Táhne doprava - VYŘEŠENO
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Táhne doprava - VYŘEŠENO
Ahoj, Octávka TDI, r.v. 2002, pustim volant a jdu na obrubník. Normálně vidím, jak se mi stáčí volant doprava. Zpozoroval jsem to když jsem přezul na zimáky před, řekněme 10ti dny.
Zimáky, konec roku 2008, vyfasoval jsem grátis i s plecháčema, Michelin Alpin 3, 15", 195/65 R15. Než jsem je obul, tak převážený.
Včera jsem s tim začal konečně laborovat.
První věc: tlaky v pneumatikách - ok
Druhá věc: čepy - ok
Třetí věc: hodil jsem zadní kola na předek, předek na zadek...
Čtvrtá věc: geometrie - něco tam našli, srovnali, všechno zelený, protokol když tak mám.
Výsledek? Je to furt stejný. Pneumatiky se mi zdají sjetý rovnoměrně, už nevím, kde hledat problém. Asi budu muset na zkoušku přezout na letňáky, ale mám v píči loket, takže mi to dneska přidalo určitě tejden marodění s nim.
Kde dál hledat možnou příčinu?
Zimáky, konec roku 2008, vyfasoval jsem grátis i s plecháčema, Michelin Alpin 3, 15", 195/65 R15. Než jsem je obul, tak převážený.
Včera jsem s tim začal konečně laborovat.
První věc: tlaky v pneumatikách - ok
Druhá věc: čepy - ok
Třetí věc: hodil jsem zadní kola na předek, předek na zadek...
Čtvrtá věc: geometrie - něco tam našli, srovnali, všechno zelený, protokol když tak mám.
Výsledek? Je to furt stejný. Pneumatiky se mi zdají sjetý rovnoměrně, už nevím, kde hledat problém. Asi budu muset na zkoušku přezout na letňáky, ale mám v píči loket, takže mi to dneska přidalo určitě tejden marodění s nim.
Kde dál hledat možnou příčinu?
Naposledy upravil(a) mir77 dne 19 lis 2010, 23:45, celkem upraveno 1 x.
Octavia 1.9 TDI Ambiente 81 kW ASV, r.v. 2002
V minulosti:
Favorit 136L, r.v. 1989, LPG
Felicia 1.3 LXi, r.v. 1997, LPG
Fabia Sedan 1.4 MPi Classic, r.v. 2001, LPG
V minulosti:
Ahoj, u tý geometrie jsem byl. To je zase trochu jiná kapitola, taky bych je tam přetáh, každopádně byl jsem u toho a vážně to dělali 
Jináč, asi vyřešeno. Respektive nevyřešeno, ale závada zdá se býti v tyčce řízení na pravé straně. Je tam drobná vůle.
Jel jsem se svym mechanikem na STK, kde má známýho, tak před zavíračkou sem si tam najel na tu blbost, kde se zkoušej čepy, tak to celý pořádně prolezli, pak sbíhavost nebo jak tomu nadávaj a pak si všimli tý tyčky řízení. Takže takhle to vypadá. Zejtra uvidim, za kolik mi jí sežene a kdy mi jí tam dá.

Jináč, asi vyřešeno. Respektive nevyřešeno, ale závada zdá se býti v tyčce řízení na pravé straně. Je tam drobná vůle.
Jel jsem se svym mechanikem na STK, kde má známýho, tak před zavíračkou sem si tam najel na tu blbost, kde se zkoušej čepy, tak to celý pořádně prolezli, pak sbíhavost nebo jak tomu nadávaj a pak si všimli tý tyčky řízení. Takže takhle to vypadá. Zejtra uvidim, za kolik mi jí sežene a kdy mi jí tam dá.
V minulosti:
V minulosti:
Takže pánové obojí,geometrie i gumy ještě by mě zajímalo jáká máš letni kola zdalipak jsou rozměrově stejná a byla li ta kola nasazena tak jak byla sundána. V každém případě ty kola byla nějak sjetá či ojetá a to geometrie nezmění. Někdy pomůže otočit gumu na ráfku proházet kola- laborovat samozřejmě pokud to nejsou směrovky či asymetry a taky se může stát to že to začne hučet nebo táhnout ještě víc... Ale s tvrzením že geometrie nemá vliv nesouhlasím-má a velký ale to už tady někdo psal.
Na léto mám 15" hliníky, na zimu 15" plechy. Ty zimáky maj směrovky. Dělat s tim škatulata a přehazovat gumy na discích, to bych se asi za chvíli nedoplatil 
Ta tyčka tam vůli má, takže by se stejně vyměnit musela, takže tam snad do konce týdne, nejpozději v pondělí příjde a buď to zmizí, nebo ne.
Zatím mám slíbenou za něco přes pětikilo od Mooga, tak snad dorazí
Ještě mi teď volal mechanik a řešili jsme to telefonicky, takže by měla bejt na cestě 

Ta tyčka tam vůli má, takže by se stejně vyměnit musela, takže tam snad do konce týdne, nejpozději v pondělí příjde a buď to zmizí, nebo ne.
Zatím mám slíbenou za něco přes pětikilo od Mooga, tak snad dorazí

V minulosti:
V minulosti:
- JohnnyBOSS
- Aktivista
kdysi jsem na puntu špatně nasadil zimná gumy a prohodil jsem levý kolo s pravým. už při couvání z garáže se mi začaly kola stáčet na jednu stranu
přehodil jsem to jak to má byt a byl klid 

Toledo 1M ALH >> FB PP764 stage 2, 12mm Zexel, podávačka AXR, ATD, VR6, EWT, 230FMIC/60mm, VB, 288/232mm a pár věcí z ARL. 177PS 399Nm, chip od benzínky
- PRODÁNO
Superb II 3,6 V6 FSI - PRODÁNO
VW Touran 1.9 TDi 74kW

Superb II 3,6 V6 FSI - PRODÁNO
VW Touran 1.9 TDi 74kW