záhadná chyba - zmizla nafta s plivového filtra - passat B5
Moderátoři: šulda, Moderátoři
záhadná chyba - zmizla nafta s plivového filtra - passat B5
zdravím , vyskitol sa mi takýto problém ... jedná sa o passat B5 1.9 TDI 81 kw kod motora AFN ..... auto šľape ako hodinky , ale na voľno behu v priebehu včerajšieho dna trošku začalo mať občas nepravidelny chod , ked som šiel naštartovať večer, natočil som ale uz to slo ako tak na dva-tri valce a motor zacal buchat klepat hned som to vipol .... po uvahe som sa pozrel do palivového filtra - bol prázdny ,,, naplnil som ho ,auto naštartoval a ide ok bez najmenšieho problemu , rano naštartovalo bez preblemov aj dnes to funguje v pohode ... záhadné je to ako je to možné že sa vyprazdnil ked auto jazdí bez problemov a nikdy sa to nevyskitlo ... nebol ani mokrý ani nič , vypušťací šrob na spodku filtra tiež dotiahnuty ....autu nafta nepadá ani nič, aj ráno aj pri nizkých teplotach štartuje perfektne a proste nechápem ako je to možne že ... nafty je tam dostatok a ... bojím sa len toho aby sa mi to niekde nezopakovalo , neche sa mi so sebou nosiť vzdy cca 0,5 litra nafty aby som mohol pri pripadnej poruche plniť filter

Passat Variant 3BG 2004 , 1.9 TDI avf , TIP-TRONIC 96 kw ,,, Full - Koža , ESP , 10x Airbag , NAVI , MF Volant , Maxidot + D-Dot , Vyhrev predne + zadne sedadla ,Vyhrievané čelné sklo , Bi-xenon , ostrekovače + nastavenie vyšky bixenon , chrom-paket , PDC
projdi si přepadový hadičky asi máš nalomeno a filtr "vypila " nádrž..
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
-
slovacek.milos
- Aktivista
-
malim9am
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
filtr
No me se ted stalo neco podobneho .. .auto v tahu obcas cukne jako by dochazela nafta ... kdyz jsem kouknul do filtru tak jsem tam naftu nevidel ..
... taky tam bylo nejak sucho .. . prepadove hadicky a hadicky kolem filtru a cerpadla nove .. . a kdyz zahybu termoventilem, tak bublinky nejdou .. saci kos v nadrzi kontrolovan .. .tak nevim .. objednal jsem novy filtr a ten termoventil .. tak uvidim ..
... taky tam bylo nejak sucho .. . prepadove hadicky a hadicky kolem filtru a cerpadla nove .. . a kdyz zahybu termoventilem, tak bublinky nejdou .. saci kos v nadrzi kontrolovan .. .tak nevim .. objednal jsem novy filtr a ten termoventil .. tak uvidim ..
-
slovacek.milos
- Aktivista
dej naftu napřímo z kanystru jestli problém zmizne,
já měl v zimě transportera ten chytal bubliny nešly, pak jsi zvedl otáčky sem tam bublina pak 2OOO otáček šla pěna a motor chcípen, a tak pořád dokola, po výměně hadic bylo po problému,
všera jsem měl feldu 1.9 a to samé hadice na okoOK po výměně hadic no problém, před tímkdyž jsem tahal za hadice tak šli bubliny, a klidně chcípen a nešlo nastartovat a tak si felda pohrávala s nervama
miloš
já měl v zimě transportera ten chytal bubliny nešly, pak jsi zvedl otáčky sem tam bublina pak 2OOO otáček šla pěna a motor chcípen, a tak pořád dokola, po výměně hadic bylo po problému,
všera jsem měl feldu 1.9 a to samé hadice na okoOK po výměně hadic no problém, před tímkdyž jsem tahal za hadice tak šli bubliny, a klidně chcípen a nešlo nastartovat a tak si felda pohrávala s nervama
-
malim9am
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
filtr
nj .. nejhorsi je, ze to vdycky dela tak dva dny a pak to zas na mesic nebo na dva zmizi .. .uz jsem si kolikrat rikal, ze jsem to vyresil a ono se to zas casem vrati ... vcera to zas prestalo samo .. ale vymenim ten filtr a termoventil ... a uvidim ...
ktere hadice jsi menil ...?? komplet od zadu dopredu ..? .. .v motorovem prostoru mam vsechny vymenene ..
ktere hadice jsi menil ...?? komplet od zadu dopredu ..? .. .v motorovem prostoru mam vsechny vymenene ..
mal som dosť zabitý sací kôš a dokonca aj vnom dnu uz bola hrubá špína - ako kov ale šlo to rozpustiť C6000 ... tak som to dneska nahodil a uvidíme či to spraví zase ...... ( ja nemám priesvitné hadičky tak bubliný ani nevidím 
Passat Variant 3BG 2004 , 1.9 TDI avf , TIP-TRONIC 96 kw ,,, Full - Koža , ESP , 10x Airbag , NAVI , MF Volant , Maxidot + D-Dot , Vyhrev predne + zadne sedadla ,Vyhrievané čelné sklo , Bi-xenon , ostrekovače + nastavenie vyšky bixenon , chrom-paket , PDC