Nádrž na naftu místo rezervy - LPG toroid?

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

ThatsMe
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Nádrž na naftu místo rezervy - LPG toroid?

Příspěvek od ThatsMe »

Ještě řeším tohle, má to někdo?
Výhody:
- díky vysokým nárokům na těsnost LPG systému jsou jich stohy vyřazených, leč plně funkčních za pár šupů
- rozměrově přesně pasuje do prostoru pro rezervu
- nemusí se nechat vyrábět

Nevýhody:
- prázdná má snad 30 kg
- musel by se do ní udělat další otvor na čerpadlo, zpátečku a příp. plovák, což při tloušťce stěny bude neveselé
- zbytečně zmenšený objem o "mezikruží" díky prstencovému tvaru

Tak nevím. Je to rozumné, nebo mám radši najít někoho, kdo mi to spíchne z plastu?... Dík za rady. L
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

Sice jsem tuto nadrz nikdy nemel v ruce a nepouzivam. Tak si myslim, ze i kdyby to melo stenu tl. 3-4 mm, tak neni problem, zapajis mosazi, kdyz je to tlusty material, muzes aspon svarovat MIG/MAGem. Muzes do toho rezat zavity na pripojky atp. Ale predtim, nez do toho zajedes flexou, napust to cele vodou, at nemame o nadejneho talenta mene...
Na tuto nadrz je vhodne mit pomocne cerpadlo, prece jen je to docela daleko od vstrikovaciho cerpadla.
To udelej z plechu, z 0,6ky pozinku, nebo i cerneho plechu, staci svajc a mosaz a za odpoledne frcis...
ThatsMe
Přispěvovatel

Příspěvek od ThatsMe »

Díky. Napuštění vodou je samozřejmostí, ještě bych tu rád chvíli byl. :)
Ta svařitelnost je velké plus, svářečku na plasty nemám, takže bych s každou blbostí někoho otravoval.
Jinak s čerpadlem počítám. Přemýšlel jsem nad dvěma variantami:
Buď nechat na olej v hl. nádrži stávající čerpadlo a doufat, že předehřev těsně před čerpadlem mu pomůže neshořet, a k naftové příd. nádrži pořídit nějaké pomocné, vně nádrže. Třeba ten Facet nebo nějaké z čehokoliv, co má pomocné čerpadlo pod prahem.
Anebo hodit čerpadlo z hl. nádrže do pomocné, ať si čerpá dál naftu, a k hl. nádrži dát to pomocné na olej. Jenže bych musel bastlit ponorku do toho toroidu. Životnost by ale byla zaručena.

No, uvidíme. Skočím se zeptat k místnímu plynařovi, za kolik nechá vyřazenou nádrž. Když to dopadne, podělím se. L
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

ThatsMe píše:Díky. Napuštění vodou je samozřejmostí, ještě bych tu rád chvíli byl. :)
Ta svařitelnost je velké plus, svářečku na plasty nemám, takže bych s každou blbostí někoho otravoval.
Jinak s čerpadlem počítám. Přemýšlel jsem nad dvěma variantami:
Buď nechat na olej v hl. nádrži stávající čerpadlo a doufat, že předehřev těsně před čerpadlem mu pomůže neshořet, a k naftové příd. nádrži pořídit nějaké pomocné, vně nádrže. Třeba ten Facet nebo nějaké z čehokoliv, co má pomocné čerpadlo pod prahem.
Anebo hodit čerpadlo z hl. nádrže do pomocné, ať si čerpá dál naftu, a k hl. nádrži dát to pomocné na olej. Jenže bych musel bastlit ponorku do toho toroidu. Životnost by ale byla zaručena.

No, uvidíme. Skočím se zeptat k místnímu plynařovi, za kolik nechá vyřazenou nádrž. Když to dopadne, podělím se. L

ta nádrž se jmenuje troidní hážu ji rovnou do šrotu, tak za šrot miloš
ThatsMe
Přispěvovatel

Příspěvek od ThatsMe »

Vím, název jsem psal už v názvu tématu. A cena odpovídá mé představě. :)
Takže když budu mít cestu přes Strážnici, stavím se. :)
Škoda, před týdnem jsem byl na baťáku. Ale stejně musím napřed přivézt auto, změřit prostor pro rezervu a pak hledat největší, která se ještě vejde. Myslím, že 63l by se vejít mohla... Ale nesmí vyčnívat, po sklopení sedaček potřebuju rovnou plochu. L
lievik22
Sběrač informací

Příspěvek od lievik22 »

tak pozor ! nadrze z lpg musi likvidovat specialna firma az potom z nou mozete ist do srotu.nikdy neni totizto uplne prazdna.minule to jedneho chlapika v srote odhodilo po vybuchu ked sa to pokusal rozpalit autogenom , ta ndrza je totiz to dvojita , preto je taka tazka.
ThatsMe
Přispěvovatel

Příspěvek od ThatsMe »

Aha... Dobrý poznatek! Poptám se na to toho plynaře, třeba bude mít řešení.
slovacek.milos
Aktivista

pokud je v níádrži plyn tak ho vypustíš ven a je to miloš
ThatsMe
Přispěvovatel

Příspěvek od ThatsMe »

Řekl bych, že by bylo lepší obsah nádrže nějak nuceně vyměnit, právě třeba tou vodou, jak jsme se bavili výše, nebo třeba nějakým důkladným vyfoukáním kompresorem. Ale jestli je ta nádrž dvojitá, tak kdoví jak to vevnitř vypadá a kde všude může plyn zůstat. Ještě při tom výplachu je potřeba myslet na to, že P-B je lehčí než voda, ale těžší než vzduch. L
slovacek.milos
Aktivista

nádrž dvojitá není a když vypustíš plyn tak tam už pak není nic vyplachovat není co

kdyžto chceš tak pitvat tak jediný problém je při vypouštění plné nádrže vypustíš jen jednu třetinu a dvě třetiny ti zamrznou, normálka sděláš multiventil a čumíš na plyn jak je v kapalním stavu

propan mrzne při mínus 4O a butan při nule, letní směs je 4O procent propanu a 6O butanu v zimě napopak milloš
ThatsMe
Přispěvovatel

Příspěvek od ThatsMe »

Mám novinky. Miloš měl zase pravdu. :)
Nádrž se musí odvětrat předepsaným způsobem, pak je hážou do šrotu, kde se do nich může bez obav řezat, vrtat, mlátit,... Páč už v nich nemá co hořet. Tedy žádná dvojitá nádrž apod. Výplach vodou je prý blbost, vlhkost následně není jak vytěsnit a nádrž koroduje. A výplach naftou je blbost kvůli výparům.
Domluvili jsme se na vyvětrané vyřazené nárdži, cena 100-150 Kč, podle váhy. :)
Takže jdu do toho...
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

ThatsMe píše:Mám novinky. Miloš měl zase pravdu. :)
Nádrž se musí odvětrat předepsaným způsobem, pak je hážou do šrotu, kde se do nich může bez obav řezat, vrtat, mlátit,... Páč už v nich nemá co hořet. Tedy žádná dvojitá nádrž apod. Výplach vodou je prý blbost, vlhkost následně není jak vytěsnit a nádrž koroduje. A výplach naftou je blbost kvůli výparům.
Domluvili jsme se na vyvětrané vyřazené nárdži, cena 100-150 Kč, podle váhy. :)
Takže jdu do toho...
Slo by to i vodou, akorat to pak proplachnes treba trochou nafty a nakonec zaplnis treba cele rostlinnym olejem :-) To pak nemuze korodovat .-)
peopleman
Přispěvovatel

Příspěvek od peopleman »

A já si udělám z válcové přídavnou nádrž do dodávky ;)
Jezdím na vše co teče..
slovacek.milos
Aktivista

škoda že ten troid je tak těžký, jsem zvědv jak se vám podaří vymyslet plnění a sání paliva, pokud ji chcete ohřívat tak ji narvat do nějaké izolace

ale troid plněný olejem to zde ještě nebylo ;) miloš
slovacek.milos
Aktivista

peopleman píše:A já si udělám z válcové přídavnou nádrž do dodávky ;)
na to bych se vyprdnul dej si tam italský bojler třeba glaslinet má tenkou stěnu, menší izolaci, nahřeješ na noční proud ;) miloš
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“