Alternátor 120A

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Losky
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Alternátor 120A

Příspěvek od Losky »

Ahoj, nedávno jsme měnili alternátor u Fábky. Před výměnou se mi stávalo, že po nastartování a na volnoběh to občas nedobíjelo, po menším sešlápnutí plynu už bylo vše ok. Na altíku odešla volnoběžka, tak se měnil celý za repasovaný a nastal problém. Po každém nastartování auto nedobíjí. Až po překročení 3tis ot/min začne dobíjet už normálně i na neutrálu. Jen mě to trápí, protože je to nafta a teď v mrazech to hned vytočit nad 3tis se mi nelíbí. Na altíku před nastartování je cca 12,5V. Po natočení 11,5V. Po vytočení nad 3tis to skočí automaticky na 14,3V. Jinak pokud to nevytočím, jedu klidně i 30km bez dobíjení. Díky za radu
Venca1
Přispěvovatel

Příspěvek od Venca1 »

A bez motoru jen se zaplým klíčkem se ti rozsvítí kontrolka nebo né ??
Losky
Přispěvovatel

Příspěvek od Losky »

Myslíš jako kontrolka dobíjení? Ta normálně zhasne, vag taky žádnou chybu nehlásí
sharik4x4
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharik4x4 »

Řekl bych špatný regulátor na altíru/stojí cca 1500kč/.Nicméně bych to reklamoval u těch co to repasovali,musí na to být záruka.
Oprava vyvažovacích hřídelí na 2,0TDI a jiné pomsty od VW Group,www.vyvazovaky.cz
Golfisko
Aktivista

Příspěvek od Golfisko »

Jelikož to píše sem, asi žádný doklad ani záruka nebude, jinak by asi už reklamoval (můj názor) :)
G3 Variant 1,9 TDiObrázek ... only S764
Petr Kašpar
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr Kašpar »

sharik4x4 píše:Řekl bych špatný regulátor na altíru/stojí cca 1500kč/.Nicméně bych to reklamoval u těch co to repasovali,musí na to být záruka.
regulátor je funkční.po nabuzení 14,3V. Můj názor je kotva nebo načatá pomocná dioda. Protože se jedná o repas může mět kotvu jiné hodnoty? Každopádně reklamace! ;)
mirdasR32
Přispěvovatel

Příspěvek od mirdasR32 »

A dráty vod altíku u startéru ve svorkovničce jsou v pořádku? Tam je u fábky velmi často problém. Bud se ty dráty uklepou nebo uhnijou.
toyota.kzj
Přispěvovatel

Příspěvek od toyota.kzj »

na diodovem mustku je takovej cernej bazmekt a ten je v ko da se koupi v Elanu a vymenit pak ti to bude fungovat normalne.
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

toyota.kzj píše:na diodovem mustku je takovej cernej bazmekt a ten je v ko da se koupi v Elanu a vymenit pak ti to bude fungovat normalne.
Spis to bude jinej typ, treba když das altik s B5 do trojky tak ti taky chodit nebude a bude delat presne to ,co se tu resí. Nebo je to ksunt, není to naka čina nebo tak neco.
Losky
Přispěvovatel

Příspěvek od Losky »

Tak problém bude asi s tou svorkovnicí na převodovce. Všiml jsem si, že mi nesvítí kontrolka dobíjení. Takže je problém ve vybuzení, takže zítra to snad pořešíme. Jinak altík je správnej a předtím byl i ozkoušenej
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

Losky píše:Myslíš jako kontrolka dobíjení? Ta normálně zhasne, vag taky žádnou chybu nehlásí
(LOL) Jednou píšeš že ti zhasne a ted zas že nesvítí (LOL) Po zapnutí klicku ti baterka musí svítit porad ale tim to nebude, kontrolka je jen kontrolka u tehle aut se prez ni nepredbuzuje a kort u Fabie, kdi ti kontroljku rozsvěcí komfortka (LOL)
Naposledy upravil(a) Zdeněk M dne 12 úno 2010, 19:20, celkem upraveno 1 x.
Petr Kašpar
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr Kašpar »

Tím že koukneš na kontrolku jsi měl začnout. (LOL)
tuner
Aktivista

Příspěvek od tuner »

Pokud ma přerušenej drat mezi altikem a přistrojama tak se nenabudi při volnoběhu.
G2,r88,mTDI,4x4,přev.ASD,ABS/EDS,Digifiz,klima, moped Honda VTR
A4,r99, 2,5TDI, AFB, 670t.km
milan59
Přispěvovatel

Příspěvek od milan59 »

mirdasR32 píše:A dráty vod altíku u startéru ve svorkovničce jsou v pořádku? Tam je u fábky velmi často problém. Bud se ty dráty uklepou nebo uhnijou.
Tohle je docela častá příčina,ten kabel bývá kolikrát i vytažený z konektoru.Pořádně zkontroluj tenhle bod.Pokud nemá kontrolka nabíjení obvod,tak se alternátor nabudí a začne nabíjet až po zvýšení otáček.Potom už nabíjí i na volnoběh,jak popisuješ.Jinak připomínky,že jsi si měl všimnout,co dělá kontrolka nabíjení jsou oprávněné.To je přece ta nejjednodušší kontrola,jestli mi něco nejde a má to na přístrojovce svoji kontrolku,tak se na ni nejdřív podívám.

PS:nejrychlejší byl "mirdas32",proto jsem ho citoval a jenom to trochu rozvedl.
Naposledy upravil(a) milan59 dne 13 úno 2010, 13:54, celkem upraveno 2 x.
Octavia I Tour PD 74 kW AXR
RudisTDic
Aktivista

Příspěvek od RudisTDic »

No pokud se nerozsvítí kontrolka,tak je to uhnilej modrej drát dole u převodovky (2 polová svorkovnice)..U FABIE TDi je to úplně běžná věc..Několikrát sem na to přišel u prohlídky a zákazník ani nevěděl,že mu to nedobíjí (LOL) ,,A když někdo přijel,že mu to nedobíjí-tak to samý (kabel)..Zvedni auto,sundej kryt a mrkni na to.. (noteeth)

Vidim že "Milan59" byl o pár vteřin rychlejší s odpovědí.. (wallbash)
Octavia II RS
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“