seřízení spojky
Moderátoři: šulda, Moderátoři
seřízení spojky
Ahoj kluci,
jde prosím Vás seřídit spojka OII 1,9 TDi 77 kW, zabírá úplně dole, je možný to nějak změnit???? Díky za rady a názory
jde prosím Vás seřídit spojka OII 1,9 TDi 77 kW, zabírá úplně dole, je možný to nějak změnit???? Díky za rady a názory
odvzdušnit jako bzdy jinak s tím nejde nic pročpak co se i s tím stalo?
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
-
- Přispěvovatel
Chlapci a chlapy,mám podobný problém,ale u jiného vozu: Ford Mondeo 2.0TDCi 85kw r.v. 2002....když nastartuji auto,klepe mi dost hlasitě spojka,že je to spojka,to jsem si zjistil od nekolika lidi a i sám osobně jsem zkusil spojku sešlápnout a když ji držím v podlaze,tak neklepe,ale funguje pořád skěle a neprokluzuje,takže moje otázka zni: Dá se to nějak seštelovat,nebo musím koupit přitlačák novej?...
.
Díky za info..

Díky za info..
tam bych spíš tipnul setrvák,ale ať se vyjádří jiní...Maradona18 píše:Chlapci a chlapy,mám podobný problém,ale u jiného vozu: Ford Mondeo 2.0TDCi 85kw r.v. 2002....když nastartuji auto,klepe mi dost hlasitě spojka,že je to spojka,to jsem si zjistil od nekolika lidi a i sám osobně jsem zkusil spojku sešlápnout a když ji držím v podlaze,tak neklepe,ale funguje pořád skěle a neprokluzuje,takže moje otázka zni: Dá se to nějak seštelovat,nebo musím koupit přitlačák novej?...![]()
.
Díky za info..
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
loziskoMaradona18 píše:Chlapci a chlapy,mám podobný problém,ale u jiného vozu: Ford Mondeo 2.0TDCi 85kw r.v. 2002....když nastartuji auto,klepe mi dost hlasitě spojka,že je to spojka,to jsem si zjistil od nekolika lidi a i sám osobně jsem zkusil spojku sešlápnout a když ji držím v podlaze,tak neklepe,ale funguje pořád skěle a neprokluzuje,takže moje otázka zni: Dá se to nějak seštelovat,nebo musím koupit přitlačák novej?...![]()
.
Díky za info..
GIV var asz 4mot upraveny
_Spojka zabera privysoko
Chalani potrebujem vysvetlenie. Pred rokom v zime sa mi niekolko krat po nastartovani (asi tri) zasekol zrejme hlavny spojkovy valec (pedal ostal spadnuty dole). Auto na moje počudovanie, ale išlo perfektne,malo riadny odpich a pedal bol sice spadnuty,ale zaberal asi v polovici povodnej drahy aj ked nevysiel uplne hore. Odvtedy sa mi to nesalo (škoda) stačilo dať potom pedal hore. Už dlhšiu dobu mi spojka zaberá vo vrchnej tretine záberu spojky,alebo az v poslednej štvrtine. Auto v porovnani s tym, čo som mal možnosť skusiť na švagrovej octavii rovnakej motorizacie (aj ked je tažšia od mojho) netaha tak ako jeho. Vysvetlenie,že mi odchádza spojka nepotrebujem počut, pretože som na nej najazdil už 25 000 km odkedy mi to takto zabera a stale je to rovnake. Myslite,že pomôže odvzdušniť? Spojku som skúšal aj tak,že som na dialnici v miernom kopci pridal na4ke 5ke a rychlost išla s otačkami hore, nešmykalo to, ale šlo to pomaly...
1,9 Tdi ASV Leon 136 000km
1,9 Tdi ASV Leon 136 000km