z kolegů má tenhle problém.
Tak presne tohle se stalo me. Kdyz jsem to chtel uz zavrit tak mi bylo uz divny ze se ten sroub toci nejak moc dlouho a bylo to musel jsem sundat celou vanu schanet nekoho kdo mi udela novej zavit na vane a bude k tomu mit i ten sroub.... vymena oleje asi 6hodin starosti takze vazne parada
V 99 procentech si myslim, ze normanlne spodem. U hlinikovych van hlavne utahovat vypustak momentem 30 Nm, jinak po par vymenach strzeni zavitu. Kdyztak se delaji origo zavitove vlozky.
Po pár výměnách stržení závitu hrozí tak jako tak, protože 1,5mm stoupání do hliníku mohl vymyslet jenom ignorant. Stačí, že se na konec závitu, který vyčnívá do vany nachytá bordel a při povolování se závit strhne. Já tam vyřežu závit s větším stoupáním (2,5) a udělám zátku s kuželovým závitem a je po problému.