Viete mi niekto poradit ako vymenit olej v 6 stupnovom automate?
V ELSE v manualy je opisane len ako sa kontroluje a pripadne doplni olej, pretoze sa pravdaze rata ze napln je dozivotna. Napriek tomu je kazdemu jasne,ze ak ma prevodovka vydrzat,olej treba vymenit. Tiez by som dal dole olejovuy vanu + filter a vsetko vycistil od necistot.
Jedna sa mi hlavne o popis vypustenia oleja. Ci vypustat pri vypnutom motore, alebo pri zapnutom a obcas preradit aby vysiel olej zo vsetkych komor.
Pri napustani mam tiez nejastnosti, preto by som sa rad poradil ako na to. Ci treba najprv pri vypnutom motore napustit kolko ho tam vojde a potom pri zapnutom motore postupne dopnat s obcasnym preradovanym az kym nezacne vytekat z kontrolneho (napustacieho) otvoru.
Vymena oleja v automatickej prevodovke na VW Touareg 3.0 Tdi
Moderátoři: šulda, Moderátoři
treba Ti originál olej,filter,tesnenie
olej iba originál,je to špeciál do 6stupn.prevodoviek, liter Ta vyjde vo VW 52,70eur...
Oleja Ti treba max 6,5ltr, takže kúp 7ltr... Viac Ti prevodovka nezoberie,lebo vždy časť oleja zostane v hydromeniči a ostat.častiach prevodovky a všetko sa nedá vypustiť.
tesnenie cca 40eur,filter 25eur
postup máš tu http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 716#452716
ak si netrúfaš,dojdi do Martina a vymeníme Ti to za 45min... Olej mám po 35eur/1ltr
olej iba originál,je to špeciál do 6stupn.prevodoviek, liter Ta vyjde vo VW 52,70eur...
Oleja Ti treba max 6,5ltr, takže kúp 7ltr... Viac Ti prevodovka nezoberie,lebo vždy časť oleja zostane v hydromeniči a ostat.častiach prevodovky a všetko sa nedá vypustiť.
tesnenie cca 40eur,filter 25eur
postup máš tu http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 716#452716
ak si netrúfaš,dojdi do Martina a vymeníme Ti to za 45min... Olej mám po 35eur/1ltr
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR