Modro sivy dym za studena.

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
neeoo
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Modro sivy dym za studena.

Příspěvek od neeoo »

Ahojte, mam problem s mojim passatom 3C5 TDI PD 1.9 77kW. Uz dlhsiu dobu pozorujem ze mi auto ked je studene dymi na sivo respektive na modro.
Zatial som si myslel ze je problem iba po starte ale minule kamos vravel ze mi to dymi aj pri jazde vtedy to bolo tiez za studena. Auto ma nabehanych poctivych 170000km.

Ked som ho kupoval 155000km nedymil vobec. Mam podozrenie ci to nemoze mat suvis s olejom Castrol EDGE 5W-30 objednanin z olejposta.sk ( a teda ci sa naozaj jednalo o uvedeny olej). Zacinam byť zufaly . Zda sa ze auto za tepla nedymi aspon podla info od kamosa. Pozorujem aj zmenu smradu ktory ide z vyfuku.

Dnes som vybral hadicu od turba je v nej kusok oleja ale nezdalo sa mi to nejak dramaticke.
Ubytok oleja som zatial nejak nepozoroval skusim zajtra skontrolovat.

Prosim o radu co to moze byt. A pripadne kontakt na naozaj sikovneho automechanika KE alebo PO.

Dakujem.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Pokud Košice tak napiš TDi tech
Kornout
Aktivista

Příspěvek od Kornout »

Zkus si k tomu dýmu čichnout, poznáš co to je.
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW :-D
sepko
Nováček

Příspěvek od sepko »

nazdar,ja mam podobny problem,mne za studena tazsie startuje a ak je chladno-cca 5 stupnov,tak viditelne dymi,ale na bielo
AUDI A3,2.0TDi,DSG,2006,17" origo alu,masaker
mistrkutil
Přispěvovatel

Příspěvek od mistrkutil »

Když jde bílý dým čpatně spálená nafta
Když jde modrobílý dým žere to olej
Když plameny z výfuku chytlo to pozdě ale přece ;)
T4+B5,5
jurki888
Aktivista

Příspěvek od jurki888 »

kolegovi tak isto dymi polo sdi a dost ked tomu udrbem tak ostane flak na zemy nove trisky stale to nepomohlo olej vobec nezere tak neviem co
neeoo
Přispěvovatel

Příspěvek od neeoo »

No u mna startuje na supku. Len ten dym... Olej bere tak v norme aj ked po vymene zatial len 1000km, budem kontrolovat dalej. Myslim si ze su to gufera. Lebo po zahiati sa to uz nedeje. Ale potreboval by som poradit ako to overit spolahlivo. Plus poradit kolko vlaste by asi stala taka oprava ak by to boli gufera a mozno aj popisat co to vsecko obnasa.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“