Ahojte, mam problem s mojim passatom 3C5 TDI PD 1.9 77kW. Uz dlhsiu dobu pozorujem ze mi auto ked je studene dymi na sivo respektive na modro.
Zatial som si myslel ze je problem iba po starte ale minule kamos vravel ze mi to dymi aj pri jazde vtedy to bolo tiez za studena. Auto ma nabehanych poctivych 170000km.
Ked som ho kupoval 155000km nedymil vobec. Mam podozrenie ci to nemoze mat suvis s olejom Castrol EDGE 5W-30 objednanin z olejposta.sk ( a teda ci sa naozaj jednalo o uvedeny olej). Zacinam byť zufaly . Zda sa ze auto za tepla nedymi aspon podla info od kamosa. Pozorujem aj zmenu smradu ktory ide z vyfuku.
Dnes som vybral hadicu od turba je v nej kusok oleja ale nezdalo sa mi to nejak dramaticke.
Ubytok oleja som zatial nejak nepozoroval skusim zajtra skontrolovat.
Prosim o radu co to moze byt. A pripadne kontakt na naozaj sikovneho automechanika KE alebo PO.
Dakujem.
Modro sivy dym za studena.
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- mistrkutil
- Přispěvovatel
No u mna startuje na supku. Len ten dym... Olej bere tak v norme aj ked po vymene zatial len 1000km, budem kontrolovat dalej. Myslim si ze su to gufera. Lebo po zahiati sa to uz nedeje. Ale potreboval by som poradit ako to overit spolahlivo. Plus poradit kolko vlaste by asi stala taka oprava ak by to boli gufera a mozno aj popisat co to vsecko obnasa.