tekouci olejova trubka do turba oc1/81kw ?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
tomik
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

tekouci olejova trubka do turba oc1/81kw ?

Příspěvek od tomik »

cago.
zjistil jsem, ze mi tece olejova trubka v miste co vede do turba, zezhora.
zkousel jsem ruzne povolit, zahejbat a utahnout, ale moc to nepomohlo.
tesneni tam zadny neni, doufam. nova stoji cca 1500kc, tak nez ji vyndam, chtel jsem se zeptat jestli jde nejak ten konec opravit, pripadne jestli to muze bejt chyba na strane turba :-(.
pokud se nekomu vali doma, samo bych ji koupil.
dikes za rady.
tomik.
martex
Přispěvovatel

Příspěvek od martex »

no zejrta snad budu řešit podobnej problém . nicméně ta přívodní olej.trubka je přišroubovaná přes konus do "hrdla" šroub.redukce pod kterou bejvá ještě měděný "o" kroužek jako těsnění . tak tam může bejt problém....
MARTEX ALH upgrade ASV + special switcher ECU 115/157PS - zlatá kára
BXE paštika
powered by CHF
tomik
Přispěvovatel

Příspěvek od tomik »

martex píše:no zejrta snad budu řešit podobnej problém . nicméně ta přívodní olej.trubka je přišroubovaná přes konus do "hrdla" šroub.redukce pod kterou bejvá ještě měděný "o" kroužek jako těsnění . tak tam může bejt problém....
takze mezi turbem a hadico_trubkou je jeste nejaka prechodka ? tu jsem nikdy venku nemel. jak se to vyndava, tedy vubec nevim "za co" se to sroubuje atd. dik za info.
tomik.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Jedním klíčem je potřeba přidržet tu propojku a duhým odšroubovat převlečnou matici. Když se to vezme přímo za převlečnou matici tak se povolí oboje naráz a mohla by se ukroutit trubka.
tomik
Přispěvovatel

Příspěvek od tomik »

Tomas.cz píše:Jedním klíčem je potřeba přidržet tu propojku a duhým odšroubovat převlečnou matici. Když se to vezme přímo za převlečnou matici tak se povolí oboje naráz a mohla by se ukroutit trubka.
aha, turbo jsem mel uz venku(nepovedlo se rozdelat/rozklepat=230kkm), ale ani jsem si nevsiml, ze by tam se neco mimo "prevlecny" pohlo. i tak je to povolovani celkem na pikacu. mam obavu abych nemusel zase s turbem ven :-(. asi sezenu novovou/jinou tu trubku a uvidi se. predpokladam ze osazeni v ty redukci nemuze bejt v prd.... .
tomik.
zdenace
Aktivista

Příspěvek od zdenace »

Řešil jsem mikrotrhlinu na trubce přímo u šroubení k turbu.
tomik
Přispěvovatel

Příspěvek od tomik »

zdenace píše:Řešil jsem mikrotrhlinu na trubce přímo u šroubení k turbu.
takze zacnu tou vymenou trubky.
dikes vsem za prispevky.
tomik.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Škoda že nemá Passata TDi jedna dobrá trubka se mi válí doma.
bohush
Sběrač informací

Příspěvek od bohush »

Stejný problém jsem řešil před 14 dny, teklo mi to docela dost, vytáhnu trubku a vypadala neporušená, žádná trhlina, tak jsem ji zkusil kousíček na konci ubrousit, jenom tak 0,5 mm, aby si líp sedla do toho konusu a ono to pomohlo, od té doby ani kapka oleje. Předtím jsem to taky utahoval a to nepomáhalo, protože ta trubka dosedla asi až na dno toho protikusu, až když jsem ji teda zkrátil tak se to vyřešilo. Náklady na opravu=0 takže můžeš vyzkoušet než koupíš novou trubku.
Golf IV TDI, 81 kW, AHF, r.v. 99
tomik
Přispěvovatel

Příspěvek od tomik »

bohush píše:Stejný problém jsem řešil před 14 dny, teklo mi to docela dost, vytáhnu trubku a vypadala neporušená, žádná trhlina, tak jsem ji zkusil kousíček na konci ubrousit, jenom tak 0,5 mm, aby si líp sedla do toho konusu a ono to pomohlo, od té doby ani kapka oleje. Předtím jsem to taky utahoval a to nepomáhalo, protože ta trubka dosedla asi až na dno toho protikusu, až když jsem ji teda zkrátil tak se to vyřešilo. Náklady na opravu=0 takže můžeš vyzkoušet než koupíš novou trubku.
dikes, urcite to zkusim, ale dneska tady padaj z nebe h.... s h.... :roll: takto asi dneska nerisknu.
tomik.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“