Sklopeni zrcatek pri zamknuti nebo opusteni vozu

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
bokaco
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Sklopeni zrcatek pri zamknuti nebo opusteni vozu

Příspěvek od bokaco »

Zdravim,
dalo by se naprogramovat funkce, kdy se automaticky priklopi venkovni zrcatka k autu pri zamknuti vozu dalkovym(jako je tomu se zaviranim a oteviranim vsech oken pri pridrzeni tlacitka) nebo pri vytazeni klicku ze zapalovini stejne jako se vypina radio?
Umi to nekdo?
Skouseli jste to?
A4 2.5TDI V6 Avant Quattro 2002 132kW 8E B6, manual 6-ti; all origo
Matrix
Aktivista

Příspěvek od Matrix »

A teď se ti to sklápí po stisknutí nějakýho čudlíku ???
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
bokaco
Přispěvovatel

Příspěvek od bokaco »

Ne tak uplne presne.
Sklapi se pomoci elektr. ovladace na jejich serizovani.
Hokr
Přispěvovatel

Příspěvek od Hokr »

Mam Seat Toledo r.v. 2000 a take mohu sklopit zrcatka otocenim jejich ovladani do urcite polohy.
Ptal jsem se na sklopeni pri zamceni auta, kdyz mi montavali alarm a dle slov technika, to nebylo mozne spojit, protoze pro jejich sklopeni je nutne mit zapnute zapalovani.

Nicmene pokud nekdo zna nejaky zpusob jak na to, velmi to uvitam.
morose
Aktivista

Příspěvek od morose »

Hokr píše:Mam Seat Toledo r.v. 2000 a take mohu sklopit zrcatka otocenim jejich ovladani do urcite polohy.
Ptal jsem se na sklopeni pri zamceni auta, kdyz mi montavali alarm a dle slov technika, to nebylo mozne spojit, protoze pro jejich sklopeni je nutne mit zapnute zapalovani.

Nicmene pokud nekdo zna nejaky zpusob jak na to, velmi to uvitam.
No nějak to jít musí...co třeba na chvíli aktivovat zapalování při signálu zamykání pomocí časového relé (třeba na 3sec) ? Je to jen nápad.... :)
sk.out
Sběrač informací

Příspěvek od sk.out »

Podle mne by bylo mnohem jednodussi tam dat jeste jedno napajeni toho motorku bokem, ale nevim jak to tam je zapojeny musel bych videt schema
váha
Aktivista

Příspěvek od váha »

sk.out píše:Podle mne by bylo mnohem jednodussi tam dat jeste jedno napajeni toho motorku bokem, ale nevim jak to tam je zapojeny musel bych videt schema
bych to viděl připojit paralelně přes diodu 12V trvalých který by spínalo nějaký relé...teď jde o to kam to připojit,pač to sklápění bude něčím řízený
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
sk.out
Sběrač informací

Příspěvek od sk.out »

váha píše:
sk.out píše:Podle mne by bylo mnohem jednodussi tam dat jeste jedno napajeni toho motorku bokem, ale nevim jak to tam je zapojeny musel bych videt schema
bych to viděl připojit paralelně přes diodu 12V trvalých který by spínalo nějaký relé...teď jde o to kam to připojit,pač to sklápění bude něčím řízený
To pravě nevim protoze od toho nemam zadny schema ale kdyby bylo schema tak by se to urcite nějaky vřešilo
Hokr
Přispěvovatel

Příspěvek od Hokr »

Zkusil jsem dat schema zapojeni motoru zrcatek z ridicovych dveri:

Obrázek

A jeste zapojeni ovladani na dverich:

Obrázek
sk.out
Sběrač informací

Příspěvek od sk.out »

Ja myslim ze by stacilo dát časovy rele (asi 5sec. aby se to stacilo sklopit, ten cas by se musel nejak doladit) od napajeni servomotrku od centralu a privist nim napeti prímo výstup toho spinace sklapěni zrcatek
bokaco
Přispěvovatel

Příspěvek od bokaco »

Muj nazor je ten: Vzdyt jdou otevirat a zavirat okna momoci dalkace a take neni zapnute zapalovani. Tak bych resil podobnym zpusebem.
sharik4x4
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharik4x4 »

U zavírání oken je to trošku jinak.Já si myslím ,že časové relé není třeba.Zrcátka fungují na změnu polarity napětí.Napětí tam jde trvale po zapnutí klíčku-15.Má to svoje koncáky na vypnutí.Stačí pouze alarm,který umí překlápět polaritu.Některý jdou naprogramovat-pulsní nebo trvale.Nebo pomocí přídavného relé,pokud to alarm neumí.Já to měl zapojený,ale nakonec jsem to odpojil.Hodně popojíždím a často lezu do auta,mám tam vercajk a bylo mi líto zrcátek ,které neustále běhaly sem tam zcela zbytečně.
Nejlépe je to řešit 2-kanálovým alarmem a naprogramovat jedno tlačítko na bez zrcátek a jedno s zrcátkami.Pak by člověk mohl volit dle potřeby. (LOL)
Oprava vyvažovacích hřídelí na 2,0TDI a jiné pomsty od VW Group,www.vyvazovaky.cz
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“