První: Vojenská centrála:
Elektrocentrála 1 kVA ( ZB5 Ac ZG60)
Proud vyráběný elektrocentrálou l kW je střídavý, jednofázový o napětí 220 V, výkonu 1 kW a kmitočtu 50 Hz.
Hlavní části elektrocentrály jsou : benzínový motor, alternátor, rozváděč a odrušovací filtr. Tyto části jsou uloženy ve společném ochranném rámu z ocelových trubek, uloženém na trubkových ocelových ližinách. Rám chrání hlavní části před mechanickým poškozením.
To je asi tak jediný kloudný co jsem na netu našel. Pro inspiraci, je to přímo tato centrála:
http://www.aukro.cz/item1083879028_elek ... _1_kw.html
A teď k problému: Je to dvoutakt, takže 1:30 olej benzín. Potom jsme zjistili že dole pod motorem je nalívací hrdlo oleje, měla by to být převodovka a v ní převodák, kámoš tam nalil skoro po vrch motorák

Druhej problém: Tentokrát se jedná o centrálu honda 2,8kW s motorem Honda GX 160. Motor chytne, vypnu sytič a hned běží naplno, což znamená, že na výstupu dynama je 470-500V. Měla by se sama regulovat takovou tyčkou co vychází z obalu kde je klikovka, hýbat s tím jde, když se to přitáhne proti tahu pružin(jsou ta dvvě slabé, na netu jsem našel, že tam mají být) tak si centrála sníží otáčky a když jsem měl připojený voltmetr, tak jsem tam nastavil 230V. Jakmile se to ale pustí, tak to vylítne zase někam k 500V a do plnejch. Nevíte někdo co by tam mohlo být za problém. Typuju to někde v tom obalu klikovky. Mě řekli že to rok neběželo a že by měla být ok, at si to odvezu. Na tuhle centrálu jsme měli připojednou jen trafosvářečku a slabou elektrodou to svářelo, ale žádná sláva. Kdybych na to připojil inventror, při 300V je okamžitě po něm:(
Díky moc za rady...