seřízení spojky

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

ballu.s
Nováček
Odpovědi: 0

seřízení spojky

Příspěvek od ballu.s »

Ahoj kluci,
jde prosím Vás seřídit spojka OII 1,9 TDi 77 kW, zabírá úplně dole, je možný to nějak změnit???? Díky za rady a názory
Johny_RS
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny_RS »

Pokial ja viem tak spojka sa neda zriadiť.Je hydraulicka,takže sa spravuje sama aspon tak mi to bolo vysvetlene (noteeth)
VW GOLF IV. 1,9TDI 66kW ALH :-)
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

jj, skus ju odvzdusnit.
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
ballu.s
Nováček

Příspěvek od ballu.s »

chlapi a můžete mi dát nějaký jednoduchý návod jak nato ;) ;) ;)
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

odvzdušnit jako bzdy jinak s tím nejde nic pročpak co se i s tím stalo?
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

ballu.s píše:chlapi a můžete mi dát nějaký jednoduchý návod jak nato ;) ;) ;)
odvzdušňovák je na hydraulickým spojkovým válci...
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
ballu.s
Nováček

Příspěvek od ballu.s »

Takže našlapat, nechat sešláplej a povolit odvzdušňovák???????? :? a to několikrát opakovat??? :?
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

jj
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Hřebec
Nováček

Příspěvek od Hřebec »

cau lidi,mam ten sami problem ze zabira uplne dole a uz jsem ovzdusnil a je to to same,vymenil jsem hlavni spojkovy valec a ten na prevodovce a furt to sami.ja uz fakt nevim,dekuji za pomoc
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

no tak asi spojka, může to dělat např. přítlačák, víc zjistíš až po rozdělání
Hřebec
Nováček

Příspěvek od Hřebec »

no uvidim az ji vyndam tak pisnu,snad tam neco najdu
Maradona18
Přispěvovatel

Příspěvek od Maradona18 »

Chlapci a chlapy,mám podobný problém,ale u jiného vozu: Ford Mondeo 2.0TDCi 85kw r.v. 2002....když nastartuji auto,klepe mi dost hlasitě spojka,že je to spojka,to jsem si zjistil od nekolika lidi a i sám osobně jsem zkusil spojku sešlápnout a když ji držím v podlaze,tak neklepe,ale funguje pořád skěle a neprokluzuje,takže moje otázka zni: Dá se to nějak seštelovat,nebo musím koupit přitlačák novej?... :( :) .
Díky za info..
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

Maradona18 píše:Chlapci a chlapy,mám podobný problém,ale u jiného vozu: Ford Mondeo 2.0TDCi 85kw r.v. 2002....když nastartuji auto,klepe mi dost hlasitě spojka,že je to spojka,to jsem si zjistil od nekolika lidi a i sám osobně jsem zkusil spojku sešlápnout a když ji držím v podlaze,tak neklepe,ale funguje pořád skěle a neprokluzuje,takže moje otázka zni: Dá se to nějak seštelovat,nebo musím koupit přitlačák novej?... :( :) .
Díky za info..
tam bych spíš tipnul setrvák,ale ať se vyjádří jiní...
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
jordee_23
Aktivista

Příspěvek od jordee_23 »

Maradona18 píše:Chlapci a chlapy,mám podobný problém,ale u jiného vozu: Ford Mondeo 2.0TDCi 85kw r.v. 2002....když nastartuji auto,klepe mi dost hlasitě spojka,že je to spojka,to jsem si zjistil od nekolika lidi a i sám osobně jsem zkusil spojku sešlápnout a když ji držím v podlaze,tak neklepe,ale funguje pořád skěle a neprokluzuje,takže moje otázka zni: Dá se to nějak seštelovat,nebo musím koupit přitlačák novej?... :( :) .
Díky za info..
lozisko
GIV var asz 4mot upraveny
pucciny
Nováček

_Spojka zabera privysoko

Příspěvek od pucciny »

Chalani potrebujem vysvetlenie. Pred rokom v zime sa mi niekolko krat po nastartovani (asi tri) zasekol zrejme hlavny spojkovy valec (pedal ostal spadnuty dole). Auto na moje počudovanie, ale išlo perfektne,malo riadny odpich a pedal bol sice spadnuty,ale zaberal asi v polovici povodnej drahy aj ked nevysiel uplne hore. Odvtedy sa mi to nesalo (škoda) stačilo dať potom pedal hore. Už dlhšiu dobu mi spojka zaberá vo vrchnej tretine záberu spojky,alebo az v poslednej štvrtine. Auto v porovnani s tym, čo som mal možnosť skusiť na švagrovej octavii rovnakej motorizacie (aj ked je tažšia od mojho) netaha tak ako jeho. Vysvetlenie,že mi odchádza spojka nepotrebujem počut, pretože som na nej najazdil už 25 000 km odkedy mi to takto zabera a stale je to rovnake. Myslite,že pomôže odvzdušniť? Spojku som skúšal aj tak,že som na dialnici v miernom kopci pridal na4ke 5ke a rychlost išla s otačkami hore, nešmykalo to, ale šlo to pomaly...

1,9 Tdi ASV Leon 136 000km
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“